Hesabım
    Ben-Hur
    Ortalama puan
    3,6
    55 Puanlama
    Ben-Hur hakkında görüşlerin ?

    10 Kullanıcı yorumları

    5
    0 Eleştiri
    4
    2 Eleştiri
    3
    5 Eleştiri
    2
    2 Eleştiri
    1
    0 Eleştiri
    0
    1 Eleştiri
    Sırala
    En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
    Cemil Can
    Cemil Can

    Takipçi 27 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    17 Eylül 2016 tarihinde eklendi
    Timur Bekmambetov yonetmen koltugunda oldugunu duydugumda wanted filmindeki akıcılık ve aksiyon bekletisi ile gitmiştim filme ..

    9 dalda oskar alan 1959 Ben Hur. fılmındeki derinlik bu filmde yok . maalesef . orta ve orta yaş ustu izleyicilerin bildigi 1959 Ben hur Remake i cok ilgi görmeyecegi düşünülmüşkı ,Senaryo bilincli olarak entrika ve sonrası aksiyon odaklı ,hızlı gelıişen bir epic aksiyon filmi olarak yazılmış. Timur Bekmambetov bunun bilincinde sıkıcı olmayan bir seyirlik olarak bize sunmuş.
    oyuncu seçimi .sahne sunumu , aksiyon bölümleri güzeldi. (özellikle arena sahnesi )
    izlenebilir bir film
    Murat K.
    Murat K.

    Takipçi 188 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    17 Eylül 2016 tarihinde eklendi
    Bana göre bir filmde aslolan senaryodur.Özel efektler çokta elzem değildir.Dolayısıyla Ben-Hur'u da bu yönelimle seyrettim ve 3 boyutun tüm çekiciliğine direnerek senaryoya odaklandım.Çok silik geçilmiş bir Hz.İsa'nın yanı sıra iyi bir hikaye seyrettim diyebilirim.Bırakın Türk sinemasını dünya sinemasında bile bir tarih filmi izlemek hayal olmuşken Ben-Hur vizyona ilaç gibi gelecek.İyi seyirler.
    Hakan Karaelma
    Hakan Karaelma

    Takipçi 3 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    23 Eylül 2016 tarihinde eklendi
    Çok aman aman ölçüde yapılmamış gibiydi. Sırf Morgan abimiz için izlenebilir. Fakat konusu itibariyle önceki versiyonları izlemekte istedim. Zaman bulduğum bir vakitte açıp izleyeceğim eski versiyonlarını da.
    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

    Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    29 Aralık 2016 tarihinde eklendi
    İZLERKEN ZEVK ALACAĞINIZ BİR FİLM OLMUŞ
    1959 tarihinde çekilen “Ben Hur” filmi 11 dalda Oscar ödülü alarak adını sinema tarihine altın harflerle yazdırmıştı. Son dönemde Hollywwod sektörünün çektiği senaryo sıkıntısından kaynaklı eski yapımlara yönelimler artarak ilerliyor. William Wyler ‘ ın yönetmen koltuğunda o yıllarda çekilen film Lewis Wallace’nin romanı Ben-Hur: A Tale of the Christ`in en ünlü sinema uyarlamasıdır. Kazak yönetmen Timur Bekmambetov’ un 2016 yılında büyük cesaret örneği göstererek çektiği bu yeni versiyon ise, teknolojik donanımıyla dikkatleri üzerine çekip, oyuncu kadrosuyla bambaşka renkleri bizlere sundu. Senaryosunu Oscarlı ’12 Yıllık Esaret’ filminin senaristleri olan John Ridleyand Keith Clarke‘ın yazdığı 2016 yapımında Jack Huston, Nazanin Boniadi, Ayelet Zurer, Morgan Freeman ve Toby Kebbell gibi birbirinden ünlü yıldızlar kamera karşısına geçti. Tabi filmde bizden bir isim daha var; Haluk Bilginer.

