Kocan Kadar Konuş filmi, herkesin bildiği üzere geçen yıl çıkan ve çok popüler olan, çok satanlar listesinin ilk 10unda yer almış bir kitap uyarlaması. Filmin yönetmeni Kıvanç Baruönü ise Patron Mutlu Son İstiyor filmiyle geçen yılın başında ortaya çıkan bir yönetmen ve de ikinci filminde de bir romantizm filmi ile karşımıza çıkıyor. Türk filmlerinde bildiğimiz üzere en büyük sorun diyalog yazımıdır yani senaristlik konusunda sıkıntılı olduğumuzu dile getirebiliriz. Kitabını okumamama rağmen film ile ilgili ilk söyleyebileceğim şey filmdeki diyalog yazımlarının gerçekten başarılı olduğudur. Türk halkındaki evlilik durumlarını çok iyi bir şekilde ve de komedisi bol bir şekilde ele alırken, hayatlarımızda bu tip durumların aslında dışarıdan bakılınca ne kadar komik olduğunu da anlatan bir film. Bununla birlikte, Yeşilçam sinemasının en ünlü ve sevilen oyuncularından Adile Naşit'e ise çakılan selam gerçekten akıllarımızda yer edinecek bir sahneydi. Oyunculuklara gelecek olursak açıkçası ben filmin oyunculuklarını gayet başarılı buldum, başrolde bulunan ve de Canım Ailem dizisi ile tanıdığım ve son dönemde Sen Aydınlatırsın Geceyi gibi çok beğenilmiş bir film ile birlikte daha çok sinemada yer alan Ezgi Mola ve de zamanında Fırtına, Aşk ve Ceza ve Suskunlar dizilerinde yer almakla birlikte son dönemde de Kırımlı adlı II. Dünya Savaşı filminde yer alarak beğeni toplayan Murat Yıldırım da gayet gerçekçi ve de komik performanslar sergileyerek izleyiciyi güldürmeyi başarıyor. Bunun dışında diğer performansların da başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bunun dışında Türk filminden klişeler de bulunmuyor değil. Ancak sürpriz vermemek adına bunları dile getirmemeyi tercih ederim. Fakat geneline baktığımızda karşımızda gayet keyifli, izlenesi ve de komik bir film duruyor (filmde sıklıkla da güldüğümü dile getirebilirim). Senaryosundaki başarılı diyalog yazımları sayesinde de romantik klişelerden (Şubat ayında vizyona giren Sevimli Tehlikeli gibi) sıyrılmayı başaran bir yapım. Şans verilebilecek yapımlardan.
Bu film bence bu yıl izlediğim en iyi filmler arasındaydı. Yer yer çok güldürdü. Ezgi Molla'nın ve Murat Yıldırım'ın da oyunculukları mükemmeldi her zamanki gibi..
yanlız türkiyede değil dünyanın bir çok yerinde aynı sorun var,evlenmeye zorlanma sorunu,evlenmemiş erkek daha az baskı yaşar,bayanların yaşadıklarına bu film şöyle bir dokunmuş sadece,gerçek hayattta olay tam bir dram,filmin diğer bir eleştrisel yanı izmirli aileleri meshebi geniş tanıtması,kızına içki içiren ,randevu ayarlayan,kitap okumasını engelleyen,kültürsüz,basit bir aile tipi var ortada,bütün izmirli aileleri böyleymiş gibi göstermesi gavur izmir diyenleri çok sevindirmiştir herhalde,
Filmi çok beğendim. Uzun zamandır bu kadar güldüren bir film izlememiştim. Çok ince espiriler vardı. Konusu sıradandı ama oyuncular çok iyi oynamış ve seneryo çok iyi düzenlenmişti. Gitmenizi tavsiye ederim.
Bence harika bir filmdi. Tam bir aşk, romantizm, kalp uçusan filmlerden değildi ki bunun beni ne kadar mutlu ettiğini anlatamam. Gülmekten gözlerimden yaş geldi yediğim mısırla terlik sahnesinde az kalsın boğuluyordum. Murat Yıldırım'ı Ecevit'ten (Şerif) başka bir karekterde görmek beni üzer diye düşünüyordum ama ben çok sevdim bu Sinan'ı. Herkesin emeğine sağlık 2.filmi sabırsızlıkla belkiyorum.. Benim gibi olan tüm Efsunlara selam (evde kalmadım sadece o aranılan kız ben değilim sanırım:D). Filme gidecekleri seçimlerinden dolayı tebrik edip iyi seyirler dilerim :)
Abilerim film yapıyorsunuz madem biraz da kendiniz izleyin bir bakin komik mi değil mi bir bakin ya saçma sapan bir filmmm hic kimse gitmesin pişman olursunuz benden demesi Paraniza yazik
Sitelerdeki yorumlara göre gittim fakat umduğumu hiç bulamadım insanlar kalitesiz filmler izledikçe beğenleri de zevkleride değişiyor demekki ..gerçekten son yıllarda türk filminni ismini lekeliyorlar ah diyorum annemin babamın zamanlardaki filmler g ibi olsa nerde bir kemal sunal şener şen heleki ertem eğilmez o yönetmenler vs..ama maalesef araki bulasın…komedi bence repliklerle olur yazım kalitesiyle olur filmde bir iç güveysi değilde iç gaysi ye güldüm o kadar bunun gibi replikler daha çok olmalıydı bence.. ezgi mola ise şahan ile daha bir uyumluydu tolga çeviklede iyidi ama murat ile hiç olmamış yani bana göre.. bundan sonra yorumlara göre değil filmi çeviren aktör ve aktrisin geçmişte yaptıkları filmlerin kalitesine göre gidecem bkm necati Akpınar olsun kafadan giderim tezini çürüttü bu film bende bunu bir kez daha anlamış oldum ama eğer illaki merak ediyorsanız filmi kampanyalı genç Türkcell vodafone freezonle gidin paranıza yazık olmasın sevgiler
Filmin yazanından oynayanına, yöneteninden yapımcısına,makyajcısından setteki çaycısına kadar herkese teşekkürler.Son derece sıcak olabildiğince bizden bir film.Ezgi Mola ayrı bir güzel, diskoda sarhoş olup ortalığı dağıtmasından tutun da bütün film boyunca izleyiciyle dertleşmesine varıncaya kadar son derece doğal ve aynı derecede inandırıcı bir performans göstermiş. Sevmediğim bir-iki nokta var filmde ama onlar filmin artılarının yanında devede kulak kalır. Filmi o kadar beğendim ki,filmden çıkınca gördüğüm banko maçtan yatan bahis kuponum bile moralimi bozamadı. Küfür takıntısı olanlara not:Ortalama bir Türk ailesinin utanmadan kızarmadan,çocukların gözünü kapatmadan hep beraber izleyebilecekleri bir filmdir.
Zaman ve parayı haketmiyor.. Bir kaç güzel sahne dışında vasat bir filim olmuş.. Filmde beğendiğim kısım, duyguları anlatırken çevreyi kullanması oldu.. Tavsiye etmiyorum..
Gerçekten ama gerçekten bir Türk kızını nasıl bir toplum baskısıyla evliliğe hazırlandığını anlatan ama anlatırken güldüren , güldürürken ağlatan bir film olmuş. Sıcacık insanın özellikle kadınların kendisinden mutlaka bişeyler bulacağı bir film. Zaten oyuncularına diyecek hiç bir eleştirim yok mükemmeller.