İtirazım Var
4,1

KaliteTAKİP
KaliteTAKİP

10 Mart 2015 tarihinde eklendi
Sinemada izlediğim için çok şansılıyım. Çünkü beklentilerimin çok ötesinde muhteşem bir film izledim. Bizim sinemamızın böyle filmlere ihtiyacı var. Leyla İle Mecnun un İsmail Abisi Serkan Keskin çok farklı rolde olmasına rağmen ona hemen ısınıyoruz bu da onun ne kadar başarılı bir oyuncu oldugunu gösterir. Değişik olaylar örgüsü gelişimi filmin çekimleri ve oyunculukları çok başarılı. Zaman zaman fazla komik ve fazlasıyla gizemli. Filmin müzikleri sahnelerde kullanılış biçimi seçimleri ve zamanlaması çok iyi. Zaten Sherlock Holmesi anımsatan işeyişiyle ve finaliyle süprizlere açık muhteşem bir filmdi. Leyla İle Mecnun dizisinin yönetmeni de olan Onur Ünlü bizim için gerçekten büyük bir nimet. Adam farklı biri ve kendini her yapımında fazlasıyla belli ediyor. Bazı konular üzerinde düşündürmüş bizi. Felsefi bir bakış açısıyla düşünce yapımızda değişikliklere neden olabilir. Benim film hakkında olan olumsuz düşüncelerimde var tabi. Olayın siyasi boyutlarınıda ele almaları ve İmamın olayı çözerken bu konuda fazlasıyla rahat olması. Ayrıca İtirazım var parçasını Müslüm Gürses ten dinlemek daha iyi olurdu. iyi seyrler...
elemangi
elemangi

18 Nisan 2014 tarihinde eklendi
çok faklı yönleri vardı. ben hiç sıkılmadım izlerken şahsen. onur ünlü beklentilerimi fazlasıyla karşıladı yine. bence mutlaka izleyin.
cemertem
cemertem

23 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Onur Ünlü'nün sinema anlayışı son dönemde iyice oturmaya başladı. Gayet iyi bir iş çıkarmış ortaya yine. Hem orijinal hem de alt metni oldukça sağlam bir yapım olmuş. Karakterlerin her biri yine oldukça iyi kurgulanmış, gerek replikler gerekse dış seslerle filme iyi adapte olunmuş. Kurguda ise ciddi sorunlar vardı. Onur Ünlü neden kurgu yönetmenini doğru seçememiş anlayamadım açıkçası. Filmde bütün olup bitenler ve soru işaretlerini son 5 dakikada izleyiciye aktarmak amatör sayılabilecek bir iş. Usual Suspects falan desek hiç alakası yok. Polisiye varsa filmde kurguda toparlamak çok önemli burada afallamış film. Oysa ki bizler filmi ana karakterin gözünden izliyoruz ve onun düşüncelerini oluşturan pek çok şeyin de size de verilmesi gerekli ki bir takip hissi yaşayasanız, böyle olmadığı için de sürükleyici değil film. Ha polisiye sevmeyen bir adam son 5 dakikada salona girse, özeti alır çıkardı zaten. Gelelim yönetmen olarak Onur Ünlü'ye, filmin sahnelerinde devreye giren yönetmen olarak Onur Ünlü muazzam işlere imza atıyor yine. Vaaz sahnesinde İhsan Eliaçık'ın konuşmalarına benzer konuşmalar var. Ve hemen hemen herkesin "amin" demekten geri durmayacağı bir konuşma. Ve öykü kısmında Sırrı Süreyya Önder ile Onur Ünlü acayip ikili olmuşlar. Gezi sırasında hayatını kaybeden insanların da bulunduğu bir pankart ve mevcut siyasi iktidara yapılan göndermelerde Onur Ünlü'nün kadrajına takılmış. Özellikle rüşvet ve kara para (faiz) konusunda iyi göndermeler yapılmış. Sanırım bundan mütevellit +18 konulmuş filme. Hay ideolojik ayrımınız batsın yahu. Filmin tek bir cinsellik içeren sahnesi yok. Yapımcılara gönderdikleri notta ise "Yönetmeliğin 11. maddesi gereğince film, çocukların ve gençlerin ruh ve beden sağlığını etkileyici unsurlar, genel ahlak, insan onuru ve şiddet içermesi nedeniyle 18 yaş ve üzeri izleyici kitlesi içindir" demişler. Ayıbın ötesinde olan bu +18 olayı filme değil sinema sanatına bir hakaret adeta. Film insan onuru ve ahlak denen bir şeyin insanlık aleminde olduğunu basa basa vurguluyor üzerine. Keza dediğim gibi cinsellik içeren sahne yok filmde, filmin derdi çok daha büyük. Ahlakın ve vicdanın, hakkın ve hukukun kategorize olmuş inançların ötesinde kavramlar olduğunu anlatıyor. Filme dönecek olursak ışık konusunda harika kullanımlar var. 3-4 sahnede özellikle çok başarılı buldum. Sanat yönetimi açısından da dekor olsun kostüm olsun her bir kullanım filmin atmosferine cuk diye oturuyor. Özet olarak sinemasal açıdan sağlam bir film. Onur Ünlü'nün +18 konusunda yaptığı açıklamaları okursak bu konuda haklı olarak bir hayli dertli olduğunu anlayabiliriz zaten. Müziklere gelince harikaydı. Hüseyin Turan açıp dinleyesi geliyor insanın. Filmden replik "hükümette tanıdıklarım olsa, kredi almaktan neden utanayım?" 8/10
Engin Yüksel
Engin Yüksel

