Ezgi Mola'nın ''Efsun'' karakterine, Murat Yıldırım'ın ise ''Sinan'' karakterine can verdiği Kocan Kadar Konuş filmi; evde kalmış bir Türk kızının, kendisine hüzünlü, seyirciye ise eğlenceli olan hikayesini konu ediniyor.
'Kocan varsa varsın, yoksa geçmiş olsun!' sloganıyla konu bütünlüğünü oluşturan film, Efsun'un -her geçen dakikada- annesi Gönül(Gülenay Kalkan), anneannesi Peyker(Nevra Serezli) ve teyzesi Nur(Ebru Cündübeyoğlu)'dan 'evlilik konusunda' aldığı ısrarlarla yeni bir boyut kazanıyor.
Evde kalmışlık hissini başarıyla seyirciye yansıtabilen Efsun karakteri, yer yer yaptığı saçma davranışlarla birlikte seyirciye hafiften bir tebessüm duygusu veriyor... Ardından patlattığı esprilerle birlikte ise kahkahalar attırmayı başarabiliyor.
Filmin kilit noktası ise burada başlıyor.
Hiçbir 'falso' vermeden(ki filmde yapılan falso esprisine kahkahalar atmamak mümkün değil) yoluna devam eden tempo, sonlara doğru artık yavaşlamaya başlasa bile yine de elden kopup gitmiyor.
Zaman geçirmek için çalınan şarkılar, olmasa da olur diyeceğimiz sözler bile artık komik gelmeye başlıyor...
Yani film, -bir müddet sonra- insana -ister istemez- kahkahalar attırıyor.
Bir doz Kocan Kadar Konuş aldın mı, etkisinden çıkartmıyor...
''%100 Türk Kızı'' sloganını da vizyon afişinde kullanmayı ihmal etmeyen film, Ezgi Mola'nın katkılarıyla da birebir doğru söylediğini ispatlıyor.
Doğal hali, sevecenliği, kendiyle alay edebilecek bir kişiliğe erişmiş olması -Efsun karakteri için- zor bile olsa, Ezgi Mola; bu zorluğun da üstesinden gelmeyi başarabiliyor.
Öte yandan, kardeşlerinin(Eda Ece/Gül Arıcı) ve akrabalarının(Begüm Öner/Ebru Cündübeyoğlu) yaptığı evlilik ısrarı ve kurdukları -trip içeren- cümleler de birebir Türk kızlarının özelliğini yansıtıyor.
Yansıtırken de hiçbir şekilde 'ahlaksızlığa' kaçınmıyor...
Belki de bu yüzden hem erkekler, hem de kadınlar tarafından beğeniyle karşılanabiliyor.
İlk yönetmenlik deneyimini Patron Mutlu Son İstiyor(2014/Tolga Çevik-Ezgi Mola) ile yapan Kıvanç Baruönü, -senaryo ve oyunculukların da katkılarıyla- ikinci deneyiminde başarıya ulaşabiliyor.
Rüya sahnelerinde, masal sahnesinde elinden geldiğince başarılı bir figür sergileyebilen Kıvanç Baruönü, gelecek filmler için de 'iyi' sinyaller veriyor.
Ayrıca, çekim teknikleri dışında yaptığı oyuncu yönetimleri ve senaryoya uyum sağlayabilen yönetmenlik anlayışıyla da alkışı hak ediyor...
En önemlisi de,
senaryo ve oyunculukla muazzam bir hale gelen filmin seviyesini daha da yukarıya çekiyor.
Kahkahalar attıran, gülmekten espriler kaçırtan film, sonlara doğru bir aşk hikayesi halini almaya başlarken bile dikkat çekici replikleri paylaşmayı ihmal etmiyor...
Böylelikle, 'saf' komedi değil, aslında her şeyi içinde barındırdığını da belli ediyor...
Üzerine o kadar sözler söylenecek, replikler paylaşılacak, ayakta alkışlanacak, tekrar tekrar izlenebilecek bir film olan Kocan Kadar Konuş, vizyondayken kesinlikle kaçırılmaması gerekilen bir film...
Kahkahalar attıracağına, espri seviyenizi en üst düzeylere taşıyacağınıza, 'bizim evde de aynen böyle' diyeceğinize emin olabilirsiniz...
Filmin Notu: 4/5(yerli komedi filmlerine oranla 5/5)