Kayıp Kız
    4,1
    Kayıp Kız hakkında görüşlerin ?

Selcen E.
    Selcen E.

28 Ekim 2015 tarihinde eklendi
    Rosamund Pike'in oyunculuğu ve senaryosu güzel,izlenebilir güzel bir film. Evlilikte kadın erkek ilişkilerini ve medyanın psikolojik etkisini çok farklı yönlerden ele almış, bu yönden çok beğendim.
    valendom
    valendom

9 Ekim 2015 tarihinde eklendi
    bu kadar sakinlik içinde bu kadar sizi sürekleyen bir film uzun zamandır karşıma çıkmadı desem yeridir , Ben Afflek e karşı olan antipatim biraz olsun kırıldı sanırım , ancak oyunculuklarını asla tartışamam.herkes hakkını vermiş.hikaye kurgusu senaryo tam david fincher tarzında olduğu için mutluyum izlenesi güzel bir film
    Demirtas
    Demirtas

3 Ağustos 2015 tarihinde eklendi
    Film hakkında o kadar övgü duydum ki. İzlemeden edemedim. Ama açıkçası beklentilerimide yüksek tuttuğumdan dolayı olsa gerek filmi çok beğenmedim.
    Ilknur K
    Ilknur K

4 Nisan 2015 tarihinde eklendi
    Tek takıldığım şey filmin ismi ve afiş. Film Gone Woman olmalı ve afişte öyle periler tarafından kaçırılmış bir kız varmış hissi uyandırmamalı.
    Onun haricinde muhteşem bir film. Ben Affleck'in oyunculuğu ve diğer oyuncular tartışılmasız güzeldi. Filmdeki akış süperdi. Akıllıca bir kurgu ve sizi farklı noktaya getiren bir sonuç. spoiler: Aslında kocasının katil olmadığını ve ters köşe olduğunu biliyordum. Ancak sonunda kocasına yaşattığı psikolojik baskıyı hiç tahmin edemezdim.
    realist1526 R.
    realist1526 R.

17 Mart 2015 tarihinde eklendi
    çok daha iyi çekilebilirmiş.merak uyandırıcı,sürükleyici,oyunculuk iyi ama ailece izlenmez
    mali
    mali

28 Şubat 2015 tarihinde eklendi
    Filmin konusu ilgi çekici, bir o kadar da akışkanlığın dozu iyi ayarlanmış. Rosamund Pike'ye ayrı bir parantez açmak istiyorum. Gerçekten çok başarılıydı. Bu rol ancak böyle oynanabilirdi ve nitekimde Oscar'a aday oldu. Gerçi ödülü alamasa da benim gönlüm Pike'den yana idi. Sonuç olarak izlenebilirliği yüksek bir film. Pişman olmazsınız
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

16 Şubat 2015 tarihinde eklendi
    uzun süresine rağmen sıkılmayacağınız ve özgün senaryosuyla asla unutamayacağınız bir film 8/10
    sinemaci_sinem
    sinemaci_sinem

8 Şubat 2015 tarihinde eklendi
    uzun bir film. ama sıkılmadan izledim. güzeldi. izlenebilir
    Mete A.
    Mete A.

31 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Özellikle Amerikan kültürünün çarpık ilişkilerine gönderme yaptığı için ülkemiz izleyicilerince pek fazla özümsenemeyecek, bizleri pek fazla içine çekemeyecek bir film. Kayıp eşinin medyayı da kullanarak türlü entrikalarla kocasını kendisine bağlamasını konu edinen ve yer yer uçuk sahnelerin yer aldığı filmin oscara aday gösterilmesi ise bence skandal...
    Berdan I.
    Berdan I.

