rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
3 Şubat 2016 tarihinde eklendi
Ne kadar doğru bir bakış açısı bilmiyorum ancak sanki "45 Years"ı daha iyi özümseyebilmek, yorumlayabilmek, anlamlandırabilmek için, Kate ve Geoff'in yaşlarında ve yaklaşık 45 yıldır evli bir insan olmak gerekiyor. Kesinlikle filmin bu haliyle çok anlamsız olduğunu vurgulamak değil niyetim. Nitekim baktığınız zaman yönetmen Haigh de henüz 42 yaşında. Ancak günümüz gençlerine değil de daha başka bir çağın gençlerine, insanlarına hitap eden bir tarafı var filmin kesinlikle. Çoğu genç sıkılacaktır zaten filmi izlerken, fazla uzun olmamasına rağmen. Olaya çok hızlı bir giriş yapıyoruz ve film boyunca konuşulan tek konu ile filmin henüz 30. saniyesinde tanışıyoruz. Son derece basit bir konu gibi geliyor başta. Ancak dakikalar ilerledikçe aslında hiç de basit olmayan bir konu ile karşı karşıya olduğumuz daha iyi anlaşılıyor. Filmde hiçbir hareket yok, tamamen bir duygu filmi. Hayat, evlilikler, kadın-erkek üzerine bir film. Charlotte Rampling gösterişsiz gibi görünen ancak muhteşem bir oyunculuk ile Oscar'ın en önemli adaylarından biri konumunda. Beklentileri yüksek tutmadan izlenmesi ve bittikten sonra üzerine konuşulması gereken bir film olarak görüyorum.
Charlotte Rampling, ismi ile başlamak isterim. Zira En iyi kadın oyuncu dalında Oscar'a aday olmuş durumda bu filmdeki performansı ile. Açıkçası kazanabilmesi hiç mümkün değil rakipleri oldukça güçlü ama bu da başarıdır. 69 yaşında teyzemiz. Buna rağmen filmdeki oyunculuğunu görünce dersiniz 40 yaşlarında bir kadın. Yüzündeki kırışıklıkları olmasa hiç anlaşılmaz bile. Ruhu genç birisi kanımca.
Filme gelecek olursak bence uzak durun derim. Oldukça sıkıcı ve ağır mı ağır bir film. Manzara, doğa ve görüntüler güzel ama konusu çok basit. Ve film akmıyor. Yani gerçek anlamda yoruldum izlerken. Sanatsal bir film. Benim gibi beğenmeyen çok çıkacaktır. Bakın oyunculuk on numara, film kalitesiz. Anlatılan belki değerli ve önemli ama bunu anlatırken seyirciyi hiç yakalayamamış yönetmen. Filmden kopup gittim ben uzaklara.
Yalnız filmin bana güzel bir katkısı oldu. İki kişinin konuşması sırasında bir siteden bahsettiler. JustinGuitar diye bir site. Bedavaya gitar eğitimi ve ders anlatımı var. Girin bir bakın, benim hoşuma gitti. İlgilenenlere...
Sanatsal, festival filmlerini seven arkadaşlara önerebilirim. Ama bunun dışında çok fazla yaklaşmayın derim. İyi seyirler... 5.5/10