Filmin başkarakterini canlandıran oyuncu değişken olduğu için karakterin devamlılığı kostümle sağlanıyor. Her sahnede başka bir oyuncunun canlandırdığı başkarakterin değişmeyen tek şeyi pardösü, fötr şapka ve tahta bavulu oluyor.
Dört yıllık bir çalışma sürecinin ürünü olan filmin çekim mekanları arasında Mardin merkez, Akarsu ve Nusaybin'in yanısıra Anter'in doğduğu yer olan Zivinge de bulunuyor.
Filmle ilgili Evrensel Gazetesinin sitesinde çıkan bir sinema yazısında Ercüment AKDENİZ filmi şu sözlerle ele alıyor: "Ribab çalan gençler fukaradır ama ve lakin fotinleri her daim fiyakalıdır. Şimdi onlar şırıl şırıl akan bir ırmağın kenarında arılar gibi vızıldayıp şakıyorlar. Dev çınarların gölgesinde, stranlar şimdi hem daha özgür ve hem daha coşkulu… Irmağın kenarında, Asasız Musa onları dinliyor, onlardan habersiz… Kendi cevaplarını merak edenler Asasız Musa”yı mutlaka izlemeliler."
Yaşam Kaya'nın Sinematopya sitesinde filmle ilgili ele aldığı yazıdan: "Yazarın sadece Kürtler için değil, ülkede yaşayan her insan için ne kadar önemli olduğunu kamerada görünen oyuncuların anlatısından öğreniyoruz. Aydın Orak, ‘Araf’ tiyatro oyununda da ıslıkla öyküsünü anlatmış, sahnede kullandığı görüntülerle, eşyalarla bambaşka bir seyir sunmuştu. Tiyatrodan kazanılan deneyimi sinemaya aktarmak ‘Asasız Musa’nın kalitesini zirveye çıkarmış. Yazarın çocuklarının anlattıkları, şiirler, anılar gerçekçi bir algı oluştururken; metaforik eşyaların hissettirdikleri duygusal soyut dakikalar yaratmış."