6 Temmuz 2015 tarihinde eklendi
karmaşık olaylar zinciri ve şaşırtıcı finaliyle kesinlikle izlenmeye değer 8/10
jamesbond-2
jamesbond-2

24 Şubat 2015 tarihinde eklendi
Onur Ünlü'den çok iyi bir film çıkmış,beklediğiminden daha başarılı buldum.Kurgusu,oyunculukları,müzikleri kusursuza yakındı ve bunu Türklerin yapması ayrı bir gurur kaynağı,izleyin izlettirin
Deniz O.
Deniz O.

5 Mart 2015 tarihinde eklendi
...İmam Selman tüm diğer görüşleri araştıran biri olarak Diyanette çalışan birine şöyle der:
“Siz de yeteri kadar enteresansınız; diyanette çalışıyorsunuz...
Din u millet sorar isen, âşıklara din ne hacet Âşık kişi harab olur, harab bilmez din diyanet... Yunus Emre...”
Tüm bu derin mesajlarının yanı sıra filmin aslında bir Sherlock Holmes uyarlamasına benziyor...
Camide gerçekleşen bir cinayeti imam Selman çözmek için maceradan maceraya koşar. Filmin senaristliği ve yönetmenliğini yapan Onur Ünlü’nün kurgusu muhteşem. Diğer oyuncular gücenmesin ama Serkan Keskin filmi almış götürmüş...

Sıradan gözüken ama bir o kadar ilginç olan bu filmin en önemli repliklerinden biri şöyledir:
“İnsan sadece suçluyken kaçmaz. Bazen suçlandığın için de kaçarsın. Ama bir kere kaçmaya başladıysan bir şeyleri de muhakkak kaçırırsın elinden; bazen gençliğini kaçırırsın, bazen geleceğini, bazen de aklını... Fakat işin en güzel tarafı da bundan sonra başlar, çünkü aklını kaybedince korkularından da kurtulursun. Bu da seni özgürleştirir. Çünkü sadece korkaklar kendi akıllarına güvenirler ve bütün korkaklar hakikatin esiridir. Oysa hakikat, akıl veya başka bir şeyle kavranılmaz. Hakikatin ancak parçası olunur. Bunun için kurtul! Geçmişinden, geleceğinden, aklından... Kainatta ne varsa şu anda olduğunu görmüyor musun? Sadece burada, sadece şimdi... Gözlerini kapa ve kalbini aç. Aklını da bırak gitsin.”

Yazının tamamı Blog'da...
Furkan E.
Furkan E.

21 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Bürün şu yaşadıklarımıza bakınca cidden İTİRAZIM VAR diyor gibi Ünlü yine yapmış yapacağını
oscar
oscar

16 Eylül 2021 tarihinde eklendi
Vay vay vay.. Efsane bir Onur ünlü işi daha. Hem polisiye, hem dram, hem komedi, hem aksiyon... Oyuncular da çok iyi oynamış özellikle Serkan Keskin. spoiler: Filmin sonunda cinayeti işleyenin Öner Erkan olması bayağı bir şaşırttı.
Filmin ikincisinin kitabını okudum, o da çok güzeldi.
Necdet K.
Necdet K.

