Çocukların fazla gülmeden mest olmuş bir şekilde izlediği büyüklerinse baştan sona eğlenerek keyifle izlediği bir animasyon. Bilim kurguyu kullanan nadir animasyonlardan biri. Yönetmen Jimmy Hayward, Horton'da da kullandığı bilimden yine vazgeçmemiş. İnsanların zamanda yolculuk yaptığı filmler artık o kadar çok yapılıyor ki, bu durum animasyonları bile etkilemiş. Resmen hindiler yumurta biçimindeki zaman makinesiyle şükran gününe dönüyor ve kendi ırklarına bir yemek gözüyle bakılmasını engelliyorlar. Hatta jenerik kısmında Reggie'nin saygın yılbaşı yemeklerine katıldığını, özgürlük anıtının hindi biçiminde olduğunu ve Rushmore Dağı'nda dört ABD başkanın yanına bir hindinin de katıldığını görüyoruz. Çoğu animasyonda gördüğümüz şeyler olsa da yine gülümsememek elde değil. Filmin aksiyon dozu ise tam karar. Özellikle küçük izleyiciler resmen kenetleniyor. Çok sayıda animasyon izlediğimiz 2013 yılının yine başarılı animasyonlarından biri. Sevimli Canavarlar Üniversitesi veya Çılgın Hırsız 2 kadar başarılı değil belki ama eğlenceli zaman geçirmek için birebir. Ama mümkünse 3D izlemeyin. ---------Eleştirinin tam hali sitemde.