TC Ersin E.
1 değerlendirme
11 Aralık 2013 tarihinde eklendi
bu muhteşem adamlarla (ahmet&murat) herşey güzel ama çalgı çenginin üzerinde bir heyecan malesef yok...çok üst düzey beklentilerde seyrettiğim içinde olabilir ama recep ivedik seviyesine düşmeyip bu serileri gömmelerini beklerdim...
bir fenomen olan işler güçler izleyicisiyim ve merakla beklediğim bu film fragmanı çıktığı günden beri her gün izlediğim ve en sonunda sinemada seyredebildiğim çok güzel bir komedi filmi,ahmet kural müthişti
Bu kadronun Çalgı Çengi filmlerini ve İşler Güçler dizilerini seyretmiş biri olarak söylüyorum daha iyi bir film olabilirdi. İzlenebilir güzel bir komedi fakat komedi ustası olan bu kadro (Yönetmen ve senarist Selçuk Aydemir ve oyuncular) çok daha iyi bir iş çıkarabilirlerdi. Ayrıca film iki saate yakın sürüyor fakat böyle aceleyle çekilmiş etkisi yarattı bende.
hayatımda ilk kez bir filmi 10 gün içerisinde iki kez sinemaya giderek izledim. argonun dozjının bu kadar yerinde verildiği esprilerin bu kadar sekice sunulduğu bir komediyi uzun zamandır izlememiştik. Emeği geçenlerin ellerine sağlık...
Selçuk Aydemir'in Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in yanına birinci sınıf oyuncuları da alıp henüz ikinci beyaz perde macerasına yelken açtığı film o kadar başarılı olmuş ki sinemada gittiğinize haydi haydi değecektir. Bu kadar güzel bir filmin üstüne filmin sonundaki 'üçüncü film geliyor' mesajı ise kaymaklı kadayıf oldu resmen.
Tamamı Sivas'ta çekilen film hem kendi içinde iyi bir gizem hem de harika bir kara mizah bağı taşıyor. Sivas yöresini tüm doğallıyla gözler önüne sererken bazı abartılı karakterlerle de 'İvedik'leri güldürmeyi unutmuyor. Çok özgün bir proje değil belki ama bu kadar başarılı olunca açıkçası özgünlüğüne çok da bakmıyorum. Bir yerli film olması ise filmin en büyük kozu; yörelerimiz mizaha fazlasıyla yatkın olduğu için o şiveler, o mekanlar, o tipler filmlerin komedi katsayısını arttırdıkça arttırıyor. Hele hele bu tarz yöresel komedilerin başrolleri, başarılı tiyatro oyuncularına verilince ortaya Düğün Dernek gibi bir komedi bombardımanı çıkıyor. Hafta sonu gülmek isteyenleri tatmin etmekle kalmayıp iyi bir Türk filmi izlemek isteyenlerin de gayet keyif alacağı bir film. Yakın zamanda vizyona girmiş olan bir diğer yerli komedi filmi Erkek Tarafı: Testosteron gibi tek jenerasyona odaklanmayıp her yaştan izleyiciye hitap etmesi ise Düğün Dernek'in bol artıları arasında saymayı unutmamamız gereken bir kozu. -Eleştirinin tamamı için Film Eleştiri Merkezine bakabilirsiniz...
Film, komik ve eğlenceli olmakla birlikte (küfürler hariç), izleyicilere sevgi, bağlılık, sonuna kadar dostluk, yardımlaşma, kadının pratik zekası, gelenek ve göreneklerle ilgili hoş mesajlar da veriyor. Filmde emeği geçen herkese teşekkürler. Süperrrrrrr.
+30 dk versiyonu daha iyi olmuş tamam salt komedi olsa da zorlamadan güldürüyor.O yüzden Aydemir'in her defasında kendini geliştirmesi bu filmin neden bu kadar başarılı olduğunu göiş daha komik sahneler de mevcut bu arada.O yüzden ı olsa bile hala izlemeyen ve tekrar izlemek isteyenlere şiddetle öneririm.
Film eğlenmek isteyenler ve güzel vakit geçirmek isteyenler, komediyi sevenler ve işler güçler dizisinin hayranlarının kesin seveceği, çok eğlenceli bir film. Gülme garantili. İzlemenizi tavsiye ederim. 4/5
Merhaba arkadaslar :) Uzun süre sonra burdayım sanırım ştirimi yazacagım.İşler Güçler gibi kaliteli ver orjinal bir yapıttan sonra Ahmet Kural , Murat Cemcir gibi isimlere saygım gercekten yuksek oranda artmıştı.Acıkcası daha nasıl orjınal ve güldürülü bir film yapacaklarını merak 6Aralıkta cıktı ama ben ancak 9Aralıkta ragmen salonlar ve seanslar benım aksıme milletin daha fazla şey bekledigini göluk acısından baktıgımızda gercekten buyuk bir ustanında Rasim Öztekin in bu filmde olması filmin bize ne kadar doyurucu geleceginin yada izleyenler için geldiginin bir kanıtı.Gercekten senarist ve aynı zamanda yönetmen Selcuk Aydemir gercekten olması muhtemel bir hikayeyi spesifik görmeye alışkın olmadıgımız ve kırsal kesimi bize espri ile anlatan karakterler ile süslemesi gercekten güzel al acıdan tabi ki yuksek bir yapıt degil ancak insanlara verdigi eglence ve güldürü ile yuksek bir puanı hak ediyor.İşler Gucler ın final filmine nazaran bu kadar az küfür içermesi de gercekten aile ile izlenebilirligi arttırıler Selcuk Aydemir :) Hadi izlemeyen varsa izlemeye koşsun .