İlk 2 filmi izledikten sonra izleyince bu filmi ikinci filmin senaryo başarısının gerisinde kaldığı aşikar ancak ilk serideki mutantların gençkikleri başarılı bir şekilde işlenmiş kötülük ve iç çatışmalar yeterince daha çok hissettirilebilirdi tüm bunlara rağmen iyiki izlemişim hissine kapılmamak elde değil.
Bir iğnenin duşüşünden bir uçağın kalkışına herşeyi hissettirme ideasında Imax perdesinde daha önceden Sucker Punch filminde de duyduğumuz "are made of this" şarkısı eşliğinde Quicksilver in koşuşturmasını izlemek süper bir duygu idi. X men Apocalypse bu yılın en iyi aksiyon filmi bence. Bitmeyen aksiyon sahneleri, muhteşem soundtrack ı ile. Filmin bir iki zayıf noktası var bunlardan biri Apocalypse(En Sabah Nur) tekrar dirilişindeki vasat sebep birde Jean karaterinin içinde ki Phoenix ortaya çıktığın da acımasız olması bakış larının yüzünün değişmesi gerekirdi, ne bilim Avengers serisinde kötülerle savaşan laf söz dinleyen Hulk gibi saçma geldi bu durum....
Kesinlikle kötü eleştiri yapılmayı hak etmeyen bir Mervell ve x-man filmi olmuş. Karakterlerin first class devamı olarak ve yeni bir senaryo ile gösteriye çıkmış ve kesinlikle 3D olarak izlenmesi gereken 10/9 puan alacak bir bölüm çekilmiştir. İzlemeyen x-man hayranları çok şey kaybetmiş olur
wolverine yok diye sıkılırız filan demeyin gerçekten özellikle civil war dan sonra mükemmel bi film olduğunu anlayabiliriz. Ayrıca özellikle sadece quicksilver kahramının sahnesi için bile izlenebileek bi film
Film ile ilgili hiç bir şey bilmiyordum.hatta x menin takım ismi olduğunu bile.kaptan amerikaya gitmeyi düşünürken giden arkadaşlarımdan aldığım yorumlar sonucunda kendimi xmen filminde buldum.filme wolwerineyi görmek için girdiğim doğrudur,daha öncede hiç bir filmini izlemediğimde doğrudur.ama film tek kelime ile M U H T E Ş E M.Harika.Son zamanlarda izlediğim en iyi film.cidden çok beğendim gözümü bir an ayıramadım filmden.grafikler olsun oyunculuklar olsun çok iyiydi,senaryo bakımından da çok zengin,akıcıydı.filmi izlerken sıkılmıyıcağınızı iddia ediyorum.filme benim gibi wolwerineyi izlemek için gidiyorsanız gitmeyin,çok az öz vve iyi bir sahnesi var.o beni tatmin etmeye yetti sizi bilemem,5/4,5 vermemin nedeni wolwerineyi son sahnede çok görmek istememdi.yinede bu film olmuş.
Öncelikle filmde biraz kopukluklar var ama film tam bi görsel şölen sunuyo size filmin ikinci yarısını nefes alamadan izliyorsunuz nerdeyse.X men Apocalypse tek eksik yani wolworine rolü çok kısa sürmesi .İnsan biraz daha bekliyo uzun sürsün diye.Vaktiniz varsa imax izleyin.Şimdiden iyi seyirler.
Hernekadar beklediğimiz kadar iyi olmasada izlemesi keyifli ve X-Men hayranlarının beğeniceği bir filmn olmuş. Beklentilerimizin çok yüksek olmasının sebebi Days of Fature Past'dı. O filmin altında kalması çok normal olmuş. Ancak herşeye rağmen film sürükleyici ve çok kaliteli sahneler var. Genel olarak tek problem senaryonun zayıf olması. Karakterler gayet iyiken, Görsel efektler inanılmazken senaryonun daha kuvetli olması gerekiyordu.
İlk sahneden başlayarak film boyunca mükemmel bir aksiyon izledim.film sonunda film de 15 bin kişinin çalıştığını görünce hiç şaşırmadım kesinlikle değer...benden 10/10 fantastik ve aksiyon severler kesinlikle kaçırmayın!
X-men filmlerine hakim olmak başlı başına zor arada gelen solo logan filmleri de girince iyice karışıyor. Fakat bu üçleme oldukça başarılı olacak gibi. Film gerçekten çok başarılı olmuş beklentimi aştı diyebilirim. Efektler filan oldukça başarılı olmuş. Geçmiş günler gelecek filmi gibi bu filmde çok başarılı şimdiden iyi seyirler dilerim. Olumsuz yeri yok gibi varsa da kaçırmış olabilirim.
Film hakkında bilgi edinmek isteyenler için kısa spoilersız yorumum:
Benim için biraz hayal kırıklığı oldu onu söylemem lazım. Son üç seri olarak gelen X-men ler arasında rahatlıkla söyleyebilirim ki en zayıf halka bu oldu. Sinemada izlemek isteyenleri evet güzel bir görsel efekt bekliyor ama çok basit bir senaryoda mevcut. Diğer iki filmin o akıcı ve keyifli kurgusu maalesef burada yok. Açıkçası benim en merakla beklediğim filmler arasındaydı ama Bryan Singer olmadı bu abicim. Karşılaştırmayı sevenlere gelsin; Batman v Superman den daha iyi olduğu aşikar.
spoiler: Bu yorumum ise daha uzun ve spoiler gibi spoiler içerir...
