Murat K.
22 Mart 2015 tarihinde eklendi
Filmi yalnızca yüzeysel olarak seyrettiğinizde muhteşem oyunculuklar,sevimli bir romantik-komedi ve Türkiye'deki örnekleri arasında kusursuz bir iş görebilirsiniz.Ancak işin iç rengi öyle değil.Filme göre Türk aileleri kız çocuklarını yamayacak zengin koca arayışında,erkekler ise evlenmeden kaç kızı elimden geçiririmin peşinde.Kızlar sadece cinselliklerini ön plana çıkarırlarsa dikkate alınırlar.Evlilik lafına gıcık olmayan tek erkek tipiyse gaylerdir.Biriyle aşk yaşamak için ise evlilik tamamen gereksizdir.Eğer evleneceksen de zengin bir koca bulup her türlü ayak oyunuyla onu nikah masasına oturtmalısındır.Filmin tüm set ekibi yabancılardan oluşunca iş böyle Amerikanvari oluyor demek ki.Tüm bu mesajlar alt alta toplanınca ortaya Ahlak bir prangadır gibi iğrenç bir olgu çıkıyor.Türk milletinin yıllarca sadık kaldığı ögelere karşı bir algı operasyonu olan bu filmden özellikle genç kitlemizin tertemiz zihinlerinin uzak tutulması tavsiyesiyle...
Filmde oyunculuk ortam vesaire iyi tamam sıcak, sempatik de. Eee bu film başlı başına evlilik kavramını karalama propagandası gibi olmuş. spoiler: Kız evde kalmıştır ama umrunda değildir. Evlilik de nedir ki... Oğlan da hah tam da böyle bir kız arıyorum işte. Bana evlilik falan deme. Oynaşalım, aşk yaşayalım geçelim. Bak evlilik dersen yüzüne bile bakmam... Öteki tarafta aile illa zengin bir koca avlamalısın. Üzerine ev yaptırmazsa bu evlilik uzun sürmez. Bu ne arkadaş, türk aile toplumundan çok uzak, aşk bile denilemeyecek safsata bir ilişki izledim.
Hiç beğenmedim. Filmin sonu acayip derecede saçma bitiyor. Kızlar için oranı buranı acarsan giderin olur anlatılmak isteniyor. Erkekler ise evlenmekten kaçınıp gönül eğlendirmek isteyen tarzda. ama çok ilginçtir ki erkek kızdan nefret edip istemediği halde, erkek zengin diye kız dudağına yapısıp elde ediyor.Bu filmler bizim tarzımızda değil bilinç altı olarak içten bizi yıkıcı filmler.
Zaman ve parayı haketmiyor.. Bir kaç güzel sahne dışında vasat bir filim olmuş.. Filmde beğendiğim kısım, duyguları anlatırken çevreyi kullanması oldu.. Tavsiye etmiyorum..