kemerlee
31 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
Usta sinemacı Martin Scorsesenin ilk başyapıtı Taxi Driverın dinamiklerini kullandığı şehrin çürümüşlüğünü bir ambulans şöförünün gözünden gördüğümüz oldukça tuhaf farklı bir dram gerilim örneği. Kötü değilsede iyi olmadığını rahatlıkla söyleyebileceğim amacına ulaşamıyan en iyi söylemle olmamış bir film.
Scorsese'nin düşük bütçeli ve bağımsız ruhlu son filmi. Sonrasında zaten yönetmen gitgide büyük bütçeli filmlerin adamı haline geldi kariyerini kurtarmak için belki de. Filmi iki kez izlememe rağmen Cage'in oyunculuğu haricinde aklımda çok da birşey kalmamış aslında. İzlenilmese de birşey kaybettirmez.
Scorsese nin biraz vites düşürdüğü,iddiasız, daha küçük bir film.Herkese göre olmadığı kesin ama üst düzey oyunculuklarıyla öne çıkan,yaşayan en büyük yönetmen Martin Scorsese nin ilginç bir denemesi.
Sanki bir tarantino filmi gibiydi.Uzun ve aslında gidisatı cok etkilemeyen dialoglar.Fazla uyusturucu sohbetleri ve bunlardan ziyade taxi driver ın kötü bir gölgesi gibi.Ambulance driver adını verdigim film üstad ın en kötü filmi
film konu itibariyle zaten çok bunaltıcı ortamlarda geçiyo bu biyerden sonra izlerken sizi sıkmaya baslıyo.kısaca nicolas cage için izleyip hayal kırıklıgına ugradıgım filmlerden biri daha...
hep beğenecek bişeyler aradı gözleRim izlerken ama bittiğinde bu ne ya şimdi dedim.. bişey anlatmaya çalışıp buNu izleyeNe yansıtmayı başaRamayanlar listemin bayaa bi üst sıralarında yeRini aldı.. 3/10
Hastane acil servislerinde görev yapmış biri olarak acil servisleri bu filmden daha gerçekçi bir şekilde canlandıran bir film izlemedim. Filmdeki kişilerin depressif yapıda olmaları da normal ;filmdeki çalışma ortamı ve yaşananlar izleyenleri bile bir miktar bunaltıyor. Filmi beğenmemek kabul edilebilir ancak filme kötü demek haksızlık oluyor; aksine nitelikli, etkileyici bir film.
Depresif bir film Yaşamın Kıyısında.Nicholos Cage'in oyunculuğu gerçekten görülmeye değer.Martin Scorsese'in yönetmenliğini üstlendiği filmde senaryo da geçtiğimiz İstanbul Film Festivali için ülkemize gelen ve Scorsese'nin ilk filmi Taksi Şöförü'nün senaristi Paul Schrader'a ait. Schrader, Joe Connelly'nin aynı adlı romanından senaryolaştırmış Bringing Out the Dead'ı.Yan rollerde Cage eşlik edenler arasında John Goodman,Ving Rhames, Tom Sizemore ve güzel yıldız Patricia Arquette var.Müzisyen Marc Anthony'i de unutmamalı.
Nicolas Cage’nin sadece aksiyon filmlerinde oynayan bir sinema oyuncusu olmadığını bize hatırlattığı filmlerinden biri...İyi bir performans sergilemiş Cage ambulans şöförünün içine düştüğü ruhsal çöküntüyü iyi yansıtmış.Oldukça hareketli başlayan film sonlara doğru durağanlaşıyor ve sonlara doğru ambulans şöförünün psikolojisine daha fazla eğiliyor.Bence izlenmesi gerekir 10/7.5