rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
24 Ekim 2015 tarihinde eklendi
Kültürel bir öge olarak Sherlock Holmes'a az çok hakim olduğumu zannediyorum. Bazı kitaplarını okudum, filmlerini izledim ve 2010 yılından beri biz hayranlarını sabır taşına dönüştüren son derece başarılı dizisini de takip etmekteyim. Yani onun "evreninde" neyin ne olduğunu, dediğim gibi az çok bilirim. "Mr. Holmes" görmeyi büyük merakla beklediğim, dedektifi farklı bir bakış açısıyla ele alan, kültüre yeni bir boyut kazandıran bir film. Beklentilerin oldukça yüksek olduğu bu filmi, açıkçası başarılı bulmadığım bir yönetmen olan Bill Condon üstlenmiş. Başarılı bulmamak biraz ağır oldu sanırım, filmlerini başarılı bulmadığım diyeyim en azından. Kadroda ise efsanevi Ian McKellen var ve filmi tek başına sürüklemeyi başarıyor. Önceden alışık olduğumuzun aksine, bu filmde büyük gizemler ve bunların Holmes tarafından çözülmesini beklemeyin. Bu seferki konumuz yaşlanmış, kariyerini terk etmiş, hatta hayatının son demlerine gelmiş Sherlock Holmes'un, rahatsızlığı nedeniyle hatırlamakta güçlük çektiği son işi. Bu süreçte kendisine genç bir hayranı ve onun annesi, aynı zamanda Holmes'un hizmetçisi, eşlik ediyorlar. Film kendini izletiyor ve sinemasal anlamda bazı kaliteli unsurlara sahip. Ancak hikaye akışı beni tümüyle memnun bıraktı diyemiyorum. Geriye dönerek anlatılan hikayenin daha derli toplu, daha etkileyici işlenmesini beklerdim. Japonya ile olan bağlantı da yine pek doyurucu gelmedi bana. Ancak filmin asıl derdi bunlardan ziyade, bizlere yaşlı Holmes'u izletmek. Bu anlamda farklı bir deneyim olduğu kesin.
Ben o kadarda muhteşem bulmadım..Sherlock Holmes kitaplarda ve diğer iki serisinde bol aksiyon macera, gizem ve pratik zekasıyla ön plandayken bu filmde sadece kendiyle(yaşlılığın verdiği unutkanlık ağırlık vs )ve 2 gizem arasında savaş vermekte..Daha akıcı olabilirdi notum 7/10
Mr. Holmes ve Müthiş sırrı diye çevirmiş bizim mükemmel sinemadan anlayan çevirmenlerimiz. Biri bana açıklasın bu müthiş sır neymiş biz de aydınlanalım. Ben ortada hiç bir sır görmedim açıkçası. Hatta ben Ian McKellen'ın oyunculuğu dışında başka bir şey göremedim filmde. Böyle güzel bir konu hakkında Sherlock Holmes'un emeklilik dede yıllarında geçen bir hikayeyi daha iyi beklerdim. Bu film olmamış.
Film ağır değil arkadaşlar yanlışınız var. Film aşırı derecede ağır. Film ilerlemiyor. Sadece ağır demek başka filmlere haksızlık olur. İlk bir buçuk saat film nereye bağlanacak konusu ne olacak acaba diyerek geçirdim. Sonra gördüm ki film zaten 1 saat 45 dakikaymış. Ve zaten bir yere de bağlanmıyormuş. Sherlock Holmes'un bunama dönemleri, yaşlılık problemleri ve geçmişe dönük anılarıyla geçen bir film. Senaryo çok kötü maalesef. Başta da dediğim gibi Ian McKellen dışında bir şey yok. Ona da helal olsun yani 76 küsür yaşına gelmiş, hala sinemaya bir şeyler katayım diye uğraşıyor. Oturup bir kenara çekilmiyor. Helal olsun Gandalf reis... İyi seyirler... 6.2/10