ozzy-badd
3 Ocak 2010 tarihinde eklendi
crowe un pacinoyu ezdiği filmdir.iki oyuncuyada bayılırım.çok iyi bir film.uzun süresine rağmen sıkmayan ve kendini izletebilen bir film en 8 verdim.meşhur 99 yılında 7 oscar adaylığı almak büyük başarı :D.
Mükemmel senaryo,eşsiz bir kurgu ve müthiş oyunculuk performansları(Crowe en iyi oyununu çıkarıyor)gerçek bir olaydan yola çıkan Mann başyapıtı.Sermayeye karşı büyük bedeller ödeyerek mücadele veren iki cesur adamın öyküsünü ancak Michael Mann böyle çarpıcı,sürükleyici şekilde anlatabilirdi.Daha sonra petrol endüstrisi(Syriana) ve elmas şirketlerinin(Kanlı Elmas) iç yüzünü anlatan filmler çekilmesinde daha önce Mannın bu yapımla sigara endüstrisini karşısına almaya göze almanın payı çok.Ben bu filmin hayranlarındanım.Mann usta Heat ve bu filmden sonra aynı ayarda bir film çekemedi ne yazık ki.10/10
Valla Al pacino da Russel Crowe de Micheal Mann de mükemmeller.Bu filmi herkesin izlemesi lazım bence.Kurgusunun da hakkını vermek lazım,film 2,5 saatlik süresine rağmen bir an bile olsun sıkmıyor.Mannin hemen her filmi mükemmel zaten.
Çok vurucu mesajlar içeren, sağlam bir yapım. Bu filmi çeken ekibe gerçekten teşekkürler, bazı sigara şirketlerinin gerçeklerini gözler önüne serdikleri için. Al Pacinonun tartışma sahnelerindeki kusursuz performansı, Russell Croweun bunalıma girmiş bir babayı mükemmel bir şekilde oynaması ile çoktan övgüye layık olmuş bir film. Mutlaka izleyin.
Bu film güzelce konsantre olup izlenirse( Yani film esnasında başka işlerle meşgul olmamak gibi) çok kaliteli bir film olduğu anlaşılacaktır. Filmin kurgusu mükemmel. Bir de Russel Crowea değinmek lazım Al Pacino gibi bir devi bile sollamış aşmış bu ne müthiş bir oyunculuktur öyle şapka çıkartılır. Sigara içerken bir daha düşünmeye sevk eden bir yapım. Çıkaracağımız birçok mesajdan biri de Kendin için onursuzca bir yaşam mı tercih edersin yoksa insanlık için onurlu bir şekilde ölmeyi mi? Alkışlıyorum...
işte sinema dili denen şey bu.klasik deyimle başka yönetmenin elinde ağıraksak drama dönüşebilecek bu film michael mann ın elinde başyapıta bürünmnüş..
filmi çok büyük beklentilerle izlemiştim.. hele oyuncuları görünce tamam dedim baya iyi bir filme benziyo.. fakat filme başladım..başlarda sıkıldım baya,sonradan düzelir dedim tık yok kardeşim.. Pek beğenmedim..oyuncuların hatrına 10/7 =( =(
aksiyon olmasa bile sizi sıkmayan ender filmlerden. russel harika bir iş çıkarmış. onun oyunculuğunu leonardo di capriyoya benzettim. alpacino ise anlatmaya gerek yok. 10/8
Russel Croweun resmen oyunculuk dersi verdiği bir film, tabi Al Pacinonun filmin 2. yarısındaki performansı da müthiş. Çok durağan bir film olduğu için sıkılan arkadaşlar olabilir ama filmin sonunda gerçekten film izlediğinizi hissediyorsunuz. Hikayesi gerçek olaya dayandığı için ve bahse konu şirketlerin orjinal isimleriyle filmde yer almasından dolayı ayrıca alaka gösterilmesi lazım. 10 üzerinden en az 8i hak eden bir film. İzlenmesi gerekir.
Bir filmde ne beklenecekse hepsi var.Al pacino zaten burada tartışılacak biri değil ama Russell Crowe a bir deginmek istiyorum.Kardeşim bu kadar mı iyi oynanır be.Yer yer politik yer yer gerilim yer yer de kara mizaha dönen,sabırla izlendiginde agızda puding kadar güzel tad bırakan bir film. 8.5/10