Arabesk müziğin babası olarak bilinen ve 2013 yılında kaybettiğimiz Müslüm Gürses'in her geçen gün genişleyen kitlesi üzerine bir belgesel izliyoruz. Yıllarca arabesk tarzda parçalarıyla belli bir kitle edinen Gürses'in aynı zamanda başka müzik türlerini de kendi tarzıyla yorumlayarak hayran kitlesini oldukça genişletti. Öyle ki isyanın sesi olan arabesk kadar rock ya da metal müzikseverler de Müslüm Baba dendiğinde saygıdan ceketlerini ilikler oldular. Müslüm Baba, kah Garbage cover'larıyla bizi karşılarken, kah Teoman'ın "Paramparça"sıyla kendinden söz ettiriyor bir yandan da senfoni orkestrası eşliğinde çalışmalar gerçekleştiriyordu. Sanatçının müzikal yolculuğunu, şarkılarının hissettirdiklerini sevenlerinden, evlatlarından dinliyoruz.
Beyazperde Eleştirisi
3,0
Ortalama
Müslüm Baba'nın Evlatları
Başka türlü bir aile…
Yazar: Serdar Kökçeoğlu
Türkiye’nin önemli çağdaş bestecilerinden Erdem Helvacıoğlu ile bir müzik kitabı üzerinde çalışıyoruz bir süredir. Kitap için gerçekleştirdiğimiz uzun röportajlardan birinde 21. yüzyıl besteciliğinin 20. yüzyıl besteciliğinden farkını sordum kendisine. Amacım bugünün müziğine dair yorumlarını almaktı. Erdem günümüzde artık besteciler için müzik türleri arasındaki hiyerarşinin ortadan kalktığını, özellikle özgür düşünebilen bestecilerin sadece klasik müzik, jazz veya dünya müziği gibi türlerin imkanlarından değil, tekno ve punk gibi türlerden de yararlandıklarını söyledi. Bu şüphesiz önemli bir değişim ve sadece müziğin zenginleşmesi açısından değil, ayrı dünyalarda yaşayan hayranların kaynaşması açısından da önemli. Bir de tabii, bir arabesk bestesi içindeki çağdaş müzik etkilerini veya bir çağdaş müzik bestesindeki arabesk müzik izlerini daha iyi görmemizi sağlayabilir bu alışveriş. Müs
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.