Bana Masal Anlatma
    3,9
    Bana Masal Anlatma hakkında görüşlerin ?

carotis
    carotis

11 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Bu filme yorum yapmak icin sayfaya girdim , kesinlikle son dönemde bu kadar gulmemistim. Zaman zaman duygusal sahneler de var . Ayrica finalden anladığım devamı gelecek filmin , çünkü hikaye bitmedi.
    Özellikle kavga sahnesinde koltukta zor durdum :) Herkese şiddetle tavsiye ederim ...
    Fundalina Jolie
    Fundalina Jolie

11 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    “Bana Masal Anlatma” orta karar bir komedi filmi. Bazı sahneler güldürüyor ancak kurgu hataları oldukça fazla. Televizyon dizilerinden 2-3 Bölüm birleştirilerek bir film haline getirilmiş gibi bir havası var. Jilet ve Neriman aşkı ise yan hikaye olarak fazla sırıtıyor ve havada kalmış görünüyor. Oyunculuklar ise oldukça iyi, Nafi karakteriyle Cengiz Bozkurt çok başarılı. Filmde en çok sevdiğim yan karakterler oldu. Beklenti içerisine girmeden izleyebileceğiniz hoş bir seyirlik.
    GoGoBaBa
    GoGoBaBa

11 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Filmi dün akşam İstinyepark cinemaximumda izledik, oldukça kalabalık idi salon. Film gayet başarılı, benim gibi Leyla&Mecnun(L&M) jargonunu bilmeyen ile L&M fanatik fanları arkadaşlarımla izledik. Ben zaten Onur Ünlü'nün tarzını filmlerini severim takip ederim. Burak Aksak senaryosunu ve yönetmenliğini üstlenmiş, gayette güzel bir iş çıkartmış. Espirilerle gülerken birden iç burkmaya geçişler güzel. Abartmalar zaten filmin doğasında var. Yani hata aramaya buneyylann demeye gerek yok. Süperman uçabiliyorsa Türkler Kung-Fu da yapar, filmde çok ünlü ve hiç (yerli dizi izlemediğimden ) bilmediğim oyuncular var ve sırıtan yok hepsi gayet başarılı. bir iki arkadaşımıda gördüm hem figüran hem yan karakter oyuncu olarak. Film izlenir hatta birdaha izlenir güzel vakit geçirmek için. Tek sorunu filmin ilk yarısı güzel gidiyor 2.yarısı sanki hemen bitirilmeye çalışılmış biraz tadı damağınızda kalıyor, hemen dizi modunda devamı olsun diyorsunuz.
    Egemen E.
    Egemen E.

11 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Son Yılların en güzel komedi filmi. Şiddetle tavsiye ederim. Küfür dışında her şey var. Muhteşemdir Burak Aksak...
    Fatih D.
    Fatih D.

11 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Cok kaliteli kufursuz gulduren ask duygu komedi insanlik hepsi bir arada uzun yildirboyle kahkaha atmadim izlemenizi tavsiye ederim
    Ümmühan A.
    Ümmühan A.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

10 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Şiddetle tavsiye ediyorum Leyla'yı özleyenler Burak Aksak zekasını özleyenlere, Gülmek kafa dağıtmak isteyenler mutlaka izleyin çok samimi ,çok sıcak bir film
    mehmet fatih d.
    mehmet fatih d.

10 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Sinema kötü yapımlarla dolu ama burak aksak keza selçuk aydemir filme kalite katan insanlar Bana Masal Anlatma Türk sineması için bir basyapit bir kült olma niteliginde recep ivedigin rekortmen olduğu ülkede gise rekoru kirmasını beklemek sacma olur ama insallah iyi bir gise yapar Burak Aksagin filmlerine ihtiyacimiz var iki gunde iki kere gittim Allah yollarini acik etsin
    cavo
    cavo

