Sivas
Ortalama puan
3,0
yayın
  • Habertürk
  • Habertürk
  • Hollywood Reporter
  • Variety

Her dergi ve gazetenin puanlama sistemi farklı olduğu için, Beyazperde, puanları 0.5 - 5 yıldız üzerinden, kendi barometresine göre vermiştir.

Basın Eleştirisi

Habertürk

Yazar: Mehmet Açar

"Çok yetenekli bir genç yönetmen ve 11 yaşında şahane bir oyuncu görmek istiyorsanız, bu filmi kaçırmayın."

Eleştirinin tamamı için: Habertürk

Habertürk

Yazar: Kerem Akça

"İki görüntü yönetmeninin özenli işçiliğinin ve incelikli ses kurgusunun katkısıyla filmin önemi artıyor. Taşranın görmediğimiz, bizim için dağın öte tarafında kalmış bir yanı gözler önüne seriliyor. Başlangıçta İran sinemasının gerçeklik olgusunu şiddete teğet geçirme gibi canlanan bu durum, farklı noktalara açılarak dikkat çekiyor. Daha yoğun bir zihin jimnastiğine, alanında özgün bir sürece dönüşüyor. “Sivas”, sinemamız adına yetenekli ve cesur bir yönetmenin doğuşunu ‘müjde’liyor."

Eleştirinin tamamı için: Habertürk

Hollywood Reporter

Yazar: Boyd van Hoeij

"Sivas filmindeki en iyi şey, başkarakter Aslan'ın kendini bulduğu rahatsız edici yaş. Aslan artık gerçek bir çocuk da değil, tam anlamıyla bir genç de..."

Eleştirinin tamamı için: Hollywood Reporter

Variety

Yazar: Guy Lodge

"Türk yönetmen Kaan Müjdeci'nin etkileyici ve inişli çıkışlı öyküsü, hiçbir aşırı hassasiyeti hissettirmeyen, bir çocukla köpeğin tanışma hikayesi."

Eleştirinin tamamı için: Variety
Daha Fazlasını Göster