Lütfen ama lütfen filmi edinin. 2 sahne var ve gerçekten insan sinema kapsamında tarif edecek kelimeleri bulamıyor. Berber dükkanında Şarlonun müzk eşliğinde berberliğini ve de Hitleri taklit ederkenki başarısını. İfade etmek zor.
izlediğim ikinci chaplin filmi ve yine beni şaşırtan bir film... savaşın 2.yılında 1940da çekilmesine rağmen nekadar da güzel anlatılmış hitler gerçeği.savaş filmi olarak en iyi beşinci fılmım(1.braveheart2.metal jacket3.spartakus4.empire of the sun)
Chaplinin nasıl bir dahil olduğunu görmek için izlenmesi gereken filmlerin başında geliyor.Unutulmaz sahneler var ve sıradanlıkla değil harika ayrıntılarla birlikte.Doyum olmaz seyirliklerden.
Filmi baştan sona kadar izleyeceğimi bile düşünmemitim. Ancak büyük usta inanılmaz iş başarmış. Okulda hocam ödev konusu olarak vermesini şimdi daha iyi anlıyorum. Herkes seyretmeli diye düşünüyorum. Benden 9...
Daha 1940 yılında Amerika savaşa girmeden yapılmış bu film dipnot düşmek istedim :)
Hayranlık uyandıran süper ve über sinema dehası Şarlo Nazi Almanyası'yla sağlam makara yapmış ve film başından son miting sahnesine kadar keskin bir zekanın eseri olduğunu da belleklerimize kazımıştır.
Her ne kadar teknik olarak mümkün olmadığını düşünsem de güldürürken düşürdürenler kategorisine aday bir filmdi fikrimce :)
Acaba Hitler bu filmi izledi mi? İzledikten sonra ne düşündü diye hep merak etmişimdir. Gülmüş müdür yoksa sinirlenmiş midir? Çok başarılı bir savaş eleştirisi. 4 4'lük bir hiciv filmi...