10 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Öncelikle bu iş mükemmel diyerek başlamak ve komedi basamağının en üstüne koymak istiyorum. Özellikle bazı sahneleri var ki efsane olarak nitelesek abartmış olmayız herhalde. Türk motiflerinin bu kadar iyi işlendiği, fantastik öğelerin hiç sırıtmadığı, zamana zaman duygusal sahnelerin harika yapıldığı bir film ancak böylesi güldürebilir, sevdirebilir, içtenlikle yapılmış olabilir. Diyecek başka bir şey yok, tebrikler.... Saygılar...
    Sümeyye K.
    Sümeyye K.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

10 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Küfürsüz de komedi yapilabiliyormus gülmekten yanaklarım ağrıdı harika film :
    Emre B
    Emre B

10 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Film şuana kadar izlediğim en güzel komedi filmi diyebilirim . Uğraşılmış emek harcanmış belli. Espriler çok iyi herkes üstüne düşen rolü laikiyle yapmış ama her iyi film gibi buda gişelerden kaybolur. Gitmek isteyen varsa da gitsin sadece bir sahnesine gülmeyeceğiniz bir çok sahnesinde kahkahalarınızı tutamayacağınız bir film.
    Nyz D.
    Nyz D.

10 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    ''Bana Masal Anlatma'' İstanbul Suriçi'nde geçen bir mahalle hikayesi, acısıyla tatlısıyla,kavgasıyla,komikliğiyle... Filmi izleyince bu bizim mahalle diyebilirsiniz belki de, belki de sizin mahallenizdir, sizsinizdir... Kahveci, Tamirci, Mahalle İmamı, Lokantacı, Şöförler, Gün yapan kadınlar,v.b.
    Bu kadar güleceğiniz bir film nadir gelir desem heralde abartmış olmam.

Oyunculuk açıcından ise roller arasındaki farklar göze çarpıyor. Ayperi ve Rıza rollerinin vasat olduğu filmdeki bu açığı senaryo ve usta oyuncuların kapattığı net görülüyor. Rıza ve Ayperi rollerine belki de başka birileri seçilebilirdi! Cengiz Bozkurt yani nam-ı diğer Erdal Bakkal'ın harika oyunculuğu, Erdal Tosun ve Berat Yenilmez'in oyunculuktaki ustalığı filmi almış götürmüş desek abartmış olmayız.

Karatecilerin ve siyahi gençlerin filmde olması ''Bu kadar da abartmasaydınız'' dedirtmiyor hatta keyifle izletiyor.Abartmaların bile yerli yerinde olduğu bu filme gidin derim, hatta ailece gidin... bol kahkaha size terapi gibi gelebilir.

Son olarak hakkını yemeyim; Türk Sinemasına yeni bir Senarist / Yönetmen yetişiyor demiyelim yetişmiş diyelim, o isim ise; Burak Aksak...
    Emre O.
    Emre O.

10 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Efsane bir film herkese tavsiye ederim. #ÇayNafiAbideİçilir
    Selçuk A.
    Selçuk A.

9 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Bir film anca bu kadar absürdken komik, komikken aynı zamanda duygusal ve harika olabilirdi. Helal olsun Burak AKSAK.
    ercan e.
    ercan e.

9 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Boyle fiml dunyaya birkere gelir :) super ya cok iyi
    izledm yine izleyesim var
    Burak S.
    Burak S.

9 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Dönemin popüler dizisi Leyla ile Mecnun'un senaristliğini yapan, Ben De Özledim dizisiyle hayran kitlesini daha da arttıran Burak Aksak'ın hem senaristliğini, hem yönetmenliğini üstlendiği Bana Masal Anlatma filmi; dolmuş şoförlüğü yapan Rıza'nın, Ayperi ile olan romantiklik dolu masal tadında hikayesine odaklanıyor.
    Tek yaşam gayesi ve yoldaşı annesi Selma(Devrim Yakut) olan Rıza'nın günlerden birinde, masallardan tanıdığı Ayperi ile tanışması ve Ayperi ile süregelen komedi dolu anlar, gerek oyunculuk gerek ise yönetmenlik açısından dopdolu sürdü.

