4,1
Aynı Yıldızın Altında hakkında görüşlerin ?
30 Ağustos 2014 tarihinde eklendi
John Green'in 2012 tarihli, büyük bir hayran kitlesine sahip (özellikle son dönemde ülkemizde de) romanı perdeye aktarıldı. Hatta yazarın kendisi de filmde bir "cameo"ya sahip (havaalanındaki küçük kızın babası). Kitabı okumadım, karşılaştırma yapabilecek durumda değilim. Bu nedenle yalnızca film üzerinde değerlendirme yapacağım.
Kötü bir film değil. Hayatın içinden ve yüreğinize dokunan hikayelere sahip karakterlerden bahsediyor. Bu karakterlerin her biri detaylı incelemeye değer. Baş roldeki iki gencin yanında onların ailesi, arkadaşları, Van Houten...Hepsinin farklı durumları var. Film sizi kesinlikle etkiliyor. Tahmin edilebileceği üzere özellikle finale doğru, yani son yarım saatlik sürede duygular, düşünceler tavan yapıyor. Sinemasal anlamda ise çok akılda kalıcı olduğunu söylemek zor. Müzik kullanımı ve bazı kamera çekimleri hoş. Senaryoda da başarılı bölümler var, tabii kitaptan uyarlandığı için bu başarıyı biraz da John Green'e atfetmek lazım sanırım. Oyunculuk performansı olarak baş roldeki iki gencin kendi düzeyleri çerçevesinde değerlendirdiğimizde başarılı olduklarını söyleyebiliriz. Göze batacak bir durumları yok. Zaten ikisi de (özellikle Woodley) son yıllarda yükselen bir grafiğe sahip.
Hayatın gerçeklerini, acımasızca yüzümüze çarpan, izledikten sonra akıllara Burçak Çerezcioğlu'nu ve onun "Mavi Saçlı Kız"ını getiren bir film. İlham vericiliğin önemine ayrıca vurgu yapılıyor. Kimi yerde Anne Frank'ten, kimi yerde Van Houten'dan, kimi yerde Gus'ın evinin duvarlarındaki güzel cümlelerden ilham alınıyor. Filmin ruhuna birebir uygun düşüyor bu durum.
5 Eylül 2014 tarihinde eklendi
Konu olarak farklı şeyler sunmasa da gerek oyunculuk gerek diğer unsurlarla bu açığını kapatmış.Süresinin uzun olmuş bazı sahneler çıkarılsa da olurmuş,onun dışında eleştirebilecek bir nokta yok
29 Haziran 2014 tarihinde eklendi
Filmde karakterler gayet iyi seçilmiş. Okumadığım bir romandan alıntı. Okuyanlara göre bir kaç detay atlanmış. Ancak isteneni vermiş.
3 Ağustos 2015 tarihinde eklendi
Çok beğendim. Oyuncu kadrosu çok çok iyi seçilmiş. Etkileyici, dokunaklı, çok güzel bir film. Tavsiye ederim.
1 Eylül 2014 tarihinde eklendi
The Fault In Our Stars'ın (Kısaca TFIOS) konusunu tanıyoruz. Başroldeki aşık çiftten ya birisi ya da ikisi birden yaşam ile ölüm arasında savaş vermektedirler. Ama bu konuyu biliyor olsak da, genellikle başarı ile işlendiği için seyircinin yüreğine dokunur. Bu yüzden de romantik-dram sevenler için başarılı bir türdür. Bu film de öyle, başroldeki Hazel (Shailene Woodley) ve Gus (Ansel Elgort) kanserdirler. Ama birbirlerini de sevmeye başlarlar, zorlukları atlatmaya çalışırlar. Bu filmin işleniş şekli bence başarılı ama biraz basit kalmış. Ama yine de etkileyici bence.

Shailene Woodley ve Ansel Elgort'u tanıyoruz aslında. Bu filmin vizyona girmesinden 2 ay önce Divergent filminde de bir ailenin iki kardeşini oynuyorlardı. Aslında o filmde kardeşler iken bu filmde sevgili olarak görünce bu çifti, biraz şaşırıyoruz. Ama ikilinin kimyası çok iyi tutmuş bu filmde. Woodley, karakterinin neşeli veya zor anlarını çok iyi canlandırmış. Elgort ise filme neşe katmış, daha bir izlenebilir kılmış.

