birleşik arap emirlikleri yapımı olmasına rağmen tam bir batıya yaranmak için yapılmış gibi duruyor. eşitlik, özgürlük konuları işleniyor ancak islamın etkisi dolayısı ile bu yola girdiği tam olarak işlenmemiş peygamberimizin ismi dahi batılılar ürkmesin diye zikredilmemiş ayrıca bilali habeşinin isminin tarihte geçmesinin en önemli unsuru olan ezan dahi okutulmamış tabiki yine herhalde batılılar ürkmesin diye onun yerine hristiyan animasyon filmlerindeki gibi şarkı söylüyor kesinlikle olmamış bir film elin gavuru olsa kendi dini kavramlarını gözümüze gözümüze sokarlar
Bilal'in hayatını işleyip ezan okunmadan bitten bir film maalesef. İçerisinde İslam veya İslam ile ilgili herhangi bir içerik olmayan bir film. Yoğun emek var kabul animasyon olarak teknik olarak güzel bir film olmasına rağmen senaryonun içerisini boşaltmak için de yoğun emek harcanmış gibi görünüyor. YAZIK..
İslam dünyasında ilk ezanı okuyan kişi olarak bilinen Bilal Habeşi ezan okumadan film bitiyor. Batıya yaranılacak diye onu okuma bunu zikretme mantığı çok öne çıkmış. Çocuklarımıza seyrettirelim ama içi boşaltılmış figürler, mekanlar . Cami veya mescit göremedik bir kere Allah kelimesi duymadık...
Film senaryosu çok kötü. Müslüman olanın şehadeti yok, en büyük özelliği olan ezan okuması yok, bir kere bile peygamberimizin adı geçmemiş. Tarihten esinlenilen bir film bu kadar çarpıtılır. Sanki herşey Bilal ve özgürlük için yapılmış gibi anlatılmış. Kesinlikle Müslümanlık adı bile geçmiyor.
Ne boş insanlarsınız ya. Allah ın dininden haberiniz var mı merak ediyorum cidden. Sanki hz. Bilal islama girdiği peygamberimize inanıp müslüman olduğu için o cesareti göstermemiş gibi. Adam ezan okumasıyla ünlü ne bi şehadet getirmiş nede bir ezan okumuş animasyona bak görende müslüman değil hristiyan sanır. bunu işin aslını bilmeyen bi çocuk izlese Hz.Bilal in müslüman olduğunu bilmesi imkansız.ne islamdan ne peygamberden nede hz. Bilal in müslüman olduğundan bahsedilmiş. aptalın biride yazmış oraya islamdan çok özgürlük eşitlik anlatılmış bu yüzden sevdim diye mal sana bu şekilde davranmanı söyleyen islam zaten. hey Allah ım ne biçim mallarla aynı havayı soluyoruz. cinleriim tepeme çıktı. adam gibi aslına uygun yapacaksanız yapın yoksa insanların beynini yıkamayın. zaten bi sürü beyinsiz var.
Çocuklarla birlikte izleyebileceğiniz muhteşem bir animasyon film. Serisi olmalı. İlk dakkalar biraz sıkılabilirsiniz fkt özellikle ikinci bölümden sonrası çok etkileyici