Filmin giriş kısmı haddinden uzun ve ağır, asıl olayların yaşandığı gelişme ve sonuç bölümleri ise çok kısa geçilmiş. İki filmlik konuyu arada yemişler. Hiç detay yok. Çok üstünkörü olmuş. Bu yıl hep bir iç savaş, yakınların bir kvgası söz konusu. Süer kahraman filmlerin de hep bu göze çarptı. Özellikle mi hepsi aynı yıla denk gelmiş yoksa bir ttesadüf mü bilemiyorum Altan. Ama sanki alttan alttan bir mesaj var. Dünya da bir karışıklık iç savaş olacak ve kardeş kardeşi vuracak. Oluyor da zaten Suriye ve bir çok Müslüman ülkede. İki tarafta Müslümanım diyor ama savaşıyorlar.
Her şeyden önce bu kadar çok karakter olunca hepsine azıcık azıcık rol verelim demişler ama bu sefer de hiçbirini gerçek anlamda anlatamamışlar. Mesela en çok değinilmesi gereken En Sabah Nur (Apocalypse) çok yüzeysel geçilmiş. Biraz daha ayrıntı veya daha uzun diyaloglar verilebilridi. Ona buna evladım, gel yavrum diye diye dolaşan garip bir karakter olmuş. La adamı az konuşturaydınız be mübarekler. Zaten dili hemen kaptı oradan yürü be abicim. Ama bunlar almışlar Apocalypse'i kendine mürit toplayan birine çevirmişler. Oraya buraya gidiyor, evlatlarım gelin peşime diyor, eleman topluyor.
Bundan sonra bir Wolverine vakası var. Adamı son filmde kurtulmuş idi. Ne ara o elemanlar onu almış, hapsetmiş. Sonra bizimki neden bu filmde yer aldı ? Yer alacaktı madem neden bu kadar kısa süreliğine yer aldı ? Oradan farklı bir şekilde de kurtulamazlar mıydı ? Ne bileyim gereksiz olmuş o bölüm. Geliyor ve gidiyor. Tabi ki reisi severim ama figüran olmasına üzüldüm.
Sophie Turner'ın oyunculuğunu GOT'ta da pek sevmem. Yine beni çok şaşırtmadı. Bir de en önemli görevlerden birini ona vermişler. İtici buldum. Bir çocuk var Evan Peters. Geçen filmde de bu filmde de en beğendiğim karakter oldu Quicksilver. Onun bölümü filmdeki neredeyse tek güldüğüm yerdi. O cool hareketleri ve rahatlığı yok mu bitiriyor beni.
En Sabah Nur'a dönersem; biraz komplo teorisi yapalım. Filmin ilk başında bir ekrandan görüntüler geçiyor. Mısır, putlar, sonra nazi sembolü sonra komunizim gibi gibi. Sonra bizimki sahte tanrıları takip ettiniz filan diyor. Hepsi gidecek ben geleceğim, dünyanın düzenini değiştireceğim diyor. Sanki bu bilim-kurgu filmlerinde veya başka yerlerde duyduğum şeyler gibiydi adeta. Dünyanın düzenini sağlayan bir güç var. Parayı yönlendiren bir güç. Bunlar zamanla dinleri yok etmeyi ve kendi inançları doğrultusunda insanlığa şekil vermeyi düşünüyorlar. Misal illuminati. Zamanla bizi birer robot gibi yapıp istediği şekle sokacaklar. Bizleri istediği şekilde takip edebilip, nereye ve ne zaman gittiğinizi görecekler. Nereden ne aldığınızı, kaç para harcadığınızı, nerede yatıp kalktığınızı vs vs... Bir bakıma kendilerini bir tanrı gibi (haşa) görecekler. ( Biraz fazla uçtum galiba neyse, bu ara Öteki Gündemi fazla takip ettim hep ondan. Ah bu Ramazan Kurtoğlu yok mu
Uzadıkça uzuyor. Neyse film pek olmamış. Daha önceki puanlarım X: First Class(7.7), X-Men: Days of Future Past(8.0) ki bence en iyi x-men DOFP.
Bu film ise çok daha düşük.. İyi seyirler... 6.4/10
kendie has bir tadı olan bu seri, ilk 3 filmdeki karakterlerin genclıği ile ilgli seriye dönüşünce biraz tadı kactı acıkcası,bu bölümde ise yine genclik ilk mutant ve en güçlüsü olan apocalypse ile mücadaelesini konu alıyor ,başlangıc olarak karakterleri ayrı olarak inceleyen film ,2 ci yarında heyecanın doznu arttırıyor,özellikle okul patlama ve ögrencirelin kurtarılma sahnesi cok eglenceli idi. genel olarak ise beklentimin altında bir film
SADECE MUHTESEMINDE ÖTESİNDE BIR FILM YAPILMIŞ....🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟 Diyeceğim o ki kesinlikle ve kesinlikleee izleyin emin olun filmden çıkınca içinizde farklı bir güç hissedecekainiz... okadar etkileyici ve muhteşem.. SAKIN KAÇIRMAYIN BEN BIR DAHA GIDICEM SINEMASINA BIR DAHA IZLEMEK ISTIYORUM.. TEBRIKLER , X MEN AİLESI... 🌟🌟🌟🌟🌟
Apocalypse in dirilişi ortaya çıkışı biraz tuhaf yoldan olmuş ama Apocalypse çok güzel oynanmış gücü tam oturmuş onu tek yok edebilecek olan da zaten jean in phoenix ruhu olabilirdi filmi de bu şekilde yapmışlar. Gelecekteki tayfanın toplanması güzel olmuş jean scatt storm ama alex in ölmesi gerekmezdi bence. Bi de kısa da olsa bi volverine sahnesi izledik ancak şöyle bir sorun var geçen filmde geçmiş günler gelecek de volverine i sudan çıkaran binbaşı striker görünümlü mistikti gözlerinden anlamışsınızdır ama bu filmde de striker esir almış durumda yani bi tuhaflık var onun dışında film 10 numara olmuş.