tamamen siyasi amaçla yapılmış bir film. tayyip kahraman operasyonlar komplo. Peki ya ayakkabı kutuları rezanın önüne yatmalar kasalar paralar bunlarda mı yalan? Sırf bedava diye gittiğim ve sinema sektörünün siyasallaşmasında parmakla gösterilecek bir film izlediğim için pişmanım.
Bu ülkenin evlatlarının birbirine düşman etmeyi amaçlayan, kamplaştırıcı ve kışkırtıcı bir film. Öncesinde yapılan büyük bütçeli dizi tutmayınca buna sarılmışlar. Acaba devam filmleri gelir mi (!).Mazallah.
Bu film ile yapılan taktik, Amerikan emperyalizminin Irak vb.yerlerdeki katliamlarını, filmleri üzerinden kamuoyu önünde meşrulaştırması ve kabul ettirmesi temeline dayanıyor. Keşke suçların bastırılması ve algı yönetimi yerine, gerçek hukuk önünde aklanma tercih edilseydi. Ülke olarak bu travmadan belki daha çabuk çıkabilirdik.
Özellikle survivor daki performansı ile dillere destan olan, Tolga Karel için uygun bir film olmuş mu nedir?
bu nasıl bir flim yıllardır flim izliyorum bukadar siyasi bir flim izlemedim. devlettende teşfik aldılar mı acaba. seneryo çok kötü algı operasyonu sadece inanan çıkarsa diye
hiç beğenmedim..tamamen düzmece,uydurmaca,el üstünden (sabun gibi) kaydırmaca,abaküsten saydırmaca,kurgulamaca,atmaca,tutmaca,satmaca,yalana yalan katmaca,doğruluğu yontmaca...Nerden çıktı böyle bir film Allah aşkına...