    Filmin tarihçesine azıcık bakarsak eğer; 1907 ve 1925 yıllarında sessiz film olarak yayınlanan yapıt, 2010’da mini-dizi olarak seyirci karşısına geçti. Girşte bahsettiğimiz gibi 1959 yılında sinema filmi olarak ilk kez beyazperdeye yansıdı. Romanda bahsi geçen isim II. Abdülhamid zamanında ABD’nin İstanbul’daki büyük elçisinin ismidir. Roma döneminin kaotik toplum yapısından dinsel ögelerle dolu tartışma kültürüne yol alırken, özellikle Orta Doğu coğrafyasının bir yansıması olarak Osmanlı da işin içine ister istemez girmiş.

    1959 yılı Ben Hur filmini izleyenler bilecektir; Ben Hur ve Messala Kudüs’te beraber büyümüş iki sıkı dosttur. Romalı Massala’ nın ilerleyen yıllarda Roma’ya gidip Kudüs’e Romalı bir komutan olarak dönmesiyle başlayan konuda, Yahudilerin özgürlüğünü savunan Ben Hur’dan bu özgürlük hareketine katılanların isimlerini kendisine vermesini ister. Ben Hur doğal olarak bu teklifi kabul etmez ve iki ayrılmaz dost arasında büyük bir düşmanlık başlar. Özellikle ABD’nin McCarthy politikalarını düşündüğümüzde, komünist tehlikenin bertaraf edilmesi için dini ögeleri yüksek konular sinemaya aktarılmıştı. 1959 yılında toplumu din ekseninde birleştirmek isteyen sinema sektörü Ben Hur filminde Yahudilik teması üzerinden Hristiyanlık propagandası yapmış, hatta Hz. İsa’ yı Ben Hur ile birleştirerek insanların belleğine derin izler işlemişti. Coen Kardeşler’in 2016 yılında çektiği “Yüce, Sezar” filminde o dönemki Hollywood sektörüne sistem tarafından yapılan baskılar ironi dolu görüntülerle bizlere gösterilmiş, dinin bir nevi Afyon gibi kullanılarak insanları Nasıl aptallaştırdığı kıyasıya eleştirilmişti. O dönemin geçişinden sonra 2016 yılında yapılan Ben Hur ilk sinema denemesinden farklı olarak konuda çarpıcı farklılıklara gidiyor. İlk filmde yer alan Hz. İsa’nın doğuşu sahneleri bu filmde yer almıyor. Çarmıha gerilen İsa görüntüsü dışında din propagandasının dışına çıkıldığı, konunun bu alanda ilerlemesi için mücadele edildiği ayanbeyan ortada.

    İlk filmden farklı olarak Ben Hur ve Messala’nın çocukluk yıllarına gidip, aralarında nasıl bir bağ olduğunu gördüğümüz yeni yapımda, Romalıların Kudüs kuşatmasında yaralı bir genci evinde saklayan Ben Hur, gencin Romalı bir askeri öldürmesinden dolayı köle olarak cezalandırılması ile bambaşka olaylara yelken açar. Köle olarak bir gemide kürek çeken karakter, kendisini vatanından koparılmış halde batmış bir gemide hayatta kalmak için bulur. Kıyıya çıktığında Arap tüccarın önerisiyle at yarışlarına hazırlık yapar. Özgürlüğü ve alacağı intikamı için tek çıkış kapısı bu yarışlardır. Karısını, arkadaşlarını, ailesini yeniden elde etmek için hayatta kalma mücadelesi veren Ben Hur, çarpıcı olaylarla karşılaşıp, kendisinden beklendiği gibi sıradışı bir işi başaracaktır.

    ben-hur-jack-huston-morgan-freemanYönetmen Timur Bekmambetov’un yarattığı bu yeni film için sağlam bir senaryo diyebiliriz. Dönemsel olarak konunun aktarılışı teknolojinin görüntü kalitesiyle harikulade birleşmiş. Roma’nın tarihsel işlenişi ise kusursuz. Özellikle Ben Hur’ un kürek çektiği sahneler beynimize beynimize işlenen mücadele ruhunu yansıtmış. Ben burada yönetmenin ilk filmden bağımsız kalışını çok sevdiğimi belirtmeliyim. Hani söylemeyecektim ama bu yargımın havada kalmaması adına yazayım; Messala’ nın ilk filmden farklı olarak hayatta kalışı, iyi-kötü ayrımının derinleme analizinin seyirciye bırakılması yönetmenin başarısını perçinlemiş.