Aslında bu yazıyı biraz kısa kestim ama daha anlatılacak pek bir şey yok. Alacakaranlık, Açlık Oyunları'nın "teenage" kitlesi bu filmi de sevecektir bence. Ama aksiyon aramayın, romantik-dram sevenler için daha çok. İzlenebilir. 3.5/5
6 Temmuz 2014 tarihinde eklendi
(...) Çok satan bir gençlik romanından uyarlama Aynı Yıldızın Altında, kanserli iki gencin birbirlerine duyduğu ebedi aşkı konu alıyor. Yalnız Hazel ile Augustus'un acıklı öyküsü -belli başlı klişe kalıplara uysa da- özgün ve çok hoş bir dille anlatılıyor. Bu sayede izleyiciyle arasında samimi bir ilişki kuran film ayrıca evrensel konulara ve ciddi sorulara da yer veriyor. Cıvık bir melodram estirmek yerine duygusallığı zeka ile yoğurarak sunuyor. Ayrıca kitaptan kopmayan senaryoda karakterler ve yaşadıkları gayet somut bir şekilde işlendiği için hikaye de sahiciliğini yitirmiyor. Fakat elbette seslendiği yaş aralığı düşünülürse, elde mendillerle izlenecek bir son çeyrek de yok değil! Augustus bir bölümde hayatta en çok unutulmaktan korktuğunu söylüyor. Ama zaten onun da kabullendiği üzere unutulmak kaçınılmaz değil midir? Çoğu şey zamanla unutulur, bu film de...
25 Haziran 2014 tarihinde eklendi
2014′ün bir diğer filmi Divergent’ta kardeş rollerini üstlenen Shailene Woodley ve Ansel Elgort, her ne kadar Aynı Yıldızın Altında’nın uyarlandığı romanı okumamış olsam da karakterler için biçilmiş kaftan gibi gözüküyor. Woodley’nin geleceğin yıldızları arasında olacağı üç sene önceki Oscar adaylığı ile zaten müjdelenmişken Elgort’un filmdeki en güçlü performansı veriyor oluşu, henüz 20 yaşındaki genç aktörü daha kariyerinin başında aranan bir isim yapmaya yetecek gibi. İkilinin canlandırdığı umutsuz aşıklar profili filmin ilk yarısında daha çok umudun, birlikte olmanın güzelliğinin, yeni maceralar üretip onların peşinde koşmanın sularında seyrederken ikinci yarıda daha durağan, ayrılık vaktinin yaklaştığını gümbür gümbür hissettiren bir portreye dönüşüyor. Her ikisinin performansı da, bir sonraki adımları asla belli olmayan karakterlerinin seyirci ile bir olması için fazlasıyla yeterli. Esasında seyircinin bu iki karakterle bütünleşiyor olmasının önemli sebeplerinden biri de onlara acıyor oluşu. Aynı Yıldızın Altında, yakında ölecekleri günü bekleyen fakat buna rağmen bir şeylerden tat almaya çalışan gençlerin filmi olunca sözde sağlıklı seyirciler olarak biz, bu iki karaktere de acımaktan daha güçlü duygular besleyemiyoruz. Sempati de kursak sebebi acıyor oluşumuz, onların bazı hareketlerinden nefret etsek de sebebi acıyor oluşumuz.
17 Eylül 2014 tarihinde eklendi
birçok arkadaşımın tavsiyesi üzerine izledim . Ama bana yeteri kadar çarpıcı gelmedi . Hatta film boyunca 1-2 dakikalık tek bölüm dışında ( hazel'in sonsuzluk tanımı yaptığı kısım ) duygulanmadım bile bu yüzden 3 puan veriyorum...
12 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Aslında yaşadığımız hayatın en acı gerçeğini anlatan bir film. Neden 3 verdim bence bu filmi izlediğiniz andaki modunuz önemli duygusal ve hayattan darbe yediğiniz bir zamanda izlerseniz sizi o oranda yıkan ve gözyaşı döküp 5 puanı yapıştıracağınız bir film olabilir lakin ben biraz daha mutlu ve alaycı anımda izlediğim için etkilediği anlar kısıtlı.
Shailene Woodley çok beğendiğim bir aktrist ve rolünü de çok iyi yapmış diyebilirim. Kesinlikle izlenmesi gereken ve izlendiğinde insana çok şey katan bir yapım.