wherearethevelvets
5 Mayıs 2012 tarihinde eklendi
Bu film bir klasiktir. Korku filmi izliyorum diyen birisinin mutlaka izlemesi gereken filmlerden birisidir. Günümüz korku filmlerine alışmış birine tavsiye etmiyorum. Sinemanın sanat olduğunu hatırlatan, kasvetli bir atmosfere sığdırılmış, lirik, melankolik sahnelerden oluşan, iç acıtan bir filmdir bu. Fransızlar bir zamanlar böyle lirik korku filmleri çekiyordu işte...
60 yapım olmasına rağmen ne oyuncu yönetimi, ne dar hikaye yapısı, ne yaratıcılık bakımından, nede teknik yönden 30'ların filmlerinden hiçbir farkı olmayan, klişe bir dahi deli doktor vakası var karşımızda, bu hikayeyide olabildiğince basit, yavaş ve sıkıcı şekilde anlatmışlar üzerine sonunda ucuz bir adalet(hatta ilahi adalet olarak bile görülebilir) dağıtarak bu işkenceyi olabilecek en kötü şekilde bitirmişler. 10/4