Bu film bir başyapıt ama malesef bizim seyirci seviyemiz yerlerde. Arda Turan gibi tüm bu ekip yurtdışında çalışmalı, buralar çorak topraklar iyi şeylerin izlenmesi için.
Filmlerde önemli olan harcanan para miktarı değil kurgudur. Ne yazık ki filmin konusu güzel ama olayların kurgusu o çok eleştirdiğimiz eski Türk filmlerinden bile kötü. Kurgu o kadar kötü ki seyrederken gülme krizine girdim. Gerçekten filme gittiğime bin pişmanım. Replikler bile net duyulmuyordu. Giden arkadaşlar aksiyon filmi seyretmeye değil komedi filmi seyretmeye kendisini hazırlasınlar.
Son zamanlarda seyrettiğim en iyi yerli film. Abartılı sahneleri çok fazla olmasına rağmen aksiyo heyecan bir an bile düşmüyor son anına kadar soluksuz izlenecek bir film. Kaçırmayın derim.
Bence gercekten basarili bir film olmus. Herkesin izlemesini tavsiye ederim. Karakterler, Istanbul Cekimleri, replikler, dovus sahneleri cok basarili, nefesimizi tutarak izledik. Aksiyon hizi hic sıkmıyor. Gercekten turk sinemasi cag atlamis yorumu cok dogru. Kesinlikle izlediginize pisman olmayacaginiz bir film.
- Öncelikle şunu demek isterim ki, yönetmen arkadaşımız bir şeyler yapmaya çalışmış. Bu girişim cidden alkışı hak ediyor. Yıllardır dandik dandik "filmler" çekip önümüze koyuyorlardı ama bu sefer ortada ciddi bir emek söz konusu.
- Filme 2,5 puan verdim. IMDb'de de 5 puan verdim. Bu puanlamayı, dünya genelindeki filmlerle karşılaştırarak veriyorum. Fakat bu filmi sadece Türk sinemasındaki filmlerle kıyaslarsam, gerçekten de 8-9 puanı sonuna kadar hak ediyor.
- O Samanyolumsu patlama sahnesine çok tepki gösterdim. Zaten salondaki çoğu kişi de sesli güldü. Yemin ediyorum utandım orada. Bazı şeyleri abartmamak gerekiyor. Madem imkanın yok, çekmeyiver öyle bir sahne.
- Mantık hataları, saçmalıklar bol bol vardı her zamanki gibi. Bu tür baş ağrıtıcı şeylerden kurtulmadıkça bir yere varamayız.
- Filmde konuşmalar bazen anlaşılmıyordu. Salonda "Ne dedi?" tarzı fısıldaşmaları çok kez duydum.
- Filmin son kısımları çok güzeldi. Cüneyt Arkın mükemmel bir oyunculuk sergilemiş. Emin Boztepe'yi de unutmamak gerek. Zaten bu iki oyuncu dışında neredeyse hiçbirinin oyunculuğu iyi değildi. Tavırlarının yapmacık olduğu her türlü belli oluyordu.
Yıllardır hep amerikan filmleri izledik. keşke bizde yapabilsek dedik. yapamadigimiz icin hep kurtlar vadisi vb diziler izledik. bu gibi diziler bu sebeple reyting rekoru kırdı yıllarca. komik ama gerçek. ben bu filme gösterime girdiği ilk gün gittim. hatta kimsenin haberi olmadigindan salonda 9 kişi izledik filmi. eksiklikler olsada ben çok beğendim bu filmi. gerek helikopter çekimlerini, gerek konusunu, en onemlisi de oyuncularıyla filmdeki karakterlerinin uyusmasini! gidilmesi gereken bir film. hatta Türk sinemasina katkıda bulunmak için sinemada para vererek gitmemiz gereken bir film. Çünkü Türk sinemasında yıllardır komedi filmleri hasılat rekoru kırdı. komedi filmlerimiz de açıkça soyleyeyim içler acısı. bizim insanımızın komedi filminden anladığı tek şeyin küfür olduğu açıkça anlaşıldı. aksi olsaydı recep ivedigin dördüncüsü cikmazdi. hatta üstüne 70 milyon rekor kırmazdi. iyi seyirler.
