Nereden başlayacağımı bilemiyorum ama başlayım bir yerden. Öncelikle filme kötü diyemeyeceğim. Hatta iyiydi de denebilir ama bu, serinin en kötü filmi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Beklentiler oldukça yüksekti ama Infinity War'un gölgesinde kalmış bir filmdi.
"Hulk smash" ile hafızalarımıza kazınan Hulk son iki filmde de yoktu. O ne biçim Hulk'tu öyle. Utanmasa herşeyi konuşarak halledecekti. Diğer bir rezillik ise Thor. Yarı tanrı denilen Thor işe yaramaz ayyaş olarak çıktı karşımıza. Eldivenli haliyle bile Thanos'a kafa tutan Thor, yanında Cap ve Iron Man'e rağmen eldivensiz Thanos'tan dayak yiyordu. Captain America'nın Mjöllnir'i kullanması çizgi romanlara gönderme anladık da, nasıl oldu da Thanos'u yıldırımla vurabildi? Ve hatta nasıl oldu da Thor'dan çok çok daha iyi kombolar yapabildi? Thanos demişken, adamın zaten taşlara ihtiyacı yokmuş ki. Taşlar olmadan, eldivensiz haliyle bile alayını rezil rüsva etti. Captain Marvel ise çok az kullanıldı filmde. Ben şahsen Thanos ile ya Marvel'in ya da Hulk'un dövüşmesini beklerdim. Ama Scarlet Witch ile yaptılar bunu. Ve belki de en sevindiğim tarafı, Scarlet Witch'in gerçekten ne kadar güçlü olduğunu nihayet gösterdiler. Bazıları film duygusaldı, olması gerektiği de buydu filan diyorlar ama ben katılmıyorum. Şahsen ben Infinity War filmindeki duygusal sahnelerin daha duygusal, daha güzel çekildiğini düşünüyorum. Mesela Thanos'un Gamora'yı feda etmesi gibi, mesela Thanos'un Iron Man'e mızrak sapladığı sahne gibi. Yani filmi duygusala bağlama olayı da hikaye. Zaten ana birkaç karakterin öleceğini bile bile gitmiştim filme. Ama duygusala bağlamak için seriyi başlatan Iron Man karakterinin öldürülmesini kabul edemiyorum. Öldürülebilecek başka karakterler de vardı. Bence Hulk ve Thor gibi en güçlü iki karakteri, hatta en güçlü ilk 5 karakteri bu kadar ucuzca harcamamalıydılar.