    Judah Ben-Hur rolünde Jack Huston, Ildarin rolünde Morgan Freeman, Messala rolünde Toby Kebbell muhteşem bir üçlü olarak filmin kilit noktalarını gözler önüne seriyor. Arap keşiş rolünde filmin ilerleyen bölümlerinde ortaya çıkan Morgan Freeman göründüğü sahneden Ben Hur’i rolündeki Jack Huston’ u adeta yeniden baştan yaratıyor. At yarışlarına hazırlanan bölümlerde, Ben Hur’ u hayata bağlayan, adeta filmin kaderini değiştiren Ildarin rolünün filmde nirengi noktası olduğunu görüyorum. Messala’ nın acımasız ruhunu Toby Kebbell ile başarılı şekilde buluşurken, Rodrigo Santoro’ nun Hz İsa rolü tarihsel anlamda gereksiz ayrıntı olarak kalıyor. Zaten Ben Hur’ u bir nevi Gladyatör filmindeki Russell Crowe gibi gördüğümüz için, dinsel bir kurtarıcının varlığına ihtiyaç duymak konuyu anlamsız boyuta taşıyor. Ben-Hur’un karısı’nın babasını canlandıran Haluk Bilginer kısa görüntüsüyle filme katkı sunup, kendisinin karakter yaratmakdaki ustalığı artık Hollywwod yapımlarına kadar uzanıyor. Bilginer her anlamda mükemmel bir oyuncu!

    İlk filmden bağımsız olarak Ben Hur iki buçuk saat kadar sürerken, konunun bir saat kadar kısaltılması senaryonun gücünü arttırmış. Teknolojik görüntü kalitesinin güçlü yapısıyla film, 5 yıldız üzerinden 4 yıldızı anasının ak sütü gibi hak ediyor.
    Mert H
    Mert H

    Takipçi 1.337 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    7 Ağustos 2019 tarihinde eklendi
    Yine Haluk Bilginer'i yanlışlıkla görüp sevindiğim filmlerden biri. Ancak bu kez çok az rol almış, darıldım. Hz. İsa'nın peygamberliğinden 4 yıl kadar önce başlıyor film ve iki kardeşin doyasıya çekişmesini gözler önüne seriyor. Eski versiyonu, sinema tarihinin en çok Oscar ödülü alan filmlerden birisiydi. Yeni versiyonunun da aynı değeri hak ettiğini fakat göremediğini düşünüyorum. Soluksuz izlenecek, güzel bir aksiyon filmi.
    Borinho
    Borinho

    Takipçi 20 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    18 Eylül 2016 tarihinde eklendi
    İlk benhur ile kıyas kabul etmeyecek gereksiz uzun film... Konu başlı başına iyiyken araya katılan Hz. İsa hikayesi gereksiz cüzzam olan aile fertlerinin bir anda iyileşmeleri saçma filmin sonunda herkesin sev kardeşim elini ver bana demesi çok Türk filmivari olmuş. Gemi savaş sahnesi ve son yarış sahnesi çok başarılı. Haluk Bilginer in ayyaş baba rolü çok abartılmış ülkemizde... Başa dönersek ilk benhur daha uzun olmasına rağmen daha derli toplu bir abi rolünde olmuş. Bu yeni çekimi beğenemedim fazla.
    Alp T.
    Alp T.

    Takipçi 441 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    17 Ekim 2016 tarihinde eklendi
    İlk filminden 57 yıl sonra vizyona giren Ben-Hur'un "remake" versiyonu, sinemalarda yerini alıyor. Bu filmin başrolünde Jack Hudson ile Toby Kebbell var, yönetmeni de Wanted ile Abraham Lincoln: Vampir Avcısı filmleriyle tanıdığımız Timur Bekmambetov. Ve bu filmi izlemeden önce şu soruyu sordum: Bir başyapıtı yeniden çekmek gerçekten gerekli miydi?

