Yakın döneme ait pek çok benzer felaket veya kurtarma temalı film ile karşılaştığımda çok da sivrilebildiğini söyleyemem "The Finest Hours"un. Oyuncu kadrosu, özellikle Affleck ve Bana, kariyerlerinde hayranlık uyandıran pek çok performans sergilemiş isimler. Ancak onlar da filmin içinde kaybolmuş, hiç parlayamıyorlar. Hikaye onların üzerinden ilerlemiyor belki kabul, ama yine de madem baş rollerde pek iş yok insan en azından bu kaliteli yan karakterlerden oyunculuk namına bir şeyler bekliyor. Gerekli görmedim ne yazık ki. Yaşanmış olaylardan bahsetmesi gerçekten ilgi çekici, ama sinemasal olarak filmi kurtarmaya yetmiyor. Benzer filmlerden ilk akla geleni 2000 yapımı "The Perfect Storm"dur mesela. 16 yıl önce çekilmesine rağmen bana göre daha kaliteli.
Hikayesi gerçek hayattan alınan bu film efektleri ve senaryosu ile öne çıkmış. Aksiyon,gerilim ve biraz da duygusallık içeren bir film. Gidilmesini öneririm
Kaybolan bir grup insan ve onları kurtaran bir ekip.Klasikleşmiş senaryoya sahip film bu kötü özelliğinden filmin yarısından çoğunu içeren aksiyon sahneleri ve geçmiş zamanları konu alan senaryosuyla kurtuluyor.İzlenmesi gereken filmlerden birisi ancak çok ama çok farklılık beklemeyinspoiler: mutlu son :D