Unfinished S.
16 Şubat 2014 tarihinde eklendi
Bir büyüme ve keşfedebilme deneyimi olarak Haylaz... Film bağımsız ve zaman-mekan olarak da pek balkanlara ait olmayan fakat halet-i ruhiyesi itibariyle tüm neşesi ve olağanca iyimserliğiyle bir o kadar da balkanlara, daha doğrusu Terrence Malick ve Emir Kusturica kırması bir estetiğe sahip. Kahramanlarımız burada kadın ve erkek temsilinden çok cinsel psikolojinin şekillenmeden önceki aşamalarında kalmayı yeğlemiş ve bunun da zevkini sonuna kadar çıkaran (zannımca) yönetmenin alter egoları. Fakat bu şekillenme kadın karakter tarafından biraz yarım yamalak. Şöyle kispoiler: haylazlık genelde üzerine sorumluluk almama ve aldığında da bunu yerine getirmeme olarak basitçe tanımlanabilir. spoiler: Kadın tarafından(filmdeki adı Leni) bu sorumluluk hamile kalma ve filmin sonunda da evlat edinme deneyimiyle sekteye uğruyor ve filmin asıl haylazı erkek karakter(filmdeki adı Lazar) oluyor.spoiler: Fakat bu deneyimin sonunda üzülen yada sevinen taraf olmuyor da, tam bizim istediğimiz şekilde deneyimleyen ve özgürleşebilen taraf oluyor. Kendinizi gerçekten de iyi hissedeceğiniz ve olabildiğine samimi bir seyirlik.