KaliteTAKİP
24 Mart 2015 tarihinde eklendi
Burak Aksak...Leyla ile Mecnun'un senaristi ve Selçuk Aydemir'in kuzeni olan Türk dizi ve sinemasının efsane senaristlerinden biri olan Burak Aksak'ın ilk uzun metrajlı filmidir.Altını çizmeliyim ki Leyla ile Mecnun kültürünü bilmeyen kişi basit bulabilir filmi.Oysa film gerek fantastik konusu gerek oyuncu kadrosu gerek eşsiz sahneleri İstanbul çekimleri ve komedisi ile tartışılmaz derecede kalite içermektedir.Cengiz Bozkurt,Yılmaz Erdoğan,Gürkan Uygun ve dahası ile kahkaha tufanı diyebileceğimiz bir film ve özgünlük açısından da bi o kadar başarılı.Süre açısından ise oldukça kısa geldi ki o da filmi sürükleyiciliği ve içine çekişinden olsa gerek.Kesinlikle tavsiye ederim hatta bu adamların her filmini sinemada izleyip destek çıkmanızı tavsiye ederim.Zira gerek dizileri gerekse filmleri ile Türk sinemasına katkıları ile Türk yapımlarını yukarlara çıkmasında önemli bir rol oynamıştır.İstanbul'un eşsiz güzelliğini de başarılı kamera açılarıyla ortaya koymuştur.Elbet siyasi mesajları olacaktır bu adamlar yapıyorsa fakat yine de seviyelerini korumuşlar çok sübliminal yerleştirmişlerdir.Tavsiye ederim iyi seyirler...
Mükemmel bir film gülmekten kırıldık arkadaşlarla birlikte çaycı nafi minibüsçü müthiş mükemmel bir film izlemeyen kaybeder o kadar net konuşuyorum bu filmi izleyip kötü yorum yapan arkadaşlara hiç bir şey demiyorum zaten ,!!!
izlemekten çok fazla keyif aldım, leyla ile mecnun ve bkm'nin usta oyuncularının rol aldığı dizi film haricindeki sözde hiçbir komedi filmi izlemiyorum hepsi sıradan ve basitler, sinemaya gidemediyseniz internetten muhakkak izleyin :)
tek kelimeyle türü itibariyle izlediğim en iyi türk filmi (L&M hayranı olduğum için çok beğenmiş olabilirim) film romantik-komedi filme kötü yorum yapanlar olacaktır aldırmayın burak aksağı bilenler zaten kötü yorumlara aldırmazlar iki kez izledim aynı duyguyu yaşadım müthiş gerçekten çok akıcı dramı komediyi aynı anda yaşatıyor sürekli gülmezsiniz o beklentiyle izlemeyin zaten filmin öyle bir iddaası yok müzikler harika fatih artman müthiş oynamış aynı şekilde devrim yakut müthiş bir performans sergilemiş cengiz bozkurtu bilen biliyor zaten kaçırmayın izleyinnn
Burak aksak'ın Leyla İle Mecnun dan bu yana hayranıyım bunu gizleyemem. Filmini duyunca koşa koşa gittim, ne yazsa izlenir dedim. Şunu belirteyim Türk insanı sadece küfüre güler anlayışını yansıtmadığı için teşekkürü kendisine borç biliyorum. Film çok güzeldi çok güldük, çok hüzünlendik, oyuncu kadrosunu gördükçe zaten çok şaşırdık. Filmin bittiğine üzülebilirsiniz yani ben üzüldüm 2 açıdan; 1 - Eğlenceli gidiyordu neden bitti. 2 - Çok eksik vardı bazı şeyler hep havada kaldı. neden?
Leyla İle Mecnun demeden başlanamaz bu filmin eleştirisine...Leyla İle Mecnun taş gibi bir işti ancak sadece Burak Aksak'a ait değildi.Yönetmen Onur Ünlü,Ali Atay,Serkan Keskin,Osman Sonant gibi oyuncularla bir efsane oldu.Bu efsanenin en başında ise senaristi,yaratıcısı Burak Aksak var.Bu adam kendi filmini çekmek üzere yollara koyuldu ve ortaya güzel bir iş koymuş.Film boyunca hiç sıkılmadım hatta senaryosu hızlıydı hiç aksamadı.Oyuncular güzel seçilmiş,mizah kaliteliydi ancak içinde ki yan hikayeler havada kalmış ve filme yedilirmemiş.Onun dışında başarılıydı 5/3.5
Cok sicak, cok bizden bir yapim. Insan her bir ayri noktada farkli bir tad bulabiliyor. Dogru bir tarif mi olur bilemiyorum ama kliselerden olusan bir orjinallik yakalanmis. Defalarca izlenesi... Senaristi ve tum oyunculari tebrik ederim.
Harika bir film çekeninde oynayanın da yazanında hakkını verdiği film olmuş. Helal olsun.Yer yer gülünç, yer yer romantik yer yer kıro bir film süper olmuş. 2. Serisini görmek isterim...
Son yıllarda Turk komedi yapımda en iyi film diyebilirim. Espriler, senaryo konu kurgu harika. Belden aşağı chic vuruvurulmuşamis. Ailecek de gidilebilecek bir film. Siddetle tavsiye edilir.