hiper aktif olduğum ve aileminde karanlıktan korktuğumu bildiği için beni akrabamızn işlettiği sinemaya,götürdüğünde sinemada ilk seyrettiğim filmdi.hey gidi yıllar heyy :)) ne ice man’i ne maverick’i ne goose’u nede wolfman’i unuttum.berlin ve unutulmaz şarkısını sanırım burda yazmaya bile gerke yok,zeten onu kimse unutamamıştır.amerikan donanmasının reklamını yapıp amerikan genclerini orduya katılmaları için tesvik etmesi dışında bir eksisi yok benim gözümde.zaten jerry bruckheimer’ın hangi filminde bir milliyetçilik kaygısı yok ki? genel olarak klas ve eğlenceli bir filmdi...
Topgun videoklip tadında bir film.Görüntülerle müziğin müthiş birleşimi var.Film erkek milletinin en yakışıklı en seksi halini izleyicilere pazarlıyor.Zaten pilotların brifing alırken,uçaklara binerken yaptıkları tripler resmen erkek dediğin böyle bakmalı böyle hareketler çekmeli gibi bir izlenim veriyor millete.Birkaç yerde okumuştum.Topgun için eleştirmenler sinema tarihinin en iyi gay filmi demişlerdi.Katılıyorum.O voleybol oynama ,pilotların banyoda duş alma sahneleri ve Tom Cruise'un seksi gülüş ve bakışları ,film resmen yakışıklı erkekleri güzel bir şekilde pazarlıyor imajını veriyor.Tom Cruise'un motorsikletine atlayıp havalı bir şekilde Take My Breath Away şarkısı eşliğinde Kelly Mcgirls'ün evine gidip,sevişmesi muhteşem bir sahneydi.Kelly Mcgirls'ün o halide mükemmeldi.Ha unutmadan son bir şey daha bu filme kızlar o zamanlar çok bayılıyorlardı.Neden acaba?
80'li yıllara damga vuran, ekol yaratan bir yapım. Eğer müzikleri bu kadar can alıcı olmasaydı, oyunculuklar yerli yerinde olmasaydı bu filmi bu kadar ses getirir miydi? Bence getirmezdi.
Konu pek etkileyici değil ama müzikler bir filmde bu kadar da etkili olabiliyor. Oyuncular göstermiş olduğu performanslarda zaten yıldızlaşmalarında çok önemli bir etken olmuştu bu filmde. Eğer izlemeyen varsa tabiki izlemeli ama izlerken müzikleri dinlenmeli. 10/9 verdiğim puan sadece "Take My Breath Away" için Berlin Grubuna teşekkürler. Bu şarkının yeri ve önemi apayrı...
unutlmayan filmler listesinde her zmaan en yukarıyı hakkeden bir film, insanın pilot olası geliyor, soundtrack albumu du hala listelerde, filmle ozdeşleşmiş durumda, amerikalılar genellikle bu tarz filmlerde rahatsız edecek seviyede milliyetçilik taslıyorlar ama bu film için gecerli değil, Tom cruise u kendisi yapan filmlerin basında geliyor, süper film 8/10
Bu filmi bu kadar gec izledigim için gerçekten çok pismanim.cok güzel,sürükleyici bir filmdi heleki müzigi enfesdi.Tom Cruise u da begendim cok iyi bir film