4,3
Avengers: Endgame hakkında görüşlerin ?
30 Nisan 2019 tarihinde eklendi
Ben de pek çok arkadaş gibi burada ilk eleştiri yazanlardanım. Yine pek çok yorumdaki gibi verilen paraya ve kaybedilen zamana acımaktayım. Film zaman döngüsü konusunda mantık hatalarında zirve yapmış, thor, hulk, ironman hayranları için ise ayrıca hüsran olmuş bu güne kadar gördüğün en berbat final filmi. Ayrıca benim gittiğim sinemadaki 27 dakikalık reklam gösterimi ile de ayrıca eksiyi hakkediyor. Para veriyor sinemaya giriyorsunuz birileri size zorla reklam seyrettiyor ki bununla ilgili 10 dakikadan uzun olamaz diye yeni kanunda çıktı. Yani Marvel başta olmak üzere dağıtım şirketi ve salonlar rövanş bekleyen 10 yıllık seyirciyi soydu hem paralarını hem zamanlarını çaldı. Ve bir şey daha yükselen feminizim feminazizme dönmüş durumda kadın kahramanlar çoğaltılır güçlendirilirken erkekler intikam alınırcasına hakir görülmüş.
Mantık hataları bir çok yorumda tek tek anlatılmış spoiler: thorun mjolneri gemişten alması gibi (geçişteki thor ne kullacak o zaman ??) thanos geçmişten ordusu ile topluca nasıl geldi geleceğe geldi, hadi geldi geçmişte thanos olmayınca zaman akışı değişmedi mi? Kaptan Amerika hadi mjolmeri kullandı layıktı (aslında verilen mesaj amerika her şeye layık subliminal mesaj yani) yıldırımları nasıl kontrol etti. Babası Thora sen beneden bile iyisin demişken seyredilen 10 15 yıllık thor serüveninde thorun bu en güçlü hali thanosla denk olması gerekirken eldivende thanosta değilken nasıl bu kadar zavallı olabilir vs vs vs ...
Kaptan Marvelden sonra isteksizlikle filme gitmiş biri olarak son sözüm REZALET ve HAYALKIRILIĞI kendimi dolandırılmış hissettim...
29 Nisan 2019 tarihinde eklendi
spoiler:
Filim gayet kötüydü lakin 2 sorum olucak ;
1) Hulk neden sıradan kas yapmış insan sıfatında savaştı? Kendini göstermedi yok gibi bişeydi.
2) Thor geçmişe gidip mjolnir i alıyorsa geçmişteki thor neyi kullanıyor? Bu konuda bilgisi olan bana bilgi verirse sevinirim.
26 Nisan 2019 tarihinde eklendi
spoiler: Sadece Marcel evreninden anlamayanların beğeneceği berbat bir filmdi. Sinirlendikce güçlenen hulk'u masa başı işci yaptınız, sözde tanrı olan thor'u ayyaş yaptınız, iki protein basılı olan kaptan amerika'yı thor'u çekicini tutan bir adam yaptınız. En iyi film diye beklerken tamamen para kazanmak için yapılmış marve'ın en kötü filmi ile karşılaştık.
26 Nisan 2019 tarihinde eklendi
Filmi gidip gördüm, ağzımda buruk bir tad var.
- Wamen power itelemesi gereksiz ve göze batar olmuş, Scarlett Johansson halihazırda güçlü bir kadın karakter, filmdeki en büyük iki özveriden birisini bizzat yerine getiriyor, sanki o yokmuş gibi SJW ajandası itelenen sahne mide kaldırıcı
- Captain Marvel'ın filme sonradan dürtüldüğü deli gibi belli oluyor
- Yıllardır önceki filmlerde verilen sonsuzluk taşlarıyla ilgili tüyoların hiç birisi yok
- Filmin ilk yarısı duygusal, oldukça güzel
- Robert Downey Jr.'ın kariyerindeki en iyi oyunculuğu bu filmde
- Filmin geri kalanı çöp. Beklentilerim yerle bir oldu. 11 yıldır yerleştirilen gizemler Lost misali gizem olarak kaldı...
- Loki pisi pisine gitti, Thor kefaret yüzü görmedi, karakteri "loser" olarak bitirmişler, gg wp ez
- Russo kardeşler adeta son dakika değiştirmiş gibiler her şeyi, eğer birden çok alternatif kesimi varsa filmin en iyi kesimi kesinlikle bu olamaz. Zira Infinity War'daki derinlik, etkileyicilik, oturaklılık bu filmde yok. Karakterler, olaylar ne yazık ki yüzeysel.
- Aksiyon sahneleri aşırı kaotik, IW'daki savaşın duygusal ve karakterlere odaklanan yapısından esame okunmuyor.
Filmden çıkışta şunu sordum: "Bu filmi yapanlarla Infinity War'u yapanlar cidden aynı adamlar mı?"

