Ramazan Gamze Tulu
1 değerlendirme
9 Ağustos 2021 tarihinde eklendi
Hayatım da bu şekilde berbat,gereksiz,saçma sapan,bom boş,seviyesiz,anlamsız, manasız vb. Gibi daha bir çok şey sıralayabileceğiniz zamanınızdan çalan gereksiz bir sinema filmi mi deyim ne diyeceğimi de bilemediğim anlam veremediğim bir çalışma olmuş.Boşuna zamanınızı israf etmeyin...
Spoiler !!! Filmin bir yere bağlanabilmesi, seyirciyi şaşırtıp, " vay be! " dedirtebilmesi için filmin sonunda, taksici Fikret'in anlattığı hikayelerin hepsinin, karısı aldattığını saklamak için etrafındaki nesnelerden baz alınarak oluşturulmuş kurmaca hikayeler olduğunu görüyoruz. Ayrıca karısına bileğini burkmuş olduğu yalanını da söylüyor ve anlattığı tüm hikayelerde karakteri topal bir şekilde izliyoruz. Her şeyin kurmaca olduğunuda filmin sonunda anlıyoruz. Bu fikir, bu yapılmaya çalışılan şaşırtma sekansı tamamen, The Usual Suspects, filminin sonuyla aynı. ( The Usual Suspects, 1995 yapımı film. Keyser Söze adında bir suçlunun hikayesini anlatıyor.) Yani filmin dayandığı temel, tamamen başka bir filmden kurgulanmış olduğundan; özgünlükten ve komediden yoksun olduğunu, anlatmak istediği hiç bir şeyin olmadığını, tamamen bomboş bir film olduğunu düşündüğümden bu filmi beğenmedim ve kimseye tavsiye etmiyorum.
Filmin senaryosunun ana hatları itibariyle, Bryan Singer'ın Olağan Şüpheliler filminin senaryosundan neredeyse birebir aynı olması, filmin özgünlüğüne gölge düşürmüş.Oyuncuları ise filmin kalitesine kıyasla gayet başarılılar.
Yonetmenin yeni bir seyler denemesi cok guzel ama biraz daha kaliteli olsaydi keske. Izledigim en kotu filmlerden biriydi. Cok kaba, kalitesiz ve basit bir is cikmis. Hele ki boyle basarili oyuncularla.
Kötü bile yetersiz kalıyor,tanım için. Türk film tarihi sanki çok iyiymiş gibi, bir utanç kaynağı yapım daha. Tek kelimeyle, başkası adına utanmanızi sağlayacak bir yapım.
Taksici fikret ve hikayeleri güzel ama cok zorlamaydı sadece açıkçası 2 hikayeyi cok severek izledim oda 2 sevgili arasında kalan Faruğun ve kızı kaçırılan Cenkin hikayesiydi Ecel sahnesi ve Cenke oyun oynamaları cok iyiydi ama malesef geriye kalan hikayeler cok zorlamaydı oyunculuklar iyiydi ama dediğim gibi seneryo cok boştu izlerken cok sıkmıyordu asma bitsin dedirmiyorduda ama sinemada izlenebilecek bi yapım değil açıkçası ben tvde izledim ve pişmanda değilim para verecek kadar iyi bir yapım olmamış Kadro sağlam oyunculuklar iyi ama seneryo boş dediğim g,ibi benim gözdem bu filmde Algı eke ve Erken kolçak köstendilin oyunculuğdu evde izlenebilecek güzel bi yapım ama para verilemez Puan 10 / 6 seneryoyu sağlam tutsaydınız en azından 8 puan olabilirdi
Filmin tarzı klasik film anlayışından farklı. Yani farklı skeçlerin bir araya gelmesinden oluşmuş diyebiliriz. Ama yine de böyle bir tarzın işlenmiş olması, filmi salt kötü bir film yapmaz. Açıkçası masal dinler gibi, keyifle izledim. Oyunculukların hepsi mükemmeldi. Olayların film sonunda bağlanması da iyi oldu. Zaman geçirmelik kaliteli bir film.
Daha iyi bir film beklerdim doğrusu ama hayal kırıklığı oldu benim için film.Bu oyuncu kadrosuna yazık olmuş.Bir kere güldüremiyor film çünkü çok aynı tarz ve basit diyaloglar komik olmayan bayağı espriler ama oyuncular elinden geleni yapmış ve iyi oynamışlar ama kurtaramamışlar.Tek hoşuma giden yer finalde en sevdiğim filmlerden birine yaptığı göndermeydi.