y-osmanoglu
21 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Son yıllarda vizyona giren vıcık vıcık aşk ve dram içeren kalitesi düşük türk filmlerden dolayı tövbeliydim türk sinemasına tabiki bu konuları içerenlere. Dün ısrara dayanamayıp bu filme gittim ve çok beğendim. sade güzel anlatılmış bir film. Zaten mükemmel bir oyuncu kadrosu da eşlik etmiş. Tavsiye olunur.
bana masal anlatma son dönemde çıkan saçma ve sadece küfür üzerinden yol almayı amaçlayan filmlerden sıyrılan gayet komik ve başarılı bir türk komedisi.
Artık tescillendi, bu ülkede Burak Aksak tarzı diye bir şey var ve bana göre muhteşem. Cengiz Bozkurt'un her sahnesinde gülmekten gözümden yaş geldi desem abartmış olmam. Hele o gönderneler yokmu... ne kadar anlatsam yetmeyecekmiş gibi geliyor. Mutlaka görmeniz lazım deyip konuyu kapatayım. Ayrıca hiçbir filmi ikinci kez sinemada seyretmedim fakat bu filmi bir daha seyredeceğim sanırım...
Burak Aksak, kuzeni Selçuk Aydemir ile birlikte yazıp yönettiği 2008 yapımı Kurbanlık filminden sonraki ikinci yönetmenlik deneyimi olan “Bana Masal Anlatma”, ayrıca Aksak’ın tek başına yaptığı ilk uzun metraj film. “İlk elin günahı olmaz derler” ya, Bana Masal Anlatma, bir komedi filminden beklenenleri, güldürme anlamında fazlasıyla yerine getiriyor. Ancak senaryonun akışı ve kurgu açısından sınıfta kalıyor. Yani filmi sorgulayarak izlerseniz mutsuz olursunuz. Çünkü havada kalan çok ayrıntı ve sonuçsuz kalan karakter hikayesi var. Salt komediden zevk alma amacıyla izlerseniz, muhteşem komedi oyuncuları Cengiz Bozkurt, Fatih Artman, Berat Yenilmez ve Dervrim Yakut’un performansları ve Burak Aksak’ın diyalog yazmadaki başarısından mütevellit filmden ağzı kulaklarında ayrılırsınız.
Cengiz Bozkurt’u Leyla ile Mecnun Dizi’sinde ilk olarak komedi oyunculuğuna şahit olup, sevmiştik. Kahveci Nafi karakteriyle ise komediye ne kadar yakıştığını bir kez daha kanıtlıyor. Gerçekten filmdeki her sahnesinde salon gülmekten yerlere yattı. Cengiz Bozkurt başrol oyuncusunu gölgede bırakan yardımcı oyuncu performanlarından birini gerçekleştirmiş. Allah’tan başrol oyuncusu Fatih Artman bir o kadar iyi oynuyor esas oğlanı. Burak Aksak’ın benim gibi TRT’deki Perihan Abla’yı izleyen kuşaktan olmasının etkisinden sanırım. Birlik beraberlik içindeki, makara yapılan mahallelere özlemi her yaptığı dizi de filmde görüyoruz. Suriçi’nde geçen hikayede, fantastik olayların yanı sıra yine Burak Aksak’ın göndermelerine de şahit oluyoruz. Kungfu Hustle filmi ve 300 Spartans filmlerine göndermelerin yanı sıra ufak tefek te siyasi göndermelerle kimin filmini izlediğimizi hatırlatıyor bizlere. Bu arada Düğün Dernek filmiyle adından çokça söz ettiren Selma Yakut, Bana Masal Anlatma’dan sonra da daha önce nerelerdeydi bu kadın diye hayıflandırıyor insanı. Yine çok güldürüyor diyim kısaca.
Burdaki yorumları filme gitmeden okumuştum.söyle guzel böyle gulmekten kırıldık deyince bizde gidelim dedik.hatta abarttıklarını duşundüm.ama gercekten komik bir film olmuş.senaryoda guzel sadece peri kızın gelmesi saçma geldi bana. Demekki cüzi oyuncularlada guzel film çekiliyormuş.kıvanc ve kenanada gerek yokmuş.bide en önemlisi iki yeri saymazsak kufursuz bir film olmuş.hiç düşünmeden hadi sinemaya.eşimle ben çok begendik
Gercekten cok basarili dogal samimi cok iyi komedi film olmuş bu tarz filmlerin cogalmasi dileğiyle... Gercek Türk komedisi küfürsüz olmali cok keyif aldim ve güldüm.
Film vasatin altinda,berbat..ergenlerin gülecegi tarzda bir film. Yas aralığı kesinlikle 10 17 arasi.filmin türüne gelince bence TRAJI KOMIK .2 puanda emege saygidan.yorumlar bi ilginç nesine güldünüz arkadaşlar dicem. Cevabim belli bana masal anlatmayin.ewet komik olan yerler var ama havada kaldi...özetle gereksiz vakit kaybi
Tüm film boyunca Leyla ile Mecnun esintisini hissedebileceğiniz aşk,dram,macera,komedi gibi bir filmden beklediğiniz her şeyi alabileceğiniz bir Burak Aksak komedisi.Film kısaca Leyla ile Mecnun'un geliştirilmiş,başrol oyuncuları değiştirilmiş,sinema nimetleriyle zenginleştirilmiş hali.Leyla ile Mecnun,Ben de Özledim gibi yapıtları sevenler kısacsı Burak Aksak kafası severler için kesinlikle tavsiyedir. 4/5
Küfür yok. Gülerken aniden duygulanıyor, duygulandığın anda sürprizle gülebiliyorsun. Son yıllarda mutlu ayrıldığım nadir filmlerden biri. BKM varsa iyi bir şey çıkıyor.
Eğlenceli ve samimi, içten ve bol kahkahalı. Bana Masal Anlatma çocukluğumuz tadında. Leyla ile Mecnun sever biri olarak bu filmi şiddetle tavsiye ediyorum. Tüm salonun kahkahalarla dolması sanırım filmi izlemek için en iyi sebeplerden biri. Burak Aksak mükemmel bir iş çıkarmış :)
Hiç bitmesin istediğiniz anlar olur ya , işte öyle bir film olmuş. Hiç bitmesin istiyorsunuz. Burak Aksak'ın ilk sinema filmi olduğu için bazı şeylere göz yumulabilir. Aslında bu senaryo altyapısından çok sağlam bir dizi bile çıkabilirdi. Hafta içi izledim haftaya gidip tekrar izleyeceğim. Bu ekibin Türk sinemasına daha çok hizmet edeceğini düşünüyorum. İstisnasız son yıllarda izlediğim en iyi film, biracık da Leyla ile Mecnun seviyorsanız gülmekten yorulacaksınız.