esra y.
1 değerlendirme
31 Mart 2013 tarihinde eklendi
Pek çok insanın yapamayacağını yapmış onlar. Koşmuşlar hemde arkalarına bakmadan. Film çok güzel. etkileyici sahneler var. Ağlamadan durmak ise imkansız.
Muhteşem bir filim izledik,Konu rızai ilahi olunca adanmış ruhların nelerden vazgeçebileceğini öğrendik,Evet filimde bosa sahnesinde öğretmenin dediği gibi NEHİR DEĞİL KÖPRÜ OLMAK GEREK ,
tipik batı düşmanı fethullah propagandası filmi. yok sömürgeymiş, sormazlar mı bizim osmanlı olarak sırpları yunanları bulgarları arapları sömürdük mü diye.
Duyduğumuz, okuduğumuz fakat hayal gücümüzde canlandırmakta zorlandığımız gerçek fedakarlığın örneği olan hicret eden yiğitlerin hikayesine bir ayna olmuş bu film. Gönlündeki aşkla selam aşkı arasında tereddüt dahi etmeden gayesine, idealine, hizmetine koşan öğretmenleri anlatıyor. Izdırap, hüzün ve aynı zamanda gururla izleyeceğiniz harika bir film. Ben çok beğendim. Herkese tavsiye ederim.
İlkokul öğrencilerine din kültürü dersinde belki gösterilebilir. İlköğretim düzeyinde sanattan ve estetikten yoksun, vermek istediği mesajları ilköğretim düzeyinde izleyicilere yarım yamalak aktarabilen başarısız bir film olmuş. Bu oyuncuların emeklerine yazık.
baştan sona fedakarlık, insanlık sevdalısı bir "idealin" anlatıldığı bir filmi yorumlarken veya eleştirirken, ne kadar "idealistsiniz" ve ilkeleriniz nelerdir? dünyayı, olayları, hele filmde konu edilen ülke ve insanlarını ne kadar tanıdığınıza bakmak lazım. Tanımadığınız bir dünya için yapacağınız eleştiri, sadece sallama olacaktır. Biraz insaflı olmak lazım. Olaylar,ülkeler ve kahramanların gayet tabii davrandıklarını düşünüyorum.
Basit insanları, inançlarını kullanan ve sanattan ziyade amacı belirli kişi / kuruluşlara para toplamak olan film gerçekten KÖTÜ bir film. Herhangi bir sinema önünde filme giren veya çıkanlara bakmanız bile içeride ne döndüğü hakkında size kolayca bilgi verecektir. Fazla meraklı olmanın düşünce sistemine zarar verdiği ve yorum okumadan sinemaya gitmemek gerektiğinin harika bir örneğidir...