Uzun zamandır beklediğimiz bir filmdi. Fragmanı, karakterleri özellikle de soundtrackleri insanı bir silkeliyor açıkçası. Bir Türk filmi ne kadar iyi olabilir diye de düşünmüyor değilsiniz. Bu düşünceyi unutun. Filmdeki repliklerin her biri uzun bir solukta oluştuğunu fazlasıyla belli ediyor. Filmin bir diğer artısı yönetmeninin, senaristinin aynı kişi (Alper Çağlar) olması. Aynı zamanda oyunculuğu hiç de baş rolün geri planında kalmıyor. Yapacağı işi benimsemiş bir yönetmen, senarist, oyuncu ancak bu kadar iyi bir yapıt ortaya koyabilirdi. Repliklerde ki verilmek istenen mesajların her biri izleyiciye bir şeyler katıyor. Türk sinema tarihinde ki suç anlayışı tamamen değişmiş durumda. Filmin kamera açıları bir Türk filmine göre kat be kat başarılıydı. Türk dizi filmlerinin çoğunda insanları fazlasıyla meraklandırma gibi bir durum vardır. Panzehir de böyle bir şeyde yoktu: Filme izleyiciyi sıkmayan bir meraklandırma hakimdi. Bize de gidip keyifle izlemek düştü. Teşekkürler Çağlar. Elinize sağlık :)
Öncelikle filmi çeken Alper Çağlar'ı tebrik etmek istiyorum. Sinemamıza yeni bir şeyler katmaya çalıştığı için. Ama katmaya çalıştığı yenilikleri başarabilmiş mi ? Bence koşulsuz "Evet" demek çok mümkün değil ama yinede takdiri hak ediyor. Filmde olmuş ve olmamış şeyler var bana göre. Olmuş şeylerden başlamak gerekirse filmdeki yaratılan atmosfer çok başarılı. Kamera hareketleri, kullanılan renkler, filtreler özellikle havadan çekilen genel İstanbul görüntülerindeki mavi-gri-siyah tonlar muazzam. Jenerikte ve film içersinde kullanılan fontlar çok zevkli. Güney Kore filmlerini andıran ağır çekimler, kanlı sahnelerde kullanılan teknikler, yüze yapılan yakın çekimler ve tabi ki kullanılan müzikler. Bu saydığım özellikler filmi yüksek standartlara çıkarıyor. Bu saydıklarım çok özgün şeyler değil biliyorum. Son dönem Güney Kore sinemasından bir film izlerseniz benzer sahneleri göreceksiniz. Sergio Leone'nin western'lerinden birinide izlediğinizde benzer yakın çekimleri ve müziklere rastlayacaksınız. Ama kim esinlenmiyor ki. Önemli olan esinlendiğiniz noktaları uyarlarken başarılı olup olamadığınız. Bana göre Alper Çağlar'da esinlenmelerinde son derece başarılı olmuş. Ama maalesef zoru başarıp, kolayda çuvallamış. O kadar basit yanlışlar yapmışki, filmi bitirdikten sonra hiç izlememiş mi diye sormak geliyor içimden. Devamlılık hataları, arabaların üzerine iliştirilmiş gerçek olmadığı çok belli komik plakalar, inanılmaz kötü bir patlama efekti. Olmuyorsa koyma o patlama sahnesini. Gösterme arabanın patlama anını. Göstermeden anlat. Hele Kadir Korkut'un kendi onuruna yemek verilen binanın önünde yağmur altında beklediği sahne neydi öyle. İnanılmaz stilize bir sahne. Harika bir yağmur altı ağı çekimi. Müthişti ama ya hemen sonrası. Kadir Korkut yağmurun altında sırılsıklam olur. Keza O'na şemsiye açmaya gelen Cem'de. Sırılsıklam bir şekilde binaya girerler ama bina içersine girdiklerinde birde görürüz ki kupkurular. Böyle basit hatalar filmin zayıf tarafları olmuş. Ama çokta uzatmadan filmi başarılı bulduğumu, beğendiğimi, sevdiğimi söylemeliyim. Son olarakta büyük usta Cüneyt Arkın'ı sinema perdesinde iyi bir filmde izleyebildiğim için çok mutluyum. Sen iyi ki varsın büyük usta..