Hesabım
    Kikoriki : Yenilmez Takım
    BEYAZPERDE ELEŞTİRİSİ
    3,0
    Ortalama
    Kikoriki : Yenilmez Takım

    Rus yapımı ilk animasyon ile sonunda tanıştık!

    Yazar: Funda Sularöz

    Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi, animasyonun Hollywood tekelinden çıkması animasyon severler için güzel gelişmeler. Ülkemizde de son yıllarda özellikle Avrupa yapımı filmler vizyonda yerini alıyor. Kikoriki : Yenilmez Takım da 3 yıl gecikmeli de olsa, ilk Rus yapımı olarak bu hafta gösterime girdi.

    Kikoriki adında modern yaşamdan uzak bir adada hayatını sürdüren ada sakinleri, mutlu düzenleri içinde bir taraftan da macera arıyorlardır. Şans eseri buldukları bir televizyon sayesinde ada dışındaki hayatı keşfederler. Ama televizyonda takip ettikleri bir şovu gerçek sanarak… Kötülerle savaşan bir kahramanın yardımcı takımı olmak isteyen bu sevimli karakterler, okyanus ötesine geçmek üzere yola koyulurlar ve maceraları başlar.

    Kikoriki: Yenilmez Takım; animasyon kalitesi, farklı türde hayvanların Angry Birds karakterleri tadındaki sevimli halleri, Rusya’nın ilk stereo 3D filmi olarak başarılı bir görsellik sunuyor. Özellikle, nasıl Minion’lara bayılıyorsak, bu filmin karakterlerinin de oyuncaklarının her birine sahip olunası. Fakat senaryonun, görsellikle güçlenen sahneleri dışında ilgi çekici bir tarafı yok. Diyaloglar düz, macera sıradan. Hedef kitlesini göz önünde tutarsak, hikâyelerin kopukluğu onlar için dikkat dağıtıcı. Filmin 10 yaş üstüne keyif vereceğini sanmıyorum.

    Bununla birlikte, Shrek’ten sonra başka filmlere gönderme yapan sahneler animasyonda çok kullanılır oldu. Fakat bu türde sahneler bu filmleri bilemeyecek yaştaki hedef kitlesine hiçbir şey ifade etmezken, niye hala bu yaklaşımı zorlarlar anlam vermek güç. Başka filmlerin sahnelerini doğru amaçla tekrar yaratmayı, senaristlerin bazen çok yanlış anladığını düşünüyorum.

    Seslendirme animasyonda çok önemlidir, hele karakterler insan değilse. Bu filmde, seslendirme sanatçıları başarılı olsa da karakterle bütünleşmediği kanısındayım. Hatta Hintli taksici gibi karakteristik seslendirmenin gerektiği durumlarda bile düz bir yorum duyuyoruz. Karakterler mimik ve çizim olarak bu kadar güçlüyken seslendirmenin zayıf kalması karakterlerle empatiyi güçleştiriyor.

    Sonuç olarak, aile aktivitesi olarak eğlenceli, animasyon görselliği olarak izlenesi bu film; mesajıyla, hikâyesinin akışıyla etkileyici olmasa da çocukları mutlu edecektir. Bu kadar başarılı görsel ve karakterleri daha akılda kalıcı senaryolarda görmek dileğiyle…

    Daha Fazlasını Göster
    Back to Top