28 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Her düşünceye saygım var ama bu filme saçma diyen bence filmin tadından anlamıyordur film o kadar akıcı ki nasıl zamanın geçtiğinin farkına bile varamıyorsun.Kurmaca bir metin değil zamında çok satan kitaptan uyarlanma normalde kitapdan uyarlanan filmler her zaman bekleneni veremez ama bu filmde öyle bir şey mümkün bile değil.Muhteşem başyapıt ve harika oyunculuklar izlenmesi gereken bir film.
    DENİZ.H
    DENİZ.H

25 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Kayıp Kız (Gone Girl)
    Evliliklerinin 5. yılında aniden ortadan kaybolan Amy için polis harekete geçer. Bir cinayet ya da kayıpta her zaman için kişi evliyse eşine, bekar ise sevgilisine bakılır yolundan giden polis ilk şüpheli olarak Amy'nin kocası Nick'ten şüphelenir. Nick ve kız kardeşi hem polisin hem de basının baş şüphelisi haline gelirler. Tüm bunların üstüne Amy'nin kocasından korktuğunu ve onu öldürmesinden endişe ettiğini yazdığı günlüğün polisin eline geçmesi ile işler iyice çağrından çıkar.

Öncelikle şunu söylemek isterim ki filmde bir boşluk bir eksiklik yok. Aradım, taradım; ama eksik bir nokta bulamadım. Belki filmin bir noktasında Nick'den daha fazla şüphe etmemiz sağlanabilirdi. Oldukça kusursuz bir senaryoya sahip bir film olmasına rağmen benim gibi bulduğu her cinayet, kayıp, otopsi, hapishaneden kaçış, Tam Paçayı Kurtarıyordum ki tarzı belgesellerini seyreden biri için hiç bir şaşırtıcı yanı yoktu. Olayın tam da tahmin ettiğim şekilde ilerlemiş ve sonuçlanmış olması filmin asla bir eksisi değil. Aslında bir yandan da yönetmen bilerek bazı şeyleri baştan ortalığa döktü diye de düşünmüyor değilim. Mutfakta bulunan deliller baştan çok net bir fikir veriyor. Bence yönetmen konuyu daha çok medya ve adalet sistemi üzerine çekmek istemiş gibi duruyor.

Algı her şeydir üzerinden giden film. Güzel, başarılı, hamile, kocası tarafından aldatılan bir kadına karşı toplumun kocayı linç etme kolaylığının yanında, kafaya fırlatılan ayıcık şekerlemeleri ile medyanın ve toplumun nasıl yönlendirilebileceğinin de en mükemmel örneği.

Bu filmi spoiler olmadan anlatman neredeyse imkansız. Yazıyor sonra siliyorum. "Bunu yazarsan olmaz sil onu" diye diye geriye bir şey kalmadı. Bende olayı oyunculuklara çevirmeye karar verdim. Oyunculuk yıllarının başlarında bu adamı niye oynatıyorlar dediğim Ben Affleck'in Operasyon: Argo'daki başarısından sonraki dönüşümü göz kamaştırıcı. Rosamund Pike, Suretler, Cinayet Gecesi ve son anda hatırladığım Aşk ve Gurur filmlerinden tanıdığım güzel kadın rollerindeki oyuncu bir başka güzel kadın rolüyle daha karşıma çıkınca pek şaşırmadım; ama oyunculuğu tek kelimeyle olağanüstüydü. Oscarlık mı? Kesinlikle. Dedektif rolünde gördüğümüz Kim Dickens, bir elindeki plastik eldivenini ve diğer elindeki kahvesi ile mükemmel bir seçim olmuş.

Filmi seyrettikten sonra bu filmin yönetmeninin David Fincher olduğunu öğrendiğimde verdiğim tek tepki "vav" oldu. Seven (tabi ki favori filmim), Game, Dövüş Kulübü, Panik Odası, Zodiac, Sosyal Ağ ve pek o kadar da beğenmediğim Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi ile Ejderha Dövmeli Kız'dan sonra hem yönetmenliğini hem de senaristliğini yaptığı Seven gibi ya da psikolojik film denince akla gelen ilk filmlerden olan Dövüş Kulübü gibi bir filme ihtiyacı olan Fincher, tam kendine göre bir konu bulmuş dedim.

Dövüş Kulübü filmine 25. kare öğelerini yerleştirdiği söylenen yönetmen acaba bu filme de böyle kareler ekledi mi demekten kendimi alıkoyamadım. Filmin sonunda daha önce düşünmediğim bir şey düşünmüş ya da istemiş miydim. :) Bir sahneyi doksan kez çekebilen bir yönetmenden her şeyi beklerim.

