Bir cemaat filmi, daha doğrusu cemaatin geçmişine ait bir nostalji filmi. Öyküdeki çocukça pek çok öğeyi (sondaki bitip tükenmeyen koşu gibi) atlayarak seyredecekler için bana göre sinema değeri olan, zaman zaman yüreğe dokunmayı başaran samimi bir film olmuş. Filmin %90 'ını Gürol Güngör götürüyor.
Bence filimde en iyi oyunculuğu ismini bilmediğim Ata iyi binen , kekeme rolünü de iyi yapan Kırgız çocuktu. Oyunculuğunu ve performansını tebrik ediyorum. Film süpriz bir son ile bitiyor izlerken tahmin etmediğim bir acıklı son. Güzel bir film izlemeye değer tüm ekibi tebrik ediyorum.
Burdaki yorumlara bakıp filmi izledim(maalesef). Ayıptır be yaptığınız, adamlar organize olmuş grup halinde yorum sitelerine filmi şişirmişler. Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın burada bile üç kağıt işindesiniz! Burada bile yalan dolan fırıldak peşindesiniz. Sırf izlensin diye filme yüksek puan vermek nasıl bir etik anlayışıdır. Film vasat, hatta vasat bile bu film için iddialı kalır. 126 dakika film son 26 dakikası ağlamakla geçiyor. (izleyici değil oyuncular alıyor) İlk 60 dakikayı zaten demiyorum bile, bana 3 yıl gibi geldi. film bitene kadar sövdüm. burada haksız adaletsiz insanları yanıltma amaçlı yorum yapanlara sövdüm. Kopuk kopuk senaryo parçaları. zoraki birleştirilmiş kurgusal öğeler. bilindik klişe Türk Filmi sonu. Hatta o kadar bile başarılı değil. Sadece cemaatin ucuz bir propagandası olmuş. diyecek başka birşey yok....
Senaryo ve sahne sunumu oldukça samimi. Gidip yerinde görmemiş olanlar abartılı bulabilir Nitekim bir arkadaş da bunu dile getirdi. Fakat 96 da gidip 18 yıl oralarda bulunmuş biri olarak rahatlıkla hiç abartı bulunmadığını söyleyebilirim. Tebrik ediyorum. Emeği geçenlerde Allah ebeden razı olsun.