sevmek yada sevmemek işte bütün mesele bu. bazı filmleri neden sevdiğinizi bilmezsiniz. be bu filmi işte öle sevimm. seyretmekten zevk aldığım bir film oldu.
ilk izlediğimde baya bi etkilenmiştim...çünkü dini filmleri severim...her zaman bir gerçeklik payı olduğunu düşünüorum...bu filmde gayet güzel ama bir korku başyapıtı deil...10/6
Bir "Illuminati" yapımı film daha. Konu fena değil ama dine ve Vatikana çok büyük saygısızlık var filmde. Filmin başında çalan şarkı bizim ülkede bizim dinimiz ve bizim peygamberimiz için yazılmış olsa ertesi günü kan dökülür. Sinematik açıdan ele alırsak 6-7 arası bir film ama inceden inceden empoze ve şartlandırmalar gizli filmde. Hristiyanlara şu mesaj verilmeye çalışılmış; Tanrı heran her yerdedir. Tanrıyı aramak ya da Tanrıya yalvarmak için kilisede toplanıp papazlarla muhatap olmanıza ve aracı edinmenize gerek yoktur! Vatikan düzanbazdır! Kiliseye gitmeyin! Daha bunun gibi bir sürü etik olmayan text ve sahneler var filmde.
Filme 7 puan verdim. (Seyredilebilir ama seyretmezseniz kacirmis olmazsiniz.)
Filmin artilari: Bence filmin konusu ilgi cekici. Patricia Arquettein basarili bir oyunculuk cikardigini dusunuyorum. Filmin yonetmenini de basarili buldum cunku yasananlari dogru bir cekimle anlatmis.
Filmin eksileri: Filmin konusu ilgi cekici olmasina ragmen hikayesini cok basarisiz buldum. Yani bu filmin bir kitabi olsa ilk 10 sayfada ilgimi cekerdi ama kitabin sonunu getiremeyebilirdim. Filmin akiciligini dusuk buldum. Yarisindan sonra konu ayni noktaya takiliyor bence. Ayrica filmin turu korku olmasina ragmen cok da korkutucu oldugunu dusunmuyorum.