BABA S.
18 Eylül 2020 tarihinde eklendi
Gerçekler her zaman acıdır...Bana göre biyografi filmi yapmak diğer türlere nazaran daha kolaydır.Sonuçta hikaye çarpıcıysa,aşırı kötü bir film yapmak uzman ellerde zordur.Burada da bu kadar çarpıcı bir olayı anlatırken,gerçekten olayı aynı trajik etkisi ile hissetiren oyunculardır.Bu filmde de gayet iyi bir oyunculuk performansı vardı.Olay zaten dehşet verici.İzlemenizi tavsiye ederim,iyi seyirler.
...Spotlight, salt organize çocuk istismarını ortaya çıkartma maksadında bir film değil. Senaryonun pek çok yerinde Boston Globe’un üzerinden otuz sene geçmiş olaylar zincirine zamanında kayıtsız kaldığını görüyoruz. Cinsel istismara uğrayan bir adamın gazeteye gönderdiği belgelerin ya da kötü bir adam gibi görünen Eric Macleish’in dahi yirmi rahibin ismini gazeteye göndermiş olması gibi ayrıntılar medya ile kilisenin karşılıklı rıza çerçevesinde hareket ettiklerinden başka bir şey göstermiyor. Zira Kardinal Law da kendisi ile röportaja gelen Marty Baron’a şu sözleri söyler: “Büyük kurumlar birlikte çalıştığında şehirler büyür.” Baron, Kardinal’in teklifini geri çevirmiş olsa da gazetenin bu davayı yeniden gün yüzüne çıkarması konusundaki çekincelerine bakacak olursak geçmişten gelen bir takım kontrol mekanizmasının varlığını hala hissediyoruz...