Belle ve Sebastian'ın devam macerası,1945 sonbaharında, savaşın bitişinin ardından yapılan kutlamalarla başlıyor. Sebastian büyümüş, 10 yaşına gelmiştir. Değişmeyen tek şey ise Angelina'yı beklediği gerçeğidir. Ancak bir uçak kazasında ormanın derinliklerinde kaybolan Angelina geri dönmez. Tüm kasaba umudunu kaybetse de aralarından sadece birinin, Sebastian'ın dedesinin, bir umudu vardır. Ona göre, tanıdığı Peter adında bir adam Angelina'yı bulmalarına yardım edebilecektir. Fakat onu kurtarmadan önce çocuk ve köpeğinin birçok tehlikeye göğüs germesi ve bir sırla karşılaşması gerekecektir; Belle ve Sebastian'ın hayatlarını sonsuza dek değiştirecek bir sır.
Christian Duguay tarafından yönetilen filmin başrolünde ise Félix Bossuet,Tchéky Karyo ve Thierry Neuvic yer alıyor.
Beyazperde Eleştirisi
İyi
Sebastian: Sevgili Dostum
Modern ve çok samimi bir dostluk hikayesi.
Yazar: Burçin Aygün
Gençliğini, ya da daha iyisi çocukluğunu, televizyonların bir şekilde dünyanın en meşhur köpeği haline getirdiği Lessie ile geçirenler için müthiş bir film şu günlerde vizyonda. Cecile Aubry tarafından 1965 senesinde çocuklara sunulan “Belle et Sebastien” adlı kitaptan uyarlanan ve ülkemizde Sebastian: Sevgili Dostum adıyla vizyona giren film, sadece çocukların değil, büyüklerin de büyük keyif alarak izleyebilecekleri bir yapım. Eski usül bir aile filmi, iyi hissettiren sevimli ve heyecan dolu bir hikayeye sahip, küçükler için oldukça kıymetli mesajlar içeriyor ve pek tabii Belle adlı harika bir köpek başrolde içinizi ısıtıyor. Bundan yaklaşık üç yıl önce Fransa’da vizyona giren Belle et Sebastien adlı ilk filmin hikayesini devam ettiren Sebastian: Sevgili Dostum, Nazi katliamının hemen ardında, 1945 yılındaki normalleşme sürecine götürüyor bizi. Birinci filmin hikayesi tamamlanalı iki y