halyaz
22 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Eğer Bu Filmde Mert Turak olmasaydı, bu film bu kadar sükse yapar mıydı diye düşünsek bile; yersiz bir düşünce olurdu...Zira bu filmde Mert Turak var... Hem de öyle bir var ki... Gurur duydum... Bravo... Bu filme emeği geçen başta M.Kırmızıgül olmak üzere herkese teşekkürler...
Down sendromlu kişilerin hep bizden daha hisli olduklarına inanmışımdır. Hayvansever biri olarak filmde en hoşlanmadığım sahnelerden biri kuşun kafasını koparmalarıydı; ama bir tek Aziz bunu yapmıyor kuşu öpüyor. O zaman hangisi esas özürlü düşündüm açıkçası. Atıyla kurduğu diyalog, arkadaşlığı… Bu sahnelerde çok güzeldi. Oyunculuğunu tebrik etmek istiyorum hiçbir sahnede rol olduğu anlaşılmadı gerçekmiş gibi.. Gerçek hayattan alıntı olması ayrıca etkileyici yönüydü. Hoşlanmadığım kısımlarsa ; filmde altyazılı kısım olmamalıydı. Bütün konuşmalar TÜRKÇE olmalıydı. Ayrıca diş olayını uç noktada abarttıklarını düşünüyorum. Herkesin dişler kapkara çürümüş bir de bunları ağzının içinden yakın çekim yapmışlar falan… Aziz ve azizin gelişimi hassasiyeti beni etkiledi. Yoksa giyim kuşam kıyafet, yol yok acıtasyonu ; ama yol yokken okul yapılacak malzemenin şak diye gelmesi falan hoşlanmadığım kısımlardı. Hele o eşkıya dediklerini iyi diye göstermesi… Her eşkıya ; okul yapılacak olsa yardımcı mı olur yani???? Madem bu kadar iyiler niye eşkıya olmuşlar, neden sırtta silah dağlarda yaşıyorlar? Sadece Azizli kısımları güzeldi bir de Erdem Yenerli sahneler oldukça komikti…
arkadaşlar öncelikle filmi eleştirdiğimiz eşkiya bölümü ile ilgili tarihden bir örnek olacak gerçekte topal osman olarak bilinen ve ruslara karşı zafer kazandığı söylenen kişi o dönemin eşkiyalarındandı. peki sonra dönem devletimiz farklı alanda kullanıp halk üzerinde saygınlık verildi büstleri yapıldı gibi ama oda inasanları öldürdü unutmayalım ve hala saygı duyuyoruz eleştiri geçmişizimizi araştırarak olur evet o dönem böyleydi gerçek buydu ki hikaye gerçek evet o zaman tarihe bakarak bazı gerçekleri yakalar vede filme hakkını veririz bence izlenecek bir film ayrıca doğu kültürü şu an için biz sinema severleri ayakta tutuyor.
Filmi dün izledim, kimin ne söylediğini bilmiyorum ama film keyif alarak izliyorsunuz. Sıkmayan sahneler, iyi bir hikaye, ve bunların yaşanmışlığı olduğunu bilmek birilerin çektiği zorluklara parmak basması her şey çok güzeldi. Güneşi gördüm filminden sonra açıkçası bu filmde de yürek dağlayıcı ve acıklı sahneler olma düşüncesi beni bu filme karşı çekingen bırakmıştı ama bu filmde o ön yargımı da kırdı Mahsun. İstese müziklerle salya sümük ağlatacağı bir filmde bunu yapmadı ve bence iyi ki de yapmadı. Her neyse gidip izleyin pişman olmazsınız. Emeği geçenleri kutluyorum böyle bir film yaptıkları için. Mucize hakikaten ismini hakkediyor.
Başarı,seyirciyi ağtalatabilmekle doğru orantılı ise Mahsun Kırmızıgül bunu iyi başarıyor.Ya salondaki çoğunluğun içi dolmuş, bende dahil olmak üzere filmi bahane edip salya sümük ağladık yada film hakikatten ağlatıyor Güzel olan yanı bunu ajitasyon yaparak seyircinin gözüne soka soka değil kendi doğallığı içinde başarması.Gözyaşından bahsedip filmdeki komedi unsurlarını atlamayalım,doğu insanının kendi saflığıyla,özellikle evlilikle ilgili çekilen sahnelerde bolca güldükBirçok yetenekli oyuncu filmde yer alıyor ancak"Aziz" rolündeki #MertTurak başrolün kesinlikle hakkını veriyor ve engelli Aziz"e can veriyor.Rolü için çırılçıplak birkaç sahnesi de olan Mert Turak cinsellik içermeyen bu dakikalarda Türk sinemasında pekte cesaret edilmeyen oyunculuğunun hakkını veriyor.Yönetmen "doğu/batı" bağlamında mesaj kaygısını ufakta olsa sürdürsede, "Güneşi Gördüm" filmindeki kadar yoğunluğu bulunmuyor.Detaya girmeden film hakkındaki yorumum böyle, soğuk havalarda popcornunuzu da yiyerek izleyebileceğiniz keyifli bir alternatif olabilir Herkese iyi seyirler:)
Mahsun Kırmızıgül yine şaşırtmadı. isimler farkli olsada devam filmleri çekiyor gibi geliyor bana. Seyredenin içinde farklı duygular yaşatmıyor. Nereden vuracağını öğrenmiş ve sürekli oraya çalışan bir boksör gibi... Senaryosu vasatın altında desem içim acımaz. fakat bu Mahsun Kırmızıgül'ün bu alanda yeteneği olduğu gerçeğini değiştirmiyor. İzleyince pişman olunmayacak filmler kategorisine girer bence.
Pkk yandascisi bir film ve kesinlikle verdigim paraya aciyorum.Engelli bi insani konu alipta nasil eskiyayi iyi gosterebiliyor onlar bizim evladimizdir onlardan korkmayiz onlar dagin sahibi diyipte bize pkk yi iyi gostermeye calisan bir film .
İnsan birşey umar ve umduğu çıkmayınca bir anlık hüsrana uğrarya bu filmde biraz öyle oldum şöyleki ilk seanstan çıkanlar ağlayarak çıkıyordu umduğumda ağlamaktı ama filmin komedi yanı sanki daha ağır basmış o taraftan bakarak izleyince film harika olmuş
açıkçası bu filmi anlatmak için söz bulamıyorum insanın duygularına öyle etki ediyorki biran hıçkırıkla ağlayacağımı hissettim ve kendimi zor tuttum helal olsun Mahsun Kırmızıgül bir kez daha ayakta alkışlıyoruz seni yeni projelerini merakla bekliyoruz ayrıca aylardır ailemi sinemaya götürmüyordum çünkü ailemin izlemesine değer çok az filmler vardı ama bu filme götüreceğim herkese şiddetle tavsiye ediyorum
Ülkemizde özellikle "doğu, köy, imkansızlıklar" tarzında çekilen filmler olarak değerlendirirsek, kesinlikle bir yıl içerisinde izleyebileceğiniz kalitede bir film.Benim gibi genellikle savaş silah polisiye filmlerinden hoşlanmayan, Türk filmlerinden hoşlanan, kendi kültürümüzde ki espirilere gülenler için güzel ve başarılı bir film.Daha güzel olabilirdi, ancak filmin 2. yarısı gayet başarılı.. İzlemenizi tavsiye ederim.