nskmourinho
24 Aralık 2009 tarihinde eklendi
Derdini dolandırmadan gayet net ve etkili bir sekilde anlatan harika bir eser.Hakkında cok fazla konusmaya gerek olmayan sadece izlenmesi gereken filmlerden
Filmin anlatmak ve aktarmak istediği o kadar açık ve net ki. Hem Yönetmen Hem Senarist filmde olan bulguları planlamamış olamaz. Hiç bir şeyi Şansa bırakmadan aktarmak istediklerini görmek isteyenlere gayet net aktarmışlar. Keyifle izlenecek bir film .Puanındandan da anlaşılıo zaten 10/10
Müthiş bir film!Uzun zaman önce izledim ama neredeyse her karesi aklımda kalmış.Sadece Amerikalıların değil, farklı toplumlarda kişilerin kendilerini bulabileceği bir şahaser.Sinemayı seven herkes zaten bu filmi izlemiştir bence :)
American Güzeli gereksiz yere abartılmış filmlerden biridir. Tamam izlenebilirliği var ama başyapıt kesinlikle değil. American toplumu için başyapıt olabilir ve oscarları almış olabilir. İzlemesenizde birşey kaybetmessinzi 6/10.
sahan karasahin arkadaşım ben hayatımda yüzlerce film izledim.american beauty filmine başyapıt filan die yazmadım .yazdığım yorumumu iyi oku ona göre yaz.ayrıca american beauty filmi rezalet ve iğrenç film kesinlikle değildir die yazdım çünkü amerikan aile yaşantısına objektif ve gerçekçi bi yaklaşımla bakılmış ve oyuncuları da mükemmel oynamış.tabi sen bu filmleri anlayacak zihne sahip olmayabilirisn .ayrıca ıssız adam ve bu film mukayese bile edilemez.lütfen saçma yorumlarınıda kendine sakla.
Sunum diyen arkadaşa teşekkür ederim mükemmel bir tespit yapmış ve amerikan güzelini kolay kolay başka bir filmle kıyaslamayın ıssız adam filmini küçümsemek istemiyorum ama amerikan güzeli filmi ile birlikte yani aynı cümlede geçemez.
Filmin içeriği her ne kadar ters gelse de yine de iyi film...Son dk.ları sürprizlerle dolu...Kevin Spacey i bu filmde görmek şaşırtmadı...Kendisini yine sürprizlerle dolu, şaşırtıcı olayların içinde görüyoruz...'The Usual Suspects', 'Se7en'...ve 'American Beauty'...bu filmleri izleyen ne demek istediğimi anlar...Kevin Spacey bu tür filmler için biçilmiş kaftan...bu film her ne kadar hoşuma gitmese de iyi..Yiğidi öldür hakkını ver... (8/10)...
Kevin Spacey olmasaydı bu kadar ünlü bir film olur muydu tartışılır ?Hatta bence bu filmin nasıl Oscar aldığı da tartışılır...Film başladığından itibaren 'ha şimdi, ha şimdi' diyerek bir haraket, bir güzellik bekledim ama olmadı.Konu ve konunun işlenişi de basitti bence...Aslında filmi benim için tek bir cümle özetler:'Şaşırdım'Ama filmin ününe...7/10 veriyorum o da Kevin Spacey için...
filmin isminden dolayı izlemek gelmemişti hep içimden ama büyük bi hata yapmışım.bu kadar iyi olacağını hiç tahmin etmiyordum, 10/10ilk 10 filmimden biri oldu ;)herkeze tavsiye ederim
basit bir konunun sıradışı işlenişi ve durgun bir filmin nasıl bu kadar güzel oluşunu izleyince anlıycaksınız her ne kadar 5 oscar aldığı için daha iyi bir film beklesemde yinede iyiydi anlam dolu kaliteli bir film...
amerikan aile yapısının yıllardır bize gösterildiği gibi toz pembe olmadığını anlatan bi film.kevin spaceynin oyunculuğu göz dolduruyor resmen muhteşem oynamış.izlenmesi gerekir