Çalsın Sazlar
3,2

Fundalina Jolie
Fundalina Jolie

11 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Aşk, komedi ve dramın iç içe geçtiği film, hayatın getidiği trajediye rağmen gülümsemeye devam eden bu üçlünün melankolik ama gülümseten öyküsüne odaklanıyor. Filmin en dikkat çekici özelliği kurgusu. Biri altmışlı yıllarda, diğeri ise günümüzde geçen iki anlatım iç içe. Kahramanların hem geçmişleri hem de günümüzdeki halleri ve yoğun olarak yaşanana merak duygusu keyifli bir film izletiyor.
Engin Hepileri ve Deniz Özerman başarılı oyunculukları ile öne çıkıyor.
Burak H.
Burak H.

9 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Türk insanı meyhaneyi bilir. Ne yendiğini, ne içildiğini, neler yapıldığı ve neler söylendiğini hiç gitmemiş bile olsa bilir. Rakı sevmese de meze sevmese de meyhaneyi bilir. Ama en çok da şarkılarını bilir meyhanenin. Dudaktan düşmeyen, hafızalardan silinmeyen eski parçalara hep bir aşinalığı vardır. Duydu mu durmaz, eşlik ediverir. Nesli Gölgeçen’in son filmi Çalsın Sazlar, bir aşk üçgenini unutulamayan bu eski parçalar eşliğinde anlatıyor.

Bir Rum olan Barba (Engin Hepileri), meyhane sahibidir. Küçük bir dükkanı, ona yetecek kadar müşterisi vardır. Hem patron hem garsondur. Dükkanı çekip çevirir, müşteriyi güldürür eğlendirir. Çünkü o “barba”dır. Meyhane de bir de Türk klarnetçi (Caner Cindoruk) vardır. Barba’nın çocukluk arkadaşı, meyhane sazının da başıdır. Her zamanki gibi keyifli bir akşamda, en yakın arkadaşı Barba’ya bir sürprizi vardır: Yasemin (Belçim Bilgin). Sesiyle meyhaneyi renklendiren, müşteriyi eğlendiren Yasemin; kısa bir sürede ikilinin hayatına girmeyi başarır. Kafası karışık Yasemin’in karşısında iki seçenek vardır. Bir tarafta aklı başında Barba, öbür tarafta ise gönül adamı “zurnacı”.
Demirtas
Demirtas

3 Ağustos 2015 tarihinde eklendi
Çok keyif aldım. Çok sevdim. Mekanlar dizilerin çekildiği mekanlarda çekilmiş olsada, yaşlandırma efektleri başarısız olsada yine de çok sevdim. İzlemenizi tavsiye ederim.Güzel film.
Ismail S
Ismail S

14 Ocak 2015 tarihinde eklendi
- Müzikler çok iyi.Kendimden geçtim.
- Belçim Bilgin bir içim su. :)
- Yaşlılık makyajları çok çok kötü.
- Son yarım saat senaryo yönünden facia!