Etrafındaki çiftler gibi olmak istemeyen bir çiftin yoldan çıkışı, aile bağları, medyanın ikiyüzlülüğü, kardeşlik bağı mükemmel konu, mükemmel oyunculuk.

Gelelim bu film için işin en zor kısmına. Puan verme noktasından ortada kala kaldım. Bir yandan bu senaryo çok iyi derken diğer yandan "e ben hiç şaşırmadım noktasındayım". IMDB kaç puan vermiş bir bakalım. Çok vermiş 8,4. Ben o kadar cömert olamayacağım. 7,8.
    murat ercan k.
    murat ercan k.

25 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    rezil saçma sapan bir senaryo geçen zamana yazık o mantıksız ve olmayacak bir senaryo filme dönmüş bu filme nasıl güzel yorum yapmış insanlar akıl alır gibi değil sakın izlemeyin
    Sadık D.
    Sadık D.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

13 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    spoiler:
    filmin başında korkak amy ve dominant nick. sonunda ise tam tersi. arasında geçen olaylarr ise mükemmel kurgulanmış. en iyi senaryo adayım.
    Birkan K.
    Birkan K.

12 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    David Fincher adı teleffuz edilince ilk olarak Fight Club(Dövüş Kulübü) geliyor akla. Sonra “olum, Seven(Yedi) filminin yönetmeni de o değil miydi?” hemen akabinde “adam Brad Pitt’le ne filmler yapmış. The Curious Case of Benjamin Button’ı da (Benjamin Button’in tuhaf hikayesi) David Fincher yönetti. Onda da Brad Pitt vardı.” Diyorsunuz. Hafızalar tıkanmaya başlayınca, hemen sinefillerin baş ucu kaynağı IMDB’ye bakılır ve David Fincher aratılır. Yönetmenin filmleri listelendiğinde; Panic Room (Panik Odası), Girl with the Dragon Tattoo (Ejderha Dövmeli Kız), The Game (Oyun), Social Network (Sosyal Ağ), Zodiac gibi filmler sayılır. CV’si en beğendiğimiz filmlerle taşan yönetmen, “Gone Girl”le (Kayıp Kız) bunlara bir yenisini daha eklemiş gözüküyor. Her ne kadar film ismiyle, baş rol oyuncusu ve artık Oscarlı iyi bir yönetmen olan Ben Affleck’in filmi gibi düşünülse de (Bunda Ben Affleck’in ilk uzun metraj filmi “Gone Baby Gone” ile çağrışım yapmasından kaynaklı olabilir) bir Fincher filmidir.

Gone Girl, alışılagelmiş kayıp arama ve meçhul cinayetleri araştırma konularına bambaşka bir bakış açısıyla bakan bir film. İlginç ters köşeleri ve vurucu sahneleriyle de film hafızamıza kazınacak filmlerden olacak gibi. Filmin ilk bölümü her şey tahmin edilebilecek, bariz ipuçlarıyla izleyici tek doğruya inandırsa da ikinci bölüm tüm doğrularımızı çürütmeye başlıyor. Ve merakımız gittikçe körükleniyor. Bu merak kat sayımızın artmasında Ben Affleck ve Rosamund Pike’ın canlandırdığı Dune Ailesi’nin de ne yapacaklarının bir sonraki sahnede kestirememiz ve haleti ruhiyelerinin değişkenlik göstermesi hikayenin sonucuna ulaşmamızda baya kafa yormamızı gerektiriyor. Kayıp kızımız “Amy Dunne (Rosamund Pike)’ın sahneleri ise gerçekten filmde gerilim dozunu arttırıyor. Gone Girl, günümüzün çatırdayan evliliklerine de bir çok gerçekçi tespitte bulunarak, göndermelerde bulunuyor. Filmin süprizi ise How I Meet Your Mother’ın Barney’si Neil Patrick Harris’i yine zengin ama ciddi bir karakterde görmemiz. Özellikle dizinin tutkunları için Barney karakteriyle özdeşleşmiş Harris’i bu hallerde görmek şaşırtıcı olabilir.
    Hasan A.
    Hasan A.

7 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    Farklı konusu ile film sizi izlerken diri tutuyor. Heyecanlı ve güzel bir film. Bence izlenilmeli...