Üzgünüm ama kral çıplak.
spoiler:
Şu ana kadar ki tüm filmleri, animasyonları izleyen biriyim. Sadece marvel evrenini değil DC evrenini de ful izlemiş biriyim. Bilim kurguya çok ayrı bir merakım var. Ve ilk defa bir film hakkında yorum yapıyorum. Film kötümüy dü? Hayır ama iyi de değildi. İzleyiciyi bayağı beklentiye sokmuş bir filmdi. Çok beklenen tonlarca yorum tonlarca senaryo kurulan bir filmdi. Ama maalesef benim fikrime göre karşılayamadı beklentileri. Öncelikle herkesin merak ettiği zaman da yolculuk olayına dair ufak bir kısımda açıklama yaptılar. Hani şu gidelim küçüklükten kafasını keselim hiç yaşanmasın olayı vardı ya. Yok efendim o geçmişi değiştirmek şuan bulunduğumuz zaman çizelgesine etki etmezmiş. Yahu kardeşim o zaman çaptan Amerika neden geçmişte kaldı da yaşlandı? Demek ki değişiyormuş. Onu geçtim o adamın geçmiştr kalması süregelen olayları etkilemiyor mu? Suana kadar çaptan amerikanın yaptığı herşeyi etkilemiyor mu? Acayip mantıksız geldi bana. İkinci eleştirim şu filme o kadar çok kahraman vs girdiki hepsinin etkisini az gördük daha doğrusu doyurmadı bizi. Ben şahsen hulk un yeni bir raundunu beklerdim yüce thanos la ama maalesef hulk o kadar yumışamıştı ki hemde bayağı fazlasıyla. Tüm çekiciliğini kaybetmişti. Ya thor? O kadar bilenmiş güçlenmiş taş olmasa thanosu delip geçer yeni çekiciyle ezer geçer dediğimiz thor son sahnede yanında demir adam ve kaptan Amerika olmasına rağmen bişey yapamdı. Ya onu geçtim thor çekicini başka zaman diliminde aldı ya ; o başka zaman dilimindeki thor un çekici olmayacak şimdi yani geçmişteki thor un çekici kayboldu. Kardeşim zamanla oynayacaksanız biraz mantıklı oynayın. Filmi dramatize etmek için demir adamıda öldürdüler. Ya onu geçtim ruh taşı için daha geriye gitseydiler nebula ruh a ruh olayını bilmiyor muydu? Ya hadi onuda geçtim nebula thanosun gemisine ışınlanmadan önce şu tuşa basıp geri gidemezmiydi. Nebulayu yakaladılar cihazını aldılar vs çok saçmaydı thanos yakalamadan tuşa basıp gidebilirdi. Film acayip mantık hatalarıyla doluydu bir değil iki değil. Fragmanlarda kalıp teori üretmek o teorileri hayal etmek bile inanın daha güzeldi. 3 yıldız vermemin nedeni de şu ne olursa olsun yenilmezleri izlemek keyif veriyor böyle büyük bir kötü adama ki bu adam gerçekten kurduğu ideal uğrunda acayip kararlı olan bir baş kötü o yüzden ona karşı büyük bir savaş vermeleri onları izlemek güzeldi. Ve kaptan marvelin abartıldığını düşünüyorum animasyonlarda vs bu kadar güçlü değil. Bilmiyorum niye bu kadar büyüttüler ama? Velhasıl çok uzun oldu ama beklentilerimi karşılamadı yinede seyretmek güzeld.
(Yazdıklarım da bazeı bilmediğim şeyler olabilir yanlışım hatamda olabilir kusura bakmayın)
26 Ağustos 2019 tarihinde eklendi
Sıfır yıldız olsa onu bile hak edecek kadar kötü bir film.. Hayatımda izlediğim ve hayretler içinde kaldığım en kötü 2 filmden birisi.. Diğeri ise Robert De Niro ve Edward Norton'un oynadığı Stone filmiydi..

Neden beğenmedim :

1. Filmin başından sonuna kadar izleyiciyi içine çekememe durumu var.
2. Filmin içindeki kurguların ve geçişlerin hepsi son derece amatör.
3. Film içinde "Oha nasıl sahneydi" diyebileceğiniz bir an yok !
4. Captain Marvel kesinlikle zorlama bir şekilde filmin içine sokulmuş ve sırıtıyor.
5. Karakterlerin bilinen özelliklerini hiçe sayılmış. Thor'a ve Hulk'a biçilen rol üstlerine 3-5 beden küçük gelmiş.