Ayperi(Hande Doğandemir) ile Rıza(Fatih Artman) karakterleri, masallardan-diyarlardan beri birbirleri için yaratılmış iki karakter olarak yola çıkarken, ilişkilerine de bir tat katıyorlar... Fedakarlık, sadakat ve yardım üçlüsünün hiçbir zaman eksik olmadığı ilişki yer yer drama da dönüş yapabiliyor.
    Klasik kahvehane kadrosunun ve mahallenin ağabeylerinin/kardeşlerinin ayrı bir renk kattığı Bana Masal Anlatma filmi, gerçekçi olmayan, tamamen kurgudan ibaret bir hikayeyi seyirciye anbean yaşatıyor, seyircinin beklenmedik bir anda kendisini hikayenin içinde bulmasını sağlıyor.

Sohbetlerde ve muhabbetlerde her daim söylenen, ''Burak Aksak kafası'' bu filmde de kendini belirtiyor. Yerinde gelen küfürler(ki bu küfürler o kadar sade ki 7A aldı yaş sınırı olarak), tam yerinde yapılan espriler ve fragmanda saçma gelse bile filmi izleyince mantıklı gelen sahneleri birkaç senaristten başka hiçbir kimse yazamazdı, yazsa bile bir senariste oranla bu kadar iyi yönetemezdi.

Yan rol olarak Nafi rolünü üstlenen ve bu rolün üstesinden fazlasıyla kalkmasını bilen, birçok oyuncuya ders verebilecek nitelikte oynayan Cengiz Bozkurt, filmde her karakterden bir adım daha önce çıkıyor.
    Kavga sahnesindeki hal ve hareketleri, kahve sahnelerindeki huysuzlukları, adeta Erdal Bakkal'ı andıran mimikleri; (özellikle de Leyla ile Mecnun hayranları tarafından) alkışı hak ediyor...

Belki son yaptığı dizi projesi tutmasa bile yılmayan, hayranların büyük ısrarları üzerine Bana Masal Anlatma'yı yazıp-yöneten Burak Aksak'ın kaleminde ve düşüncelerinde halen Leyla ile Mecnun'un olduğunu bu filmde de anlayabiliyoruz.
    Gerek karakter olarak Haşmet Abi, gerek (fragmandan da gördüğümüz üzere) ölüm sahnesi, gerek ise filmde geçen diğer diyaloglar seyircide hafif bir Leyla ile Mecnun tadı ve özlemi yaratabiliyor. Oyuncularının da(Cengiz Bozkurt, Sadi Celil Cengiz, Cihan Ercan) Leyla ile Mecnun dizisinde oynadığı düşünürsek bu özlemin pek şaşırtıcı olduğunu söyleyemeyiz.

Gişe rekorları kıran Düğün Dernek filmindeki gibi anne rolünü üstlenip, Ayperi'yi adeta bambaşka bir kaftana koyan, replikleriyle seyirciyi kahkahalara boğan başarılı oyuncu Devrim Yakut'a da bambaşka bir sayfa açmakta yarar var. Düğün Dernek'teki sözümüzü tekrardan söylüyoruz. ''Her yerli filmde olması gereken bir oyuncu!''

Son olarak da bir aralar gündemdeyken şimdilerde pek duyulmayan Sedat Şahin'in Ellere Düş parçasını tekrardan dillere dolayan, ilk başlarda sonu tahmin edilen bir film olsa bile, beklenilen sahne gelinceye kadar yer yer şaşırtma yeteneğini kullanıp, seyirciyi bambaşka tarafa çeken Burak Aksak'a teşekkürler...
    Başında da, sonunda güldük...
    Kalemine sağlık.
    Son yıllarda izlediğim en komik filmdi.
    Kısacası, ''masal masal içinde; aslında masalın ta kendisi filmin içinde!''
    Filmin Notu: 7,4/10(yerli komedi filmler açısından 10/10)