22 Nisan 2014 tarihinde eklendi
izledim... son zamanlarda izlediğim en keyifli türk filmi ...bu bizim Sırrı'nın bir tılsımı, bir sırrı var bu işlerde ...Onur Ünlü'de güzel iş çıkartmış yani. Tavsiye ederim sizde izleyin. gözüme takılan bir kaç şey den 1. caminin içinde ana kapının yan tarafında camekanlı kapalı mekandaki perdenin arkasındaki ekran orada gerçektende varmıydı. 2. imamın gemiden denize düşüp kısa süre sonra aynı kıyafetiyle kurumuş bir şekilde dönüşü biraz ilginç gelsede çok hoş keyifle izledim. :)
Cemile Pinar
Cemile Pinar

28 Mart 2019 tarihinde eklendi
Çok keyifle izledim..film gibi film. uzun yıllardan sonra türk sinemasına da zaman ayırmaya karar vermeme neden olan bir film oldu. izlediğim ilk onur ünlü filmiydi.
B.Mert Ö.
B.Mert Ö.

19 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Film Onur Ünlü'nün eleştirel bakış açısının devamı niteliğinde. Başrol oldukça güzel konumlandırılmış,film içindeki diyaloglar,kamera açıları,oyuncuların mimik ve tonlamaları oldukça yerinde. Senaryo tekdüze bir gidişat içerisinde değil sürprizlere gebe bir şekilde iş dogmalarına, din istismarına karşi etkileyici tepkiler verilmiş. Tabi tüm bu öykü sıkı bir komedi ile beslenerek Onur Ünlü'nün komedisiz olmaz anlayışını devam ettirmiş. Eğer Onur Ünlü'nün tarzını seviyorsanız ya da en azından Leyla ile Mecnun'u izlemiş ve sevmişseniz bu filmin size geri dönüşü oldukça tatmin edici olacaktır.
kamil t
kamil t

3 Eylül 2019 tarihinde eklendi
İzlemekten keyif aldığım bir film. Serkan Keskin'in performansı çok iyi. Seyirciyi sürükleyip hikayenin içine çeken bir yapıt. Tavsiye derim.
Osman Aslan
Osman Aslan

24 Haziran 2015 tarihinde eklendi
Bir "leyla ile mecnun" dizisi hayranı olarak Ali atayı aramadım değil ama genel olarak zevk alarak izlediğim bir filmdi. içinde sürekli bir merak olması sürükleyiciliği artırmış. oyuncular desen son derece kaliteli oyuncular. emeğinize sağlık.
Erkin H.
Erkin H.

23 Nisan 2015 tarihinde eklendi
Öncelikle filmin fragmanina bakinca merak oyandirmadi bende ancak filmin çok sevdiğim, severek filmlerini izlediyim Onur Ünlü ait olması ve sizlerin yorumları. Film yorumlara bakıldığı kadar beyenmedim açikasi. Filmde kopukluklar insani birazcik olsada filmden uzaktiriyordu ancak senaryoya bakinca çok geniş bir kitleye hitap etdiyini fark edince merak oyandirmamasi içten degil. Filmin muzikine geldikde ise başarili buldum ancak "İtirazim Var" şarkısını Müslüm Gürses okumaliydi bence.
janef O.
janef O.

4 Mayıs 2014 tarihinde eklendi
Film senaryosu çok başarılı, Leyla ile Mecnun'dan keyifle izlediğim başta Serkan Keskin olmak üzere , tüm oyuncular çok başarılı, günümüz dünyasında bazı insanların ne gizli yaralar taşıdığını, bazılarının ne kirli dünyaları ve hesapları olduğunu zaman zaman yumuşak zaman zaman da sert bir dille anlatmış.Beklentimin çok çok üstündeydi.
Dikkatle ve bir kelimesinin bile kaçırılmadan izlenmesini tavsiye ederim.
Emeği geçenlerin ,çabalarına sağlık.
Teşekkürler.