bunyamin29
28 Ağustos 2016 tarihinde eklendi
Bugün izledik aksiyonu bol sıkmayan güzel bir filmdi.Sahneler bir anda bitiyor diye eleştiri gelebilir ama filmin geneline bakarsa güzeldi.İlk filmi izlemedim devam filmi olmamasına rağmen onuda izlemeyi düşünüyorum.Eğer aksiyonu sevenler varsa bu filme gidebilir.Finaline göre yorum yapmak istersem seri gelebilir..
Serinin ikinci filmi bu sefer Dennis Gansel’in yönetmenliği ile devam ediyor. Başrolleri ise Jason Statham ve Jessica Alba paylaşıyor.
Dünyanın en tehlikeli kiralık katili olan Arthur Bishop (Jason Statham) geçmişini bir kenara bırakarak sakin bir hayat yaşamayı amaçlamaktadır. Fakat günün birinde geçmişi onun peşini bırakmaz ve önüne bir iş teklifi sunar. Bu iş teklifine göre üç kişiye kaza süsü vererek süikast düzenlemelidir. Aksi takdirde sevdiği kadın canından olacaktır.
2011 yılında Jason Statham, The Mechanic filmiyle suikastçi rolüne bürünmüştü. İzleyicinin kafasında sert, karizmatik ve öfkeli bir adam olarak yer alan Jason Statham bu sefer de Mechanic: Resurrection filmiyle aksiyona kaldığı yerden devam ediyor.
İki filmi karşılaştırmamız gerekirse bence iki film arasında pek fazla bir fark yok. İkisinde de Jason Statham, ikisinde de bitmek bilmeyen aksiyon var. Fakat birinci film ikinciye göre biraz daha duygusal ve senaryo açısından biraz daha derin diye düşünüyorum. Dennis Gansel bu film ile izleyiciye biraz daha Jason Statham izletmek istemiş anlaşılan. İzleyiciye sonuna kadar aksiyon ve gerilim yaşatan bu filmde sadece filmlerde olabilecek cinsten sahnelere yer verilmiş. Fragmanda da gösterilen hapishaneden kaçış sahnesinde Arthur’un hesapladığına göre atladığı mesafe 100 metre kadar. Havuzu patlattığı sahnedeki bina ise 58 katlı. Bu ve benzeri mekanlarda geçen suikastler için plan yaparken ve o planı uygularken gayet başarılı bir olay örgüsü işlenmiş filmde. Kamera açıları, hareketleri ve hareketli sahnelerde değişik teknikler kullanılarak izleyici adeta olayın içine sokulmuş. Öyle ki kalabalık bir dövüşte bir bombanın piminin çekiliği patlamasına kadar olan tüm süreci takip edebiliyorsunuz.
Jason Statham çoğu filminde olduğu gibi bunda da sert mizaçlı bir tetikçi olan Arthur Bishop’u canlandırıyor. Rol aldığı çoğu karakter benzer özelliklere sahip olunca ister istemez o role bürünmek için pek bir çaba sarf etmesine gerek kalmıyor. O yüzden bu filmde de oyunculuğunun hakkını vermiş. Arthur’un sevgilisi rolündeki Jessica Alba son zamanlarda yüzünü beyaz perdede görmeyi özlediğimiz aktrislerden. Fakat görünen o ki bu süreç performansından pek bir şey eksiltmemiş. Tommy Lee Jones‘un da emekliliğinin geldiğini bu kadar belli etmesine gerek yoktu. 2016 yılında önce Criminal sonra Jason Bourne ve ardından Mechanic: Resurrection filmi ile üçüncü adam rolünde yer alarak ‘Benden bu kadar.’ dercesine sahalardan ufak ufak çekilmeye başlamış gibi. En azından başkaları gibi kalitesiz filmlerde oynayacak kadar düşmemiş. Bu yönüyle benim hatrı sayılır aktörler arasında yer alacaktır.
Senaryoya gelirsek ilk filme göre kaldırıp kenara atılacak kötü bir senaryo yazılmamış bu film için. Sıradan suikast filmlerindeki senaryolarla kıyaslarsak Mechanic: Resurrection’da sonlara doğru işler biraz garipleşiyor. Bu da işin tuzu biberi olsun artık. Bize Jason Statham yeter.
Jessica Alba’nın oyunculuğu, Tommy Lee Jones’un vurdumduymaz tavrı ve Jason Statham eşliğinde uçmalı kaçmalı, atlamalı zıplamalı, bayıltana kadar adam dövmeli fantastik sahnelere sahip sonuna kadar aksiyon ve gerilim dolu bir film için Mechanic: Resurrection’ı mutlaka izlemelisiniz.
filmi vizyona girmeden önce izleme şansım oldu , sert duyguları belli olmayan ,sıkı dövüşcü ceysın steytım amcamız daha önce izlediğiniz filmlerde çizdiği profil ne ise bu filmde bulacagınız ondan fazlası degil . saymın vest yönetiminde cekilen 1 ci mekanik filmini .gerek seneryo ve gerek çekim tekniği acısından oldukca beğenmiştim .jasın amcamı dövüş yetenegine ila ve olarak zekice ölcumcul tuzakları filme daha mistik bir hava katmıştı .2 mekanik filmi maalesef 1 cisinden zayıf daha havalı aksıyon daha zayıf zeka var ..hayranları jeysın hatrına izleye bilir ama salondan cıktıklarında 1 ci mekanıgı yad edeceklerınden şuphem yok