Filmin adı avengers fakat ekibi film içinde bir kez olsun göremedik. Kadro diğer filmlere göre çok genişlemiş. Filme büyük bir emek harcandığı belli. Fakat filmde karakterlerin hepsinin farklı dünyalarda olması konu bütünlüğünün sağlanamamasına neden oluyor. Kaptan Amerika kahramanların savaşı filminden sonra avengers ayrılmıştı. Ve bu yüzden onları filmde beraber göremedik. Ama filmde o kadar fazla karakter var ki bir avengers filmi izleyip izlemediğimi anlayamadım. Yine de görsel efektler için puanımı yüksek tutuyorum. Çünkü filme ne kadar emek harcandığını her saniyesinden anlayabilirsiniz. İyi seyirler...
Marvel gişe hikayesi olan bir film yakaladımı posasının çıkarır.Avengers filmi de bu minvalde. Marvel'in ne kadar çizgi roman kahramanı varsa hepsi buradaydı. Hatta Stan Lee bile filmde boy gösteriyor.Aksiyon tam gaz fakat kanımca eski seriler daha iyiydi.
Görsel sahne olarak iyi,konu olarak bir kötüyü sanki iyi sonunda sanki iyi bir şey yapmış havasına sokmuşlar.Görsel efektler olduğundan sinemada izlenmeli.
İkincisi çekilecek bir film için daha kaliteli olmalıydı bu film. Dr stange, thor ragnarok, galaksinin koruyucuları vs hepsinin birleşiminden onların yanına bile yaklaşamayan bir film ortaya çıkmış. Devam filminin hayal kırıklığı olmayacağını umut ediyorum.
Film Thor: Ragnarok’tan hemen sonrasıyla başlıyor. spoiler: Asgard yok olduktan sonra gemiyle Surtur ve Hela’dan kaçarken Thanos ile karşılaşıyorlar. Gemideki kişilerin yarısını Thanos yok ediyor. (Endgame spoiler başlangıç) Diğer yarısını nasıl kurtuluyor bilmiyorum açıkcası çünkü Endgame’de karşımıza çıkıyor Asgard halkı. (Endgame spoiler bitiş.). Sonrasında ardı arkası bitmeyen bir aksiyon başlıyor. Bir yandan taşları korumaya çalışırken diğer yanda karakterleri birbiri ile tanıştırıp gruplar halinde birbirinden ayırıyorlar çünkü bazı karakterler daha önce birbirini hiç tanışmadılar ve bu bir avenger filmi olduğu için bütün kahramanlar sonda birleşecektir ancak görüyoruz ki bu Endgame’e bırakılmış. Filmde parlayan sahne Strange’in 14M olasılıkta bir kazanma ihtimalinin olduğunu söylediği sahnedir herhalde. Bu sahneden sonra Strange’in o tek olasılığı diğerlerine anlatmadığı ancak kendisinin bildiğini görüyoruz çünkü yaptıkları ile gemide söyledikleri tutmuyor. Burada Strange'in tek olasılığı anlatıp anlatmadığı çok açık değildi değinmek istedim. Fİlm genel olarak hem MCU takipcilerini hemde bu evreni takip etmeyen ucundan ara ara bakan kitleyi büyük ölcüde tatmin eden bir film.
********AĞIR SPOILER İÇERİR********* Bir konu bütünlüğü sağlanmaya çalışılmış thanos yapıyor bir şeyler ama nedeni var şundan diye açıklama yapılıyor saf kötü değil şöyle böyle tamam ama bazı kısımlar gerçekten saçma....Özellikle Vision ve scarlet witch i yakalamaya gelen thanos un askerleriyle başa çıkamıyorlar iyi güzel ama bir anda ortaya çıkan captan america heleki ""falcon"" ve widow adamları yenebiliyor. Bu nasıl bir iştir...tamam captana sakal yakışmış ama yani falcon ve onun gibi olanları super kahraman kabul etmediğimden bunları da değersiz göstermeyelim arada çok iyi işler yaptılar gibi gözüksün diye yapılanlar güzel olmamış. Açıkçası guardians dan gelen ekibin sahneleri daha güzeldi...Hatta bir adım öteye götürüp sadece onlar olsaymış daha izlenir bir şey olurmuş. Thor un tekrar bir çekiçe kavuşması ve bundaki Groot un etkisi de güzel olmuş. Sonuçta o çekiçi eline alabilen ender kişilerden birisi olacak groot. Ölenler konusuna çok girmeyeyim ama çok şaşırdım dediğim ölüm bir tek gamora oldu diyebilirim. Daha doğrusu ölme nedeni ilginçti. Bir Marvel filmi izlenir bunda hemfikirim tamam ama süper mi olmuş dersem o kadar değil.
not: post-credit te captan marvel geleceğini gösteriyor. Yoksa bunu kimse yenemez bir kurtuluş olması lazım.
Beklediğiniz bir avangers göremiyorsunuz sahnede çok fazla soru işareti bırakmış güç dengesi doğru yapılmamış. Vision oyuncak giibiydi. Ayrılan ekibin bir araya gelmesi için yapılan bir film gibi
Avengers'ın ilk üç filmi çocuk filmi olduğu için, filmde hep çocuk şakaları yapıldığı için bu filme ön yargıyla bakmıştım. Ama film beklediğimden güzeldi .Film 'in senaryosu ve hikayesini de begendim. Görsel olarak da çok iyiydi. Spiderman , ironman ve dr.strange 'in birlikte olduğu sahneleri çok beğendim. İlk defa bir kötü karakterin neyi neden yaptığını anladık ve empati kurduk, sadece kötü olduğu için dünyayı yok etmek isteyen boş bir karakter değildi..İlk üç filmden iyiydi ama yinede daha iyisi yapılabilirdi.
Şuan tarih 18.05.2018 saat 00.15 filmi yeni izleyebildim. Hiç fragman izlemedim hiç yorum okumadım ve filmin sonu beni kahretti sinemanın karşısında kahveye oturdum dertli bir şekilde çay içmekteyim. Tüm hayallerim suya düştü gerçekten. Ancak dr strange bu olasılıkları görüp ona göre bir taktik geliştirdi diye düşünüyorum. Yoksa yaşamı pahasına taşı korumaya yemin etmiş bir mistik bunu yapmaması lazım. Marvel gerçekten film yapımını biliyor. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Ancak subluminal mesajlar da dikkat çekmektedir. Dünya savaşı yakın kötüler kazanacak ve dünyanın yarısı yok olacak gibi. Kötüler de aslında dünyayı düşünüyor havası var .