Kırım'ın tarihsel süreçte yaşadıklarını -bağımsızlığını ilan etmesi hariç- anlatan,sevgi,aşk,savaş,çaresizlik,umut ve vatan sevgisi kavramlarını damarlarınızda hissetmenize neden olan Hitler'in Almanya'sına ve diğer devletlerle ilişkilerine göz atmanıza yardımcı olan,kaliteli savaş sahneleriyle sizi o an cephedeki bir Kırım Türk'ü gibi hissettiren muhteşem bir aşk-savaş filmi.Filmin eksik tek yanı ise Maria ile Sadık aşkının geri planda kalması.İlk bakışta yönetmenin bu tercihi doğru gibi duruyor.Kırım'ı anlatıyorsan eğer savaş,kan ve gözyaşı ön planda olmalı.Ancak Sadık ile Maria'nın aşk sahneleri o kadar az ve kısa ki Sadık ile Maria aşkına inanmaya başladığımız tek sahne var.İşin kötü yanı bu sahneden sonra filmin final sahnesini izlememiz.Aşk sahnelerine biraz daha yer verilmesi filmi mükemmellikten başyapıtlığa taşıyabilirdi.Son olarak; iddiaa ediyorum ki bu film ödül dağıtılan film festivallerin herhangi birine En İyi Senarist,En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu,En İyi Efekt ödüllerini silip süpürecektir.Şimdiden iyi seyirler.