Bence bu film serisi gerçekten güzel labirent ölümcül kaçış filmini beğenmiştim ve sonra serinin 2 filmi labirent alev deneyleri izledim ve bunu da beğendim filme puanım 10/7.5
Gerilimi gerçekten hissettiren, aksiyonu bol bir film. Hikayesi de yeterli. Ama bu filmi özel yapan içerisinde barındırdığı zombiler. Pek çok saçma film ve dizinin aksine bu filmdeki zombiler çıldırmışçasına koşabiliyor, tırmanabiliyor. Doğal olarak bu da seyir zevkini fazlasıyla arttırıyor.
Aksiyonun 2 saat boyunca hiç durmadığı, karakterlerden fazla yorulduğunuz bir film. Filmin aksiyon olmayan 20 dakikası falan var sanırım. Genel olarak eğlenceli ve sizi düşünmeye değil keyif almaya iten bir film. Bu arada tabi ki artık alıştığımız üzere kitabıyla hiçbir alakası yok.
Kalbim pır pır resmen . Alev deneyleri dehşetti. Ölümcül kaçış ise dehşet-ül vahşet. Kalbim sürekli çarptı çok heyecanlıydı ve bir zorluğun üstesinden gelebilmek için kesinlikle birlik olmak, ne olursa olsun Yanyana durmak bence ana tema.
Öncelikle neden 3D yapıldığını anlamadım. Ekran dışına çıkan hiç bir efekt, bir sahnede dahi derinlik hissi yoktu. Bu tatminsiz noktanın yanında zaten sakızlaştırılan bir konu da olunca hayallerim yıkıldı. Şu konuda netim; bu filmin tüm genç oyuncuları önümüzdeki 20-25 yıl Hollywood'un ağababaları olacaktır, kaliteli hamurları belli ama o hamurların çok pişmesi lazım daha. 'Koçum Benim' diye bir Türk gençlik dizisi vardı, oynadığı dönem çok izlemedim ama şimdi oyuncu listesine bakıyorum, son 5-6 yılda hepsinin başrol film ve dizileri oldu. İşte bu film de böyle bir atolye film, bir kenara not alın. Hafızalarımızda Resident Evil gibi bir seri varken, izlerken katlanmak zorunda kaldığım yaratıcılık yoksunluğundan öteye gidemedi bu film ve üçüncü filmi hiç merak etmiyorum. Birinci film ayrı bir yerde, sonunda bıraktığı soru işaretleriyle kalmalıydı.
2 yıldız sırf aksiyona görsele mekanlara (zombili bölüm güzeldi) onun dışında filmde elle tutulur pek fazla bişey yok diyebiliriz.onun dışında oyunculuklar çok bayık senaryo ise hızlı ve fütursuzca.Kısacası haftasonu eğlenceliği bir film.
Muhteşem bir film spoiler: yaratıklardan kaçarak güvenli bölgeye geçiyorlar fakat yinede hikaye burada bitmiyor daha fazla spoiler vermeyim tadı kaçar yoksa ;) kesinlikle tam bir başyapıt.
Senaryonun, kurgunun, aksiyon düzeyinin, müziklerin çok uyumlu olduğu, abartıdan uzak ve yere sağlam basan başarılı bir film olmuş. Jorge ve Brenda karakterleri de filme ayrı bir tat katmış.
film türün gereksinimlerini karşılıyor. başkaları gibi kült film olacak yada yüzüklerin efendisi gibi efsane olacak beklentilerine girmeden,eğlenmesini bilerek ve mevcut konuya odaklanarak zevkli bir izleyiş gerçekletirebilirsiniz.
ben beğendim. bu şekilde izleyen herkesin beğeneceğini düşünüyorum.
4 kitaplık Labirent serisinin 2. film uyarlaması olan Alev Deneyleri tam anlamıyla bir sinema mucizesi. Yer yer Hollywood'un klişelerinden beslensede iyi bir senaryo altyapısı olan kitaptan yeteri kadar beslenmiş. İlk filmden sonra verilen ara, iki filmin de yönetmeninin Wes Ball olması ve filmin tüm Hollywood nimetlerinden faydalanması filmin artıları.Üçüncü filminin sinyallerini şimdiden gönderen Alev Deneyleri tüm bilimkurgu severler için sinemalarda! İyi seyirler.