Bir önceki filmi “Bana Masal Anlatma” da sıcak fantastik bir mahalle komedisiyle karşımıza çıkan Burak Aksak, ikinci filmde bu kez absürt bir yol hikayesine imza atmış. Diğer yol hikayelerinden farklı olarak ise eşine az rastlanır bir kovalamaca macerası olarak eğlencesini iki katına çıkartıyor. Burak Aksak, diyalog yazma, karakter yaratma ve hoş ayrıntılarıyla sinema dünyasında da çok başarılı olacağa benzer, ama senaryo ve senaryo örgüsü açısından sınıfta kalıyor. Dizi film kafasını, iki filmde de ne yazık ki yıkamıyor. Tıpkı “Bana Masal Anlatma”da olduğu gibi senaryo açısından olmamış dedirten çok bölüm var. Giriş, gelişme harika giderken, sonuç bölümleri oldu bittiye getirilip, geçiştiriliyor. Finali olmayan filmlerin de ne yazık etkisi ve büyüsü finalin başarısı kadar büyük oluyor ve hatırlanıyor. Burak Aksak’ı tanıdığımız ve en uzun soluklu işi olan Leyla ile Mecnun dizisini ister istemez filmlerini kıyaslıyoruz. Burak Aksak’ın en çok sevdiğim özelliği tıpkı dizide olduğu duygusallığı ve komediyi çok güzel harmanlıyor. Göz pınarımızdan göz yaşı düşmeden yüzümüzü güldürmeyi başarıyor. Bu yüzden filmin bütünlüğüne egemen komedi formundan kopmuyorsunuz. Ama bazı sahnelerdeki bu duygu bocalaması, geçişler açısından kopukluklara neden oluyor. Yani palyaçoya ne oldu dedirtiyor. Bu arada Bana Masal Anlatma’da imam rolüyle oyunculuğu ile gönlümüze taht kuran Hakan Salınmış duygusal palyaço, nam-ı diğer Clown performansıyla filmin en vurucu ve duygusal sahnelerinin başrolü oluyor.
Film oyuncu kadrosuyla “Bana Masal Anlatma”nın kemik kadrosunu korumuş. Ama bu kez Seda Bakan, Erkan Kolçak Köstendil başrolde Cengiz Bozkurt ve Karabela’ya (Renault 12) eşlik ediyorlar. Karabela tam bir Cengiz Bozkurt filmi olmuş. Yönetmen ve Senarist Burak Aksak’ın Cengiz Bozkurt’la uyumu bir harika, Cengiz Bozkurt’un mimikleri ve muhteşem oyunculuğu bir komedi filmde Cengiz Bozkurt var ise o filme gülmeme gibi bir imkanınız yok dedirtiyor. Genelde oyuncuyu hinlik peşinde, kötü ama sevimli karakterlerde görürdük. Bu kez tam tersi şanssız, düzgün, güzel insan Kudret karakteriyle izliyoruz. Ben kendi açımdan Kudret Abi karakterini çok sevdim. Burak Aksak karakter yaratma açısından Leyla ile Mecnun’a göndermeler de yapıyor. Hüzünlü palyaçomuz, İsmail Abi’yi andırırken, duvarda “O Gemi Mutlaka Bir Gün Gelecek” yazısıyla efsane diziye de selam çakıyor. Karakterlerden söz açılmışken, Leyla ile Mecnun, Ben de Özledim, Bana Masal Anlatma ve son olarakta Kara Bela’da Cihan Ercan’ı izledim. Farklı işlerde farklı rollerde ama sanki hep aynı ağlak karakteri ve benzer oyunculuğu sergilemesi sanırım sizin de dikkatinizi çekmiştir. Sadede gelecek olursak film 1 saat 50 dk’lık eğlenceli, absürt ve bol Cengiz Bozkurt’lu izlenesi bir yapıt. Senaryo eksiklerini ve finali dışında bu senenin kalburüstü farklı komedilerinden, eğlenceli filmlerinden biri bence. Gidin, görün, eğlenin, gülün, duygulanın, izlemekten pişman olmazsınız.