    Eğer Ben-Hur'ün hikayesini bilmiyorsanız, size kısaca şöyle anlatayım: Birbirlerini kardeş gibi gören Yahudi olan Ben-Hur ile Romalı olan Messala, ülkedeki bütün Roma ile Yahudi sorununa rağmen çok iyi anlaşıyorlardır. Fakat bir hata yüzünden Messala, Ben-Hur'ü denize sürgüne gönderir ve Ben-Hur de bir gemide 5 yıl boyunca köle olarak çalışır. Gemiye yapılan saldırı sonucunda Ben-Hur, gemiden kaçar ve kardeşinden intikam almak için geri gelir. Ve intikamını da at yarışı ile alacaktır.

    Bu filmi izlemeden bir gün önce 1959 yılında çevrilmiş olan, 222 dakikalık orijinal Ben-Hur filmini izledim ve filmi çok sevdim. Hikayesi akıcıydı, uzun süresine rağmen hiç sıkmadı, yaratılan materyal zamanının çok ötesindeydi... Kısacası orijinal Ben-Hur'u bir başyapıt olarak gördüm.

    Bundan bir gün sonra da bu filmi en düşük beklentilerim ile izledim (çünkü bu filmin asla orijinali kadar iyi olamayacağını biliyordum). Bu Ben-Hur filmiyle ortaya karman çorman bir sonuç çıkmış. Zaten bu filmin süresi, orijinal filmin yarısı kadar. Yani hikayeye de pek bir şey sığdıramamışlar. Hatta filmin ilk 30 dakikasının orijinal filmle hiçbir alakası yok, senaryoyu doldurmaya çalışmışlar.

    Bunun dışında ana karakterler zayıf kalmış, hikayeye tam olarak odaklanamadan her sahne hızlı hızlı geçilmiş. Peki o zaman bu filmin çekilme sebebi neydi?

    Bunlardan bir tanesi görsel efektler. Bu 57 yıl içerisinde görsel efektler o kadar gelişti ki, pratik efektlerin yerine CGI kullanılmaya başladı. Bu filmin görsel efektleri genelde kötü olmasa da, 100 milyon dolarlık dev bütçesine bakılırsa epey zayıf kalmış. Mesela filmdeki gemi sahnesinde, Ben-Hur'un dışarıya baktığı sahnelerde gördüğü gemilerin yeşil ekran olduğu çok barizdi. Hatta efektleri geçtim, filmdeki bazı kılıçlar plastik, bazı kıyafetler de çok zayıftı (mesela Morgan Freeman'ın peruğu).

    Bu filmin ikinci çekilme sebebiyse, hikayeye getirilen modern bakış. Yani bu film, tahmin ettiğiniz gibi orijinal Ben-Hur'den çok daha farklı sahnelere sahip. Ve açıkçası, filmin bu yönünü çok sevdim. Orijinal Ben-Hur filmi çok güzel olsa da, birkaç kısımın daha farklı yapılabileceğini düşünmüştüm. Mesela bu filmdeki at yarışı sahnesi, orijinalinden daha etkiliydi.

    Orijinal filmdeki at yarışı sahnesi çok etkileyici olsa da, sadece ana karakterlere odaklanıyordu. Bu filmse sadece ana karakterlere değil, içinde bulundukları durumun ne kadar tehlikeli olduğunu da gözler önüne seriyor. Yarışın ortasında birden insanların önüne yaralı insanlar ve yarıştan ayrılmış atlar çıkıyor mesela, böylece o sahnenin yarattığı tehlike daha etkili olmuş.

    Ayrıca bu film, orijinal filmin aksine İsa'nın yüzünü göstermeyi tercih etmiş. Çok cesur bir karar olmuş ve çıkan sonuçtan da oldukça memnunum.

    Son olarak da, bu filmin final sahnesi daha farklı bir şekilde bitiyor. İsa'nın çarmıha gerilmesinden sonra yaşananlar çok güzeldi. Orijinal filmin sonunu çok sevmiştim, bu filmin sonunu da epey iyi buldum.

