Filmi seyretmeden önce ulaştığı seyirci rakamına bakmıştım; izlerken o kadar absürt filmler muazzam seyirci rakamlarına ulaşırken bu filmin nasıl bu kadar düşük rakamda kalabildiğini düşünüyordum. Ancak ilerleyen dakikalarda ne yazık ki fikrim değişti ve film hayal kırıklığı yaşattı.. Bu tarz konular o kadar çok işlendi ki, eğer seyirciyi sinemaya çekmek istiyorsanız benzer bir konuda olsa çıtayı yükseltip, daha yaratıcı unsurlar eklemelisiniz. İnandırıcılıktan uzak ve ne yazık ki son yarım saati tam bir facia... Zorlama bir dram yaratma çabasıda mantık hataları ve klişilere boğmuş filmi. Nesli Çölgeçen'in bir kaç filmini daha izlemiştim; kendisi çok iyi bir yönetmen bu kesinlikle tartışılmaz ancak böyle bir sonucun ortaya çıkmasını anlayamıyorum... Sanırım senaryo konusunda sınıfta kalıyor..
Çok keyif aldım. Çok sevdim. Mekanlar dizilerin çekildiği mekanlarda çekilmiş olsada, yaşlandırma efektleri başarısız olsada yine de çok sevdim. İzlemenizi tavsiye ederim.Güzel film.
Cok hos bi film , kesinlikle cok kaliteli bir yapim olmus baska dillere de cevrilip gururla bakin bizde de iyi filmler var diye izletilmeli ama sonu konusunda bende biraz husrana ugramadim degil
çok harika bir film engin hepileri ve caner cindorukun oyunculukları şahane ama deniz özerman , belçim bilgin erdoğan ve devrim yakut un oyunculukları da süper hele hacı baba ya bayıldım senaryo süper ama klasik yeşilçam sineması tadında meyhanede 2 adam ve meyhanenin gözde ses sanatçısına aşık ama güzel
Son zamanlarda izlediğim en iyi türk filmlerden birisi , özellikle Emir Kusturica filmlerini sevenlerin bayılacağı türden; Nesli Çölgeçen'i öncelikle senaryo, ardından yönetimi için kutlarım tabi eksiklik olarak filmin sonunun havada kalmasınada ufak bir sitemde bulunmalıyım . başta Engin Hepileri ve Caner Cindoruk olmak üzere oyunculuklarda mükemmeldi kusursuzdu Lütfen siz filminizi ülkemizin izleyicilerinin değerlendirmesi ile değerlendirmeyin, maalesef böyle iyi kaliteli filmleri anlayabilecek zekada olanların sayısı çok az Aziz Nesin'inde dediği gibi durum. Türkiye'de hep en basit senaryolar gişe yapıyor şimdi bu yazdığıma da senaryoyu beğenmeyenler atıfta bulunur bu kişiler filmi anlayamamış bağlantıları kuramamış daha Türkçe yazı yazmayı bile beceremeyen zayıf karakterlerdir maalesef. Halimiz Televizyonların halinden de belli zaten. Neyse sonuç olarak keyifli dakikalar yaşamak için mutlaka izleyin pişman olmazsınız iyi seyirler...
"Çalsın Sazlar" hem ağlatır hem oynatır ... tam sloganı gibi bir film olmuş.Hem gülümsedim hem hüzünlendim.Filmdeki şarkılara sinemada izlememiş olsam eşlik ederdim :).Oyuncular,şarkılar ve sürpriz sonu olan hikayesi ile A' dan Z 'ye tüm emeği geçenlere teşekkürler ve tebrikler :)
Aşk, komedi ve dramın iç içe geçtiği film, hayatın getidiği trajediye rağmen gülümsemeye devam eden bu üçlünün melankolik ama gülümseten öyküsüne odaklanıyor. Filmin en dikkat çekici özelliği kurgusu. Biri altmışlı yıllarda, diğeri ise günümüzde geçen iki anlatım iç içe. Kahramanların hem geçmişleri hem de günümüzdeki halleri ve yoğun olarak yaşanana merak duygusu keyifli bir film izletiyor. Engin Hepileri ve Deniz Özerman başarılı oyunculukları ile öne çıkıyor.
"Çalsın Sazlar" ı her şeyiyle çok beğendim.Çekimleri,oyuncuları,senaryosu,yönetimi,müzikleriyle bayıldım.Oyuncular muhteşem oynamışlar.Duygular çok iyi verilmiş.Gerçekten de hem ağlatan hem güldüren bir film.Yapımcılara çok teşekkür ederiz.Herkese tavsiye ederim.
Türk insanı meyhaneyi bilir. Ne yendiğini, ne içildiğini, neler yapıldığı ve neler söylendiğini hiç gitmemiş bile olsa bilir. Rakı sevmese de meze sevmese de meyhaneyi bilir. Ama en çok da şarkılarını bilir meyhanenin. Dudaktan düşmeyen, hafızalardan silinmeyen eski parçalara hep bir aşinalığı vardır. Duydu mu durmaz, eşlik ediverir. Nesli Gölgeçen’in son filmi Çalsın Sazlar, bir aşk üçgenini unutulamayan bu eski parçalar eşliğinde anlatıyor.
Bir Rum olan Barba (Engin Hepileri), meyhane sahibidir. Küçük bir dükkanı, ona yetecek kadar müşterisi vardır. Hem patron hem garsondur. Dükkanı çekip çevirir, müşteriyi güldürür eğlendirir. Çünkü o “barba”dır. Meyhane de bir de Türk klarnetçi (Caner Cindoruk) vardır. Barba’nın çocukluk arkadaşı, meyhane sazının da başıdır. Her zamanki gibi keyifli bir akşamda, en yakın arkadaşı Barba’ya bir sürprizi vardır: Yasemin (Belçim Bilgin). Sesiyle meyhaneyi renklendiren, müşteriyi eğlendiren Yasemin; kısa bir sürede ikilinin hayatına girmeyi başarır. Kafası karışık Yasemin’in karşısında iki seçenek vardır. Bir tarafta aklı başında Barba, öbür tarafta ise gönül adamı “zurnacı”.
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.