yer yer george orwell'ın lord of the flies'ını anımsatan bence çok ama çok başarılı bir film.
insan, halen bir yerlerde ütopyasını yaşatmaya çalışır ama bu ütopyanın en büyük engelinin yine kendisi olduğunun çok geç farkına varır. gerçekten çok "insancıl" bir film..
Ben filmi vizyondayken izlemiştim, daha sonra da her rastladığımda izledim..Çok güzel filmdi bence.Ben zaten Leonardo Dicaprionun yetenekli bi oyuncu olduğunu düşünüyorum, her ne kadar bir çok insan ona ön yargılı yaklaşıyor olsada.. Daha çok küçük yaşlardayken oynadığı this boy's life'ta bence kendini kanıtlamıştı o..
Bir roman uyarlaması olarak daha çok Alex Garland'ın eseriyle karşılaştırılmış ve film kitabı okuyanların büyük kısmını memnun etmemişti.Danny Boyle'un da şu ana kadar en fazla eleştirildiği işi ''The Beach''.Romanı okumamış biri olarak başarılı bir romantik macera olduğu fikrindeyim.Yönetmenin önceki işlerine göre daha farklı bir yapısı var tabii.Rüya gibi bir gençlik filmi halinde başlayıp giderek kabusa dönüşmesi Danny Boyle'un o kadar ustalıkla yaptığı bir geçiş ki Richard'ın halet-i ruhiyesi doğrudan seyirciye tesir ediyor.İnsanoğlunun bencil yapısı ve yeri geldiğinde içgüdüleriyle hareket edip nasıl vahşileşeceğine dair çok etkileyici bir film.