    Gariptir ki, bütün eksiklikleri ve hatalarına rağmen bu Ben-Hur filmini kötü bulmadım. Bu filmin getirdiği yenilikleri ve tarzını beğendim. Ve şunu fark ettim, bu filmin ekibi gerçekten de ortaya güzel bir şeyler çıkarmaya çalışmış. Özellikle de filmin yönetmeni. Normalde yönetmen Timur Bekmambetov'un bu tarz filmlerle hiç alakası olmasa da, bu filmde gerçekten denemiş. Ortaya orijinalin ruhunu yakalamaya çalışan bir film çıkartmış. Bu yüzden filmdeki çoğu sahne epey hızlı geçilmiş olsa da, yapılan emeği takdir ettim.

    Son olarak da bu filmdeki performanslar oldukça hoştu. Judah Ben-Hur ile Messala'yı canlandıran Jack Huston, Toby Kebbell, orijinal film kadar iyi olmasa da karakterlerini iyi yansıtmışlar, görevlerini yerine getirmişler. Ayrıca, orijinalinin aksine bu filmde Ilderim karakterine daha çok yer vermişler. Morgan Freeman da bu rolde çok iyi bir iş çıkartmış. Döktürdüğünü söyleyemem ama onu bu filmde görmek çok güzeldi. Bir de, bu filmdeki kısa rolüne rağmen Haluk Bilginer'i izlemek de çok hoştu.

    Kısacası bu Ben-Hur filmi, her haliyle orijinali kadar iyi olmaya çalışsa da başaramıyor, ortaya karman çorman bir iş çıkmış oluyor. Fakat ilk filmden farklı olan yönleri ile oldukça etkileyici at yarışı sahnesiyle Ben-Hur, kötü bir film olmaktan kurtuluyor. Film ekibinin ortaya koyduğu emekse göz ardı edilemez. Eğer orijinal filmi izlemediyseniz ilk önce o filmi izleyin, ondan sonra bunu izleyin. Eksikliklerine rağmen ortaya hiç de fena bir iş çıkmamış. Beklediğimden biraz daha iyiydi.

    FİLMİN İYİ YANLARI:

    + Daha tehlikeli bir at yarışı sahnesi.

    + İsa'yı orijinalinden daha farklı bir şekilde ele alışı.

    + Orijinalinden farklı bir şekilde biten hoş finali.

    + Ortaya koyulan emek.

    FİLMİN KÖTÜ YANLARI:

    - Neredeyse ilk yarısının tamamının hikayeyle hiçbir alakası olmaması.

    - Dev bütçesine rağmen birden fazla sahnede zayıf kaçan görsel efektler.

    - Çoğu sahnenin hızlı geçilmesi, ortaya karman çorman bir sonuç çıkması.

    TOPLAM PUAN: 5/10
    Rain M.
    Rain M.

    18 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    13 Eylül 2016 tarihinde eklendi
    Filmi IMAX olarak izledim. Haluk Bilginer filmin ilk 20 dakikasında sıkça gözüküyor spoiler: Sonra Romalılar öldürüyor.
    Romalılar kötü olarak gösterilmiş. Kurgu biraz zayıf ama görserllik çok başarılı. Savaş sahneleri çok az ama çok başarılı. IMAX izlemeniz filmi daha öne taşıyacaktır.
    Ömer K.
    Ömer K.

    2 değerlendirmeler Takip Et!

    0,5
    16 Eylül 2016 tarihinde eklendi
    Allah kimseyi bu filmiz izlemek zorunda bırakmasın para ve daha önemlisi zaman kaybı Ahlaki ve inançsal değerlerlede dalga geçiyor
    Mesut G.
    Mesut G.

    1 değerlendirme Takip Et!

    3,0
    15 Eylül 2016 tarihinde eklendi
    flim safne efekleri akmosferi cok iyi ama senaryo cok zayıf anlatıgı konu çok sıradan o yüzden izlesende olur izlemesende.
    Daha Fazlasını Göster
    • En son Beyazperde eleştirileri
    • En İyi Filmler
    • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler
    Back to Top