Mert H
1.340 değerlendirmeler
31 Mayıs 2015 tarihinde eklendi
Şu ana kadar çekilmiş ilk Kastamonu komedisi olmakla beraber kendine ait özgünlüğü yakalamış ve hiçbir filmin ne taklitçisi ne de uzantısı olmamış.. Bol küfürlü olmakla beraber basit denilebilecek bir hikaye işlenmiş , oyunculuklar çok doğal ve samimi.. Bu tür özgün komedilerin devamı gelmeli..
Kastamonulu olduğum için gittim.Bizim oralarda zaten küfürsüz konuşulmaz bundan mütevellit filmin başları biraz küfürlüydü ve film olarak normal seyirdeydi , sonra hikaye ilerledikçe sevdim.Hemşerilerimize destek çıkalım daha iyi filmler çeksinler.
Az ve sade komedi, temiz tebessüm için izlenebilecek bir film. Senaryosu ve sonu biraz garip olsa da diyaloglar ve oyunculuklar tatmin edebilecek seviyede. Bu tarz filmlerde genelde şive abartılır ve tadı kaçar ama bu filmde bu eksinin olmaması size iyi gelebilir. Kurgu güzel. Boş veya gereksiz sahne az. Mantık dışına çıkan sahneleri var. Beklentim düşük olduğu için film güzel geldi.
Henüz gitmemiş arkadaşlara gitmelerini tavsiye ediyorum.Çok güzel bir yerel komedi olmuş.İlk 15-20 dakika "her filmde olduğu gibi" biraz durgun gelebilir.Ama devamında köydeki sahneler gayet güzel ilerliyor.Birçok yerde salon kahkaha attı.Şunu da söylemeden geçmeyelim."Belki argo biraz daha az olabilirdi." diyen arkadaşlar çıkabilir.Kendilerince haklı da olabilirler.Ancak bu millet argonun, öyle böyle değil tam anlamıyla tavan yaptığı filmlere,stand up lara vs. 5-6 milyon katılım göstermedi mi? Daha da ötesi yüceltmediler mi? O yüzden bu konuda haksızlık yapılmaması gerektiğini, daha objektif bir gözle değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.Başta sayın İlyas İlbey,Yasemin Yalçın ve emeği geçen herkesin yüreğine sağlık.Şiddetle tavsiye ederim.İzleyin, izlettirin.