Hangi açıdan bakarsak bakalım olmamış, olamamış bom boş bir film çekilmiş !
30 Nisan 2019 tarihinde eklendi
Nereden başlayacağımı bilemiyorum ama başlayım bir yerden. Öncelikle filme kötü diyemeyeceğim. Hatta iyiydi de denebilir ama bu, serinin en kötü filmi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Beklentiler oldukça yüksekti ama Infinity War'un gölgesinde kalmış bir filmdi.
spoiler: "Hulk smash" ile hafızalarımıza kazınan Hulk son iki filmde de yoktu. O ne biçim Hulk'tu öyle. Utanmasa herşeyi konuşarak halledecekti. Diğer bir rezillik ise Thor. Yarı tanrı denilen Thor işe yaramaz ayyaş olarak çıktı karşımıza. Eldivenli haliyle bile Thanos'a kafa tutan Thor, yanında Cap ve Iron Man'e rağmen eldivensiz Thanos'tan dayak yiyordu. Captain America'nın Mjöllnir'i kullanması çizgi romanlara gönderme anladık da, nasıl oldu da Thanos'u yıldırımla vurabildi? Ve hatta nasıl oldu da Thor'dan çok çok daha iyi kombolar yapabildi? Thanos demişken, adamın zaten taşlara ihtiyacı yokmuş ki. Taşlar olmadan, eldivensiz haliyle bile alayını rezil rüsva etti. Captain Marvel ise çok az kullanıldı filmde. Ben şahsen Thanos ile ya Marvel'in ya da Hulk'un dövüşmesini beklerdim. Ama Scarlet Witch ile yaptılar bunu. Ve belki de en sevindiğim tarafı, Scarlet Witch'in gerçekten ne kadar güçlü olduğunu nihayet gösterdiler. Bazıları film duygusaldı, olması gerektiği de buydu filan diyorlar ama ben katılmıyorum. Şahsen ben Infinity War filmindeki duygusal sahnelerin daha duygusal, daha güzel çekildiğini düşünüyorum. Mesela Thanos'un Gamora'yı feda etmesi gibi, mesela Thanos'un Iron Man'e mızrak sapladığı sahne gibi. Yani filmi duygusala bağlama olayı da hikaye. Zaten ana birkaç karakterin öleceğini bile bile gitmiştim filme. Ama duygusala bağlamak için seriyi başlatan Iron Man karakterinin öldürülmesini kabul edemiyorum. Öldürülebilecek başka karakterler de vardı. Bence Hulk ve Thor gibi en güçlü iki karakteri, hatta en güçlü ilk 5 karakteri bu kadar ucuzca harcamamalıydılar.
28 Nisan 2019 tarihinde eklendi
Endgame beklentiyi zerre kadar karşılamadı. Bana kalırsa infinity war'ın yarısı bile etmez. Çok büyük bir heyecanla bekledim ama hayal kırıklığına uğradım. 9.1 IMDb puanı almış birde 7 bile alması imkansız. Boşuna uzatılmış sahneler de vardı izlerken çok sıkıldık .
27 Nisan 2019 tarihinde eklendi
En sevdiğim serinin son filmi ağlattı keşke küçük bi after credits verselerdl bi umut ama en seviğim film olarak kalcak
27 Nisan 2019 tarihinde eklendi
"Artık oyunun sonundalar"
Biliyoruz ki Thanos parmakları şıklatarak evrenin yarısını kül etti.Ama bir şeyleri hesaba katmadı.Peki neyi?Tabiki de kahramanları.Kahramanlarımız sevdiklerini geri getirmek için kendilerini bile feda etmeye hazırlar.İşte filmimiz bunu çok iyi bir şekilde ele alıyor.Daha fazla detay vermek istemiyorum izleyin ve görün.Ben şunu derim."Muazzam bir film"
9 Mayıs 2019 tarihinde eklendi
Tek kelimeyle 20 yıllık emek nasıl mahvedilir sadece merakla milletin cebinden para nasıl alınır.Kalite yerlerde sadece geleceğe dönüş filminin 4. serisini izledik bir sıçan tüm evreni kurtardı
28 Nisan 2019 tarihinde eklendi
Film bir öncekinden daha iyi değil .Seneryo akıcı değil çok durağanlaştırılmış anlam kargaşası dolu ordan oraya geçişler çok kısalmış. Bu kadar değeri hak etmiyor. Ben marwel hayranıyım hayal kırıklığı uğradım.aynı şekilde bir film daha yaparsa izlenirliğini kaybeder.
26 Nisan 2019 tarihinde eklendi
Konular arasında kopukluk var. Zaman ve paradox lar saçma olarak aktarılmış. Film mantığına göre Thanos ölmemekte. Ancak filmde öldü gösteriyor. Onun dışında da filmin 2 saati zaman kaybı savaş sahnesi yalnızca 15 dk sürüyor ve oldukça mantiksizdi. Sonu özellikle çok saçmaydı. Marvel evreninin en berbat filmiydi. Gidip para vermeye değecek bir film değil. Çoğu kısım geçmişte çekilmiş sahnelerde geçiyor. Ve bu durum oldukça sınır bozucu. Oyunculuklar ve grafik hariç ugrasilmamis bir filmdi. Tavsiyem şudur ki para verilecek bir film değil.
1 Mayıs 2019 tarihinde eklendi
Saçma sapan gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir film ayrıca 3 saat nedir yaa ne anlatacaksan 2 saatte anlat
25 Nisan 2019 tarihinde eklendi
Film müthiş olmuş ama sonda üzdü.

demir adamında bir kalbi var( kara dul))...bide brie larson'nın saçı çok iyidi.... BAŞARILAR DİLERİM. .... Marvel Studios....