Ortalama puan
2,9
132 Puanlama
Niyazi Gül Dört Nala hakkında görüşlerin ?
1,5
23 Haziran 2015 tarihinde eklendi
Filmi izlemeye giderken şunu unutmayın bu bir çoluk çocuk filmi.Yüz kaslarımdan birisi bile oynamadı.Etrafımda anıra anıra gülen boş insanlar ve onların çocukları vardı biran kensimden utandım ben nasıl bir filme geldim diye.Aile filmi sadece zaman öldürmek için.Aynısı eyvah eyvah ta da vardı gülmedim.Türk komedi anlayışı gerçekten çok basit ve saçma hele bide recep ivedik yada düğün dernek gibi saçma sapan filmlerden bıktım usandım paranın hakkını verin artık.İki şaklabanlık yapar sonra komedyenim diye ortada gezinirler.Yani o kadar sıkıldımki böyle filmlerden ( zoraki ege şivelerinden özellikle) eleştiresim bile gelmiyor açıkçası .Tekrar uyarıyımda ben filmden fazla değil hiçbirşey beklemeyin komik değil.
3,5
22 Eylül 2016 tarihinde eklendi
Ata Demirer ismi geçince çok fazla güleceğimi tahmin ediyorsunuz ama pek öyle olmuyor. Komedi filmlerinde genel olarak bir gerileme, performans kaybı var. Ata Demirer'de buna ayak uydurmuş. Tabii mimikleri, muazzam taklit yeteneği sayesinde kimsenin izlemeye bile gitmediği saçma komedi filmlerinden birkaç gömlek üstün olduğu aşikar.
1,5
9 Mayıs 2015 tarihinde eklendi
Film güldürmüyor ama eğlendiriyor,sinemada izlenebilecek bir film değil,ev ortamında sıkılmamak için tvde izlenecek bir film.Zaten sinema salonu dolu değildi,arada çıkanlarda oldu.
2,5
27 Mayıs 2016 tarihinde eklendi
Oyunculuklar oldukça abartılı olmuş. Filmin süresi de aynı şekilde diyebilirim çünkü konuya göre süre daha az tutulsa hem sıkıcı olmaz hem güldürü unsurları sıkışarak daha fazla güldürebilirdi.
1,0
1 Mayıs 2016 tarihinde eklendi
Absürd adı altında boş ve zırva bir hikayeyle tatlı film ayağına yatmışlar. Oyunculara ve değişik tiplemelerin hatırına vakit öldürmek için izlenilebilir.
3,5
8 Mayıs 2015 tarihinde eklendi
Ata Demirer'in başrolü Demet Akbağ ile paylaştığı, Şebnem Bozoklu, Levent Ülgen, Ayşenil Şamlıoğlu gibi başarılı isimleri de kadrosunda barındıran Niyazi Gül Dört Nala filmi, bugün(8 Mayıs) itibariyle, 324 sinemada gösterime girdi.

Veteriner hekim olan Niyazi Gül'ün kahkaha dolu hikayesini izlediğimiz film, (adından da anlaşılacağı üzere) önemli bir at yarışı mücadelesi olan Ege Derbisi'ne safkanlarıyla katılan Sultan ve Rıza'nın zafere giden yoldaki maceralarını konu ediniyor.

15 yıl önce ''Korsan Tv'' skeçlerinde yarattığı Veteriner Niyazi Gül tiplemesini beyazperdeye uyarlayan Ata Demirer, diğer oyuncuların da katkılarıyla ortaya başarılı bir oyunculuk ve seyir zevki yüksek bir film çıkarıyor.

Deney sahnelerinde Hediye'yle, yarış sahnelerinde Rıza'yla, diğer sahnelerde ise Sultan'la yaptığı konuşmalar itibariyle filmin bambaşka bir soluk alması kaliteyi yükseltmek açısından verimli oluyor fakat maalesef ki beraberinde birkaç teknik aksaklığı da getiriyor.
Filmin seyir bağlarını koparmasa bile, bu hatalar böyle tecrübeli ekipten beklenmeyecek kadar acemice...

Daha önce 4 projede(Eyyvah Eyvah, Eyyvah Eyvah 2, Berlin Kaplanı, Ryyvah Eyvah 3) Ata Demirer'le çalışan Hakan Algül'ün senaryoya adapte olan yönetimi ve elinde barındırdığı cast ekibini çok iyi yönlendirmesi sayesinde filmin izlenilebilirlik seviyesini arttırması ve -özellikle de son sahnelere doğru- artış gösteren başarı grafiği, filme ayrı bir tat katıyor.

Ata Demier'in kendine yakıştırdığı Niyazi Gül karakterinin beklenen kıvamda eğlence ve bilginlik barındırması, -Şebnem Bozoklu'nun canlandırdığı- Hediye karakterinin yerinde eğlenceli, yerinde dramatik halleri, -Demet Akbağ'ın canlandırdığı- Sultan Şahmerdan karakterinin azim, istek, ve yeri geldiğinde kibirli davranışları ve de -Levent Ülgen'in canlandırdığı- Rıza karakterinin hırslı ve aşık olmasının sonucunda getirdiği kararlılık halleri, karaktere adapte olma yolunda büyük adım atmalarını sağlıyor.

Son sahnelere doğru, absürt komedi halini alması dışında büyük bir sorunu bulunmayan Niyazi Gül Dört Nala filmi, absürt haliyle güldürse bile ani türden-türe geçiş yüzünden seyircide mantık hassasiyeti yaratabiliyor. Fakat bu mantık hassasiyetini düşünmeye fırsat kalmadan, kahkaha dolu sahnelerin ardı arkası kesilmeden seyirciye sunuluyor.
Son sahnelerdeki ilacın etkisi sayesinde filmin daha da komikleşmiş olması seyir açısından önemli bir gelişme olsa bile, ardından gelen mantığa aykırı dayak sahneleri bütün sahnenin havasını bozuyor...
Belki filmin ilerleyişi açısından olmasa olmazdı fakat seyirci açısından olmasaydı da olurdu, hatta çok daha güzel olurdu...

Uzun lafın kısası,
Niyazi Gül Dört Nala, ''İnsan-Hayvan'' ilişkisine de dokundurmalar yapan, mizahi yönü yüksek, ilk sahnedeki ayıdan başlayıp-son sahnedeki atla biten yere kadar, türlü türlü hayvan, türlü türlü maceralarla birlikte -seyirciyi- kahkaha krizi altına almayı başarabilen, seyircinin ''fazla küfür içermeyen'' filmlere de güleceğini kanıtlayan, aile boyu izlenebilecek, yönetmenin Hakan Algül olduğunu, kadrosunda ise Ata Demirer, Demet Akbağ gibi komedi türünün tecrübeli isimlerini barındırdığını, her bir sahnesiyle kanıtlayan, kaliteli bir komedi filmi..
Ata Demirer'in tam da yakıştığı gibi...

*Ata Demirer, Korsan TV skeçlerinin dışında pek bir şey katmıyor... İzlediğimiz şeyleri tekrar izlemiş oluyoruz... Kahkahalar atsak bile, aynı şeyler meze yapılıp-önümüze seriliyor.

*Demet Akbağ, Sultan Şahmerden karakterini 'Sultan'lar gibi oynuyor, seyirciye ise şapka çıkartmaktan başka yapacak iş bırakmıyor...

*Şebnem Bozoklu filme sesiyle de damgasını vuruyor. Doktor şarkısını yorumlaması gerçekten başarılı.

*Levent Ülgen, belki de ülkede Rıza karakterine en çok yakışacak oyuncu. Cast ekibine tebrikler.

Filmin Notu: 7,8/10(yerli komedi filmlerine oranla 10/10)
3,0
26 Mayıs 2015 tarihinde eklendi
böyle bir film için çok şey söylenemez bence...
filmin vermek istediği mesaj belli. hayvanlara dikkat edelim onlara iyi bakalım... bu mesajı vermek isterken diyologlarda,olaylarda komikleştirilmeye çalışmış ve ortaya az çok gülebildiğin bir film çıkmış. Ama bence gerek sonu gerekse bazı karakterlerin iticiliği filme ekşi bir tat katmış.İzlenebilir mi- Kesinlikle ama eyvah eyvah gibi bir başyapıt olamaz muhtemelen...
5,0
20 Haziran 2015 tarihinde eklendi
ben da izlemedim amma atademirer film hepsi izledim
3,0
23 Mayıs 2015 tarihinde eklendi
Bakın!Filme kötü deme hakkınız yok!Filme "Kötü"demenizin sebebi şudur:
Çitayı çok fazla yükselttiler lakin bu film çitanın altında olduğu için "Kötü"diyorsunuz.Ama film Vasatın bi tık üzerinde.
5,0
1 Haziran 2015 tarihinde eklendi
izleyin arkadaşlar hoş bir film olmuş. emeklerine sağlık
5,0
14 Nisan 2020 tarihinde eklendi
gülmekten gözümden yaş geldi film boyunca, espri anlayışı eksik iseniz bu film komik değil diye yazmayın
3,5
31 Mayıs 2015 tarihinde eklendi
Öncelikle oyunculukta demet akbağ elbette bir duayen fakat burada pek iyi rol yaptığı söylenemez.Abartılı konuşması ve sahneleri pek gerçekçi gelmedi diyebilirim.Ata demirer ise bu filmdeki utangaç hallerini bırakıp biraz daha atılgan bir oyunculuk sergileseydi daha doğrusu böyle bir senaryo yazılsaydı daha iyi olabilirdi.Film pek emek verilmiş gibi görünmüyor.Biraz daha emek verilip ince elenip sık dokunulmalıydı.Ama yinede fena değil.
0,5
12 Mayıs 2015 tarihinde eklendi
Son zamanlarda gördüğüm en berbat film..sinematografisi rezalet oyunculuklar yerlerde kurgu bir facia...müzikler ayrıca berbat ve sakil ötesi hiçmi müzik anlayışı olmaz yada hiçmi scoring bilgisi yoktur yapanın ?? En sıradan dizi müziği bile daha sahneleri taşıyıcıdır zaten dizi müziği gibi olmuş giriş çıkışlarda..büyük hayal kırıklığı..
1,0
19 Mayıs 2015 tarihinde eklendi
Büyük bir hayal kırıklığı bence.gulenler neye güldü çok merak ediyorum. Ata Demirer ve Demet Akbağ nasıl böyle bir hata yapar.anlamadim. tamamen zaman ve para kaybı. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ikinci yarıyı izemeye tahammül bile edemedim.
1,0
17 Mayıs 2015 tarihinde eklendi
ata demirele yakışmayan bir çalışma bence filmin mizah kalitesi kesinlikle düşük bu yüzden izlenmeye deger bir film oldugunu düşünmüyorum..
Daha Fazlasını Göster