Şeytanın Günü
    3,8
    Şeytanın Günü hakkında görüşlerin ?

Muhammed Dalpalta
    Muhammed Dalpalta

17 Temmuz 2021 tarihinde eklendi
    Yönetmenin birçok tercihi filmin vasat olmasına neden olmuş. İmkanlarına ihanet eden bir film diye adlandırabilirim. Senaryonun temeli iyi düşünülmüş olsa da bunu sahneye aktarırken çok yanlış kararlar alınmış. Şeytanın anası olacak kadını koruma hikayesi bence gayet yaratıcı. Meselenin özüne yani metafiziksel boyutuna daha fazla değinilse, elinde makinalı tüfeğiyle karanlık meleğe ateş eden Arnold’un sahneleri azaltılsa, birtakım supernatural dedektiflik sahneleri eklense daha başarılı bir film olabilirmiş. Çünkü filmin birçok yerinde Arnold’un ipuçları üzerinden hareket ettiğini görüyoruz. Zeki bir koruma portresi çizip ardından plan program olmadan savaşan bir adam göstermek tutarsız olmuş. Biraz daha sakin bir işleyiş senaryonun güzelliğini de ortaya koyabilirdi. Film bu haliyle üzerinde okuma yapmaya fırsat vermeyen, alt metinden yoksun, anlamsız bir aksiyon filmi seviyesinde. En büyük sorun filmin gereğinden uzun olması galiba. Yüz yirmi küsur dakika bomboş koşuşturma ve çatışma sahnesi izlemek seyirciyi ana hikâyeden uzaklaştırıyor. Daha odaklı bir film hem seyirciyi filme bağlar hem de haddinden fazla olan bütçeyi daraltabilirdi. Kilisenin içinde gerçekleşen fikir ayrılıkları, Hristiyan alimlerinin yüzyıllar boyunca bu anı beklemesi, iki alem arasındaki savaş gibi güzel fikirler maalesef bir girdabın içinde kaybolup gitmiş. Filmden nefret etmemi sağlayan diğer iki sorun aksiyon sahnelerinde manasızca kameranın sallanması ve bir sahnenin otuz sekiz kere kesilip farklı açıya geçilmesi. Görsel efektlere güvenilmediğinden kaynaklandığını düşündüğüm bu iki sorun gözlerimi çok yordu. Kameramanın Parkinson hastası olduğunu düşünmeme sebep oldu kameranın jöle gibi sallanması. Başrolü Arnold değil de rastgele bir Hollywood ünlüsü olsa tahammül edemeyeceğim bir film.
    akdeniz91
    akdeniz91

7 Temmuz 2018 tarihinde eklendi
    Arnold usta yine bu müthiş soğukkanlı oyunculuğunu kavuşturmuş hikaye zaten güzel işleyiş güzel 99'un havasını yakalamış yan karakterleri biraz pasif kalmış
    Burakrises
    Burakrises

15 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    hayatımda ilk defa korku filminin içine inanılmaz derecede aksiyon sığdıran bir film gördüm 10/10 oyunculuk dahil herşeyi mükemmel
    Chev
    Chev

8 Şubat 2008 tarihinde eklendi
    Arnold Schwarzenegger ile güzel bir aksiyon/korku olmuş izleyin derim 10/8
    su-sisesi
    su-sisesi

10 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
    bu filmde sevmediğim iki sahne var birikızın şeytanla rüyada beraber olması ve sonunda şeytanın yaratık olması sanki filmin bütün çekiciliğini götürüyo ama gerçekten bu tip filmlerde kolay rastlanmayacak derece güzel bi aksiyon ve tabiki arnold 10/7
    benimsinemasayfam
    benimsinemasayfam

5 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
    Çok güzel bir film.
    İzlediğim en hareketli Şeytan filmi.

Söyleseniz hangi Şeytan filminde bu kadar aksiyon var.

Bu filmi yönetmesi için daha önce Sam Raimi düşünülmüş ama o başka bir film yönettiği için kabul etmemiş.

Keşke Sam Raimi yönetseydi diyorum ben. Nede olsa Evil Dead filminin yönetmeni kendisi.
    finallyfree89
    finallyfree89

22 Haziran 2007 tarihinde eklendi
    sinema dünyasının bir takım kehanetleri izleyerek oluşturduğu filmlerden birisi ve de en başarılı diyebilirim arnold un oyunculuğunu gerçekten çok beğendim kurgulama ve işleyiş teknikleri de gayet iyidi başarılı bir prodüksyon mutlaka izlenmeli diyorum
    sweet-emotion32
    sweet-emotion32

3 Haziran 2007 tarihinde eklendi
    bence çok süper bi filmdi. kesinlikle izleyin. 9/10
    blackinman
    blackinman

24 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
    sadece arnold için izlenecek bir film...
    nephthysus
    nephthysus

8 Nisan 2007 tarihinde eklendi
    sadece gabriel byrne için izlenecek bir film
    PyRo-34
    PyRo-34

28 Mart 2007 tarihinde eklendi
    Ewet kabul ediyoruz Arnold iyi oyuncu değil belki. Ama biz Arnold hayranları için bi filmi izlemek için yek sebep onun rol almasıdır. Senaryo, yönetim önemli değil. Yoksa Commando yu severmiydik
    ozansarikaya
    ozansarikaya

27 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
    arnoldun ve bütün filmlerinin çok büyük bir hayranıyım ama bu filmde öyle saçma bir sahne varki aklımdan çıkmıyor:) arnold şeytanla savaşmaya gidecek, gidiyor önce karakola ne kadar silah mermi vs varsa donatıyor kendini. iyide karşında normal bir adam yokki resmen şeytan var mermi işlermi:) şaka bir yana bu filmi severim arnoldun son iyi filmi belkide...
    JeanClaudeVanDamme
    JeanClaudeVanDamme

24 Şubat 2006 tarihinde eklendi
    Harika bir film diyemem ama Pter Hyams’ın zekası ve yaratıcılığını görmek mümkün. 6/10
    akturkan
    akturkan

17 Ocak 2006 tarihinde eklendi
    Gerçekten Arnoldun güzel filmlerin den biri.Her nekadar bu safer ki düşmanı birazda ha farklı bir olgu olsada kendi çözümünü kendi yapıyor ve galip gelmesini biliyor
    mahmut-saral
    mahmut-saral

27 Nisan 2005 tarihinde eklendi
    ilk izlediğimde bir şey anlamadım amam bir daha izleyince ne çok iyi nede çok kötü olduğunu söyleyebilirim. orta halli bir film olmuş. ( arnold'un yaşlı bir kadından dayak yemesini hiç beğenmedim.) filmin son 10-15